Çocuk Hastalıkları Çocuğu olupta su çiçeği aşısı yaptırmayanların dikkatine..!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hayell.

Ömür hayalleri beklemez..
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
2.338
4
158
Diğer
öncelikle bu konuyu açmamın sebebi benim gibi annelerin olacağını düşünmem oldu daha önce açılmış bir konuya yazdım ama kimse oralı olmadı

9 yaşında ki kızım dün okul dönüşü yüzünde su kabarcıklarını farketmem sonucunda kızamık olduğunu anladım aslında okulda salgın olduğunu kızımdan duymuştum fakat ben sağlık ocaklarının su çiçeği aşısını yapdıklarını sanıyodum taki bugüne kadar meğerse isteğe göre özel yapılıyomuş bu konuda uyarlmadığımız için çok öfkeliyim :84:

şimdi eşmile görüştüm 3 yaşında bir kızım daha var onu bari aşılatalım dedik fakat sağlık ocağında ki dr zaten o mikrobu çok tan almıştır artık aşılamanın anlamı yok demiş yani 2 hafta içinde küçüğümde de su çiçeği belirtileri başlar of yaaa neden daha önce araştırmadım ki :85:

işte bütün olan biten bu aşılatıp aşılatmamak size kalmış sonra bilmedim duymadım demeyin

Kimler su çiçeği aşısı olmalıdır?
Su çiçeği hastalığını geçirmemiş olan;
• Bir yaşından itibaren (tercihen 15 aylık) tüm çocuklar
• Kreş ve okula başlayacak olan çocuklar
• Bağışıklık kriterleri uygun akut lösemili bireyler, immünyetmezliği olanlar
• Kronik hastalığı bulunanlar
• Organ nakli planlanan hastalar
• Sağlık personeli
• Kreş ve okul personeli
• Çocukluk çağında aşılanmamış adolesan ve erişkinler.
• Doğurgan yaşta olan ve gebe kalmayı planlayan anne adayları

Su Çiçeği nasıl bulaşır?
- İnsandan insana soluma, öksürme ve hapşırma yoluyla.
- Su çiçeği döküntüleri çok bulaşıcı olduğu için hastayla doğrudan temas yoluyla.
- Çocukların kreş, okul, vb. toplu bulundukları ortamlarda bulaşma çok hızlıdır.

Su çiçeği ne zaman bulaşır?
Döküntülerin ortaya çıkışından 2 gün önce ve 4-5 gün sonrasına kadar hastalık bulaşıcı durumdadır. Döküntülerin görülmesinden 2 gün öncesine kadarkarakteristik klinik belirtiler görülmediğinden su çiçeğinin bulaşması kolay ve sinsi bir süreç izler.

Su çiçeğinin belirtileri nelerdir?
Su çiçeği belirtileri, hasta ile temastan 14 ile 16 gün sonra ortaya çıkmaya başlar. Döküntüden 1-2 gün önce baş ağrısı, ateş, karın ağrısıve halsizlik görülür. Kızarıklıklar kafa derisi, yüz ve gövdenin üst kısımlarından başlayıp daha sonra kol ve bacaklara yayılır.

Su çiçeğinden korunmanın etkili yolu su çiçeği aşısı olmaktır. 1 yaşından itibaren (tercihen 15 aylık) her çocuğun 1 doz su çiçeği aşısı ile korunması önerilmektedir. Hastalığı daha önce geçirmemiş ve aşı olmamış büyük çocuklar veya erişkinler de aşılanması gereken grupta yer almaktadırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…