Cocugu olan bayanlar bi bakar misiniz?

biraz fazla sanki yaşadığınız duygu durumu. Benimde 4 yaşına yeni girmiş bir kızım var, hiç sizin gibi olmadım. Heleki 2 yaş keşfetme, kontrol etme yaşı. Bu kadar çevresine kalkan örüp sıkıştıracaksanız bırakın evinizde keşfetsin. Hem sizde rahat olursunuz.

Ne zaman bitiyor peki? Kac yaslarina kadar boyleler.
?
Çocuğa göre değişir bence.Ben oğlum anasınıfına başladığında rahatladığımı hatırlıyorum.Yarımgün ayrı kalmak bana da ona da çok iyi gelmişti.Uyku problemi zaten çoktan bitmişti.İlkokul birinci sınıfta daha da olgunlaşmıştı.Giderek herşey azaldı.

Şuan kızım 13 oğlum 10 yaşında.Yaklaşık bir yıldır kısa kısa evde bırakmaya da başladık.Mesela pazar ve market işlerini ikisi de sevmiyor.Evde kalıyorlar.Ya da gelmek istemedikleri bir yer oluyor.

Özetle diyorumki beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.

tehlıkelı ortam yoksa düşsün ıslansın oynasın.yerı gelecek hasta olacak bağışıklık için.araba çarapacak olayına bızde takılırız canım.

hasta olacak diye sakınmak, düştü diye hemen koşup kaldırmak, ya bir şey olursa diye evhamlanmak doğru degil.
bugün hastalıktan koruduğunuz çocuğunuzun bağışıklık sistemi gelişmediği için kreşe/okula başladığı ilk yıl okula gitmediği gün gittiği günden fazla olacaktır.
çocuk düşmeyi tecrübe etmezse kalkmayı öğrenemez. siz küçükken düşmediniz mi? dizleriniz yaralanmadı mı? bir yerlerinizi kırmadınız mı? incitmediniz mi? kafanızı gözünüzü yatmadınız mı?
hepsi geçti öyle değil mi?
çocuğunuzun da geçer. bu kadar korumacı yaklaşmayın.

ama gözünüzün önünde tutma konusunda dediğim gibi o olması gereken. hele de piknik gibi açık alan, kaybolması kolay yerlerde.

2 yaş çocuğuyla piknik de, ev gezmesi de tam olarak böyle geçer, peşinden ayrılmak imkansız.
Büyüdükçe çok uzaklaşmamayı öğrenecek, oturma süreniz uzayacak.
Burda garip olan eşinizin sorumluluğu size yıkması.

Bir de çocuk hasta olacak, dizleri yara olacak, olsun da.
Aman düşecek havasındaysanız çocuk da bunalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…