• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu olan bayanlar bi bakar misiniz?

Cocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
biraz fazla sanki yaşadığınız duygu durumu. Benimde 4 yaşına yeni girmiş bir kızım var, hiç sizin gibi olmadım. Heleki 2 yaş keşfetme, kontrol etme yaşı. Bu kadar çevresine kalkan örüp sıkıştıracaksanız bırakın evinizde keşfetsin. Hem sizde rahat olursunuz.

Ne zaman bitiyor peki? Kac yaslarina kadar boyleler.
?
Çocuğa göre değişir bence.Ben oğlum anasınıfına başladığında rahatladığımı hatırlıyorum.Yarımgün ayrı kalmak bana da ona da çok iyi gelmişti.Uyku problemi zaten çoktan bitmişti.İlkokul birinci sınıfta daha da olgunlaşmıştı.Giderek herşey azaldı.

Şuan kızım 13 oğlum 10 yaşında.Yaklaşık bir yıldır kısa kısa evde bırakmaya da başladık.Mesela pazar ve market işlerini ikisi de sevmiyor.Evde kalıyorlar.Ya da gelmek istemedikleri bir yer oluyor.

Özetle diyorumki beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır. :anne:

tehlıkelı ortam yoksa düşsün ıslansın oynasın.yerı gelecek hasta olacak bağışıklık için.araba çarapacak olayına bızde takılırız canım.

hasta olacak diye sakınmak, düştü diye hemen koşup kaldırmak, ya bir şey olursa diye evhamlanmak doğru degil.
bugün hastalıktan koruduğunuz çocuğunuzun bağışıklık sistemi gelişmediği için kreşe/okula başladığı ilk yıl okula gitmediği gün gittiği günden fazla olacaktır.
çocuk düşmeyi tecrübe etmezse kalkmayı öğrenemez. siz küçükken düşmediniz mi? dizleriniz yaralanmadı mı? bir yerlerinizi kırmadınız mı? incitmediniz mi? kafanızı gözünüzü yatmadınız mı?
hepsi geçti öyle değil mi?
çocuğunuzun da geçer. bu kadar korumacı yaklaşmayın.

ama gözünüzün önünde tutma konusunda dediğim gibi o olması gereken. hele de piknik gibi açık alan, kaybolması kolay yerlerde.

2 yaş çocuğuyla piknik de, ev gezmesi de tam olarak böyle geçer, peşinden ayrılmak imkansız.
Büyüdükçe çok uzaklaşmamayı öğrenecek, oturma süreniz uzayacak.
Burda garip olan eşinizin sorumluluğu size yıkması.

Bir de çocuk hasta olacak, dizleri yara olacak, olsun da.
Aman düşecek havasındaysanız çocuk da bunalır.

Back