Cocugu olan bayanlar bi bakar misiniz?

sen öyle yaptıkça, çocuk dahada yaramaz ve hırçın olcaktır...genelde yabancı ülkede çocuklara pek müdahele edilmez, serbest bırakılır, kendi düşer, kalkar, yemeğini 1 yaşından kendi yemeye başlar döke saça...yere düşsün, kirlensin, çocuğu özgür bırak, çocuk için güvenli alanı yarat, çok müdahale etme, düştüğünde kendi kalksın örneğin, en ufak şeylerde
çocuğa hemen müdahale edip, onun gelişimini engelliyoruz...bizler çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz açıkçası...

2 yaşında olduğu için gayet normal. Uzun zamandır çıktığı ilk piknikse gayet normal bence fazlaca hareketli olması. Hasta olma ihtimali hep olacak yapacak birşey yok :)Büyüyünce biraz daha rahat edersiniz umarım.

Üç yaşında olunca daha da rahat edersin emin ol. Bu evrelerde böyle oluyo sonra olgunlaşma dönemi.birazcik sık dişini yani . Benim kızım da huysuz du bayağı kimse istemezdi bizi hep ağlıyor diye o derece bir yıl kimseye gidemedim doğru düzgün. şimdi daha ılımlı herkese karşı şükür.darisi size

Sizde bir gariplik yok esiniz butun erkekler gibi rahat 2 yas bir cocuk tabikide tek birakilmaz bende artik o yuzden piknige gitmek istemiyorum hatta alisverise bile. Genelde 4 yas olunca rahatlarsiniz ama bu birazda cocukla alakali mesela benim kizim 3 yasindan beri kendine zarar gelecek herseyi bilir ve korkar o yuzden skintim olmaz sozde dinler, ama oglum 2 bucuk yasinda bir saniye tek birakamam hic biseyden korkmuyor ve soz dinlemiyor kizimla dunyanin obur ucuna giderim hic skntim olmaz ama oglumla carsida 5 dakika yuruyemem tam sorun rezil eder beni. Hastalik konusundada haklisiniz neden cocuk durdur yere hasta olsun hemen bulasiyor zaten az daha sabir bekleyin iki sene sonra rahatlarsiniz

Bende ayno durumdayım çocukla hiçbiryere gitmek istemiyorum çünkü 2 katı yoruluyorum burnumdan geliyor herşey o dolu dolu yaşıyor dediğin kadınlar emin ol çoçukları sakın sattiyle uyuynan saatiyle kalkan şanslı anneler benim yavrum ele avuca sığmıyor peşinden 2 dk ayrılamıyorum yapacak birşey yok birkaç yıl böyle gececek tehlikeliri anlayacak yaşa gelene kadar böyle.

Bir keresinde böyle bir piknikte şu an büyük olan olarak tarif edeceğim kızım elimden kurtulup giyinik olarak bodoslama denize girmişti ...tek sıkıntı kasım ayindaydik.Ev yakındı ve eşim bizi eve bırakmışti ,mangalda pişirdiklerinden bir tabak yapıp eve bırakıp geri dönmüştü arkadaşlarımizin yanına ..çocukla ben ceza almıştık yaniSonra kızım biraz büyüdüğünde aynı yerlerde piknik çok eğlenceli hale gelmeye başladı...sonra kızım biraz daha büyüdü ve " bir bebek olsa evde yuvarlansa ne güzel olur dimi " dedik ve yeni ailemizle tekrar başa döndük

aslinda biliyoruz da temizlige takıyoruz ,of yine kirlendi Nasıl temizlicem derdine dusuyoruz şahsen ben öyle halim kalmadığı için çocuğu kisitliyorum

Canım bu yapı meselesi birazda panik bir yapınız varsa zor ararsınız bizde de eşim sen gibi ben daha sakinim kızım günde bir 20 defa düşüyor napalim düşe kalka büyüyecek çocuk bunlar az sakinleştir kendini

Benzetmelerimden dolayı umarım yanlış anlamassınız ama kediler kopekler ve cicekler de cocuk gibiler cocuklar genelde baska bir yere gidince şımarıyorlar yaramazlık yapıyorlar degisik ortam görünce. Biz de bir yere gittik mi köpegim kuduruyor. Hem aradaki fark kopekler kediler büyümüyor hep cocuk kalıyor burnumuzdan geliyor evde akıllı oturan köpek disarda havlamalar kudurmalar kendinden büyük köpeğe saldirmalar burnumuzdann geliyor cocugunuzun yasi daha ufak gittiginiz yerde su varmis tehlikeli tabi pesinde dolanmaniz gayet normal bise olmaz bise olmaz dememek lazim ancak cocugu da sıkmamak lazim acik alana gitmissiniz atsın enerjisini ama bir msiafirlikte ev gezmesinde rahat edemezseniz onu yapmayin

3 yaşında rahatlamaya başlıyorsunuz dün arkadaşlarla çıktık. Onlarında kızı var 7 yaşında benim oğlan da 3 yaşında biz sohbet muhabbet ederken onlar beraber gezdi oynadı. Oh dedim ne güzel büyüdü. Ondan önce sürekli peşindeydim çok müdahaleci değilim aslında sadece başına bir şey gelmesin diye etrafında dolanıp duruyordum. Aklı kesmeye başlayınca rahatladım

Anormal birşey yok canım normal şeyler bunlar. Hepimiz çocukların peşinde pervane gibi dönüyoruz dışarı çıktığımızda. Ama çok da abartmadan çocuğun da alanını kısıtlamadan, neşesini kaçırmadan yapmakta fayda var.

Gayet normal benimde 1.5 yasinda oglum onu kollamakdan dogru duzgun keyfine varamiyorum ama boyle olmasi lazim gitsin takilsin kendi basina denmez o yastaki cocuklara ne yapacagi belli olmaz

Yaptığınıza doğru-yanlış demek haddim değil. Ama aşırı kontrolcü olmanın hem ebeveyne hem çocuğa zor olduğunu ve iyi gelmediğini düşünüyorum. Düşecekse düser diyorum ben. Sert kendine zarar verecek ortam yoksa çimenlik alanda koşup düşebilir ki düşmenin ne oldugunu canini yaktığını öğrensin. Ben dur düşersin dedigimde dinlemiyor. Dusunce yavaş gidiyor, düşersem acır diyor. Suya da çamura da düsmesinde bir mahsur yok. Yedek kiyafet bez aliyorum yanima. Kirlenmeyi öğrenir oyle de. Orada uzerini yedeklerle degistirir, evde mis gb banyosunu yapyi mi ohh:)) ne zaman pesinde koşarsın dersen? Benimki de 22 aylik ama asiri hareketli degil. Yol kenarinda yanımdan ayırmam. Parkta surekli pesinde dolanırım. Salıncak çarpmasın, merdivenden yuvarlanmasın diye. Avm de serbest bırakırım, sadece gözümün önünden ayirmam, elinden tutmam, kendi dolanmasina izin veririm. Merdiven ve kapıda elimi tutar veya kucagima alirim. Sosyallesmek hem cocuklara hem anne babaya iyi geliyor. Hasta biri varsa( buyuk kucuk fark etmez) lütfen uzaktan sev derim. Yabanci veya arkadasim olabilir bu kisi. Cocugumun sagligindan onemli degil. O hasta atesler icinde yanarken benim icim kavruluyor, sevenin degil. Elbette gerekeni diyecegim. Surekli kontrolden ziyade belli yerlerde kontrolu babaya birakip gezmeden tat almaya calisin. Arada cocugu kendi haline birakin. Dun disaridaydik. Esim hesabi odemeye gitti. Ben icecegimi icerken kizimda iciyordu. Yanimda koltukta bu arada. Bardagi masaya koymak isterken sendeledi cenesi masaya carpti. Agladi gezdirdi esim sustu. Olacaksa dibinde de oluyor zaten. Kimse kimseyi suçlamadı. Anlık oldu ve tutamadım. Eğer çocuk düştüğünde esiniz suçlar sekilde davraniyorsa 3 saat yalniz birakin. Bunlar olağan seyler oldugunu anlasin.

2 tane evladim var biri 4 biri 2 yasinda bunun 2 katini yasiyorum ama bunu asla bi sorun olarak gormedim bence senin sorunun bu olaylari sorun olarak gormende annelik bu anlattiklarin zaten

Bu da cocuk büyütmenin en guzel yanı degil bana göre tek guzel yani yanaklarindan öpüp,koklamak başkada guzel yanı yok yok yok...hep bir kontrol,hep aman yedi mi aman aç mi aman tok mu aman düştü mü aman agladi mi aman hasta mi aman üşüdü mü aman terledi mi vs....bu uzayip gidiyor sizin gibi zevk alamiyorum ben bu işten

Siz kesinlikle kötü bir anne degilsiniz ama ben olsam düştügü an ok gibi firlayip kaldirmaya bi yeri acıdımı diye bakmaya koşuyorum, farkimiz burefleks bu bende dur diyemiyorum kendime...taşa topraga ota cimene dokunmasina bende karışmiyorum

Ben evin icinde fazla pimpiriklenmem. Mesela kanepeye mi cikti, ciksin. Cok tehlikeli bir durum olmadigi surece mudahale etmem.
Disarida da pesinde dolanirim, kendisi yardim istediginde elinden tutarim kaldiririm vs.
Düşmesi de lazim cocugun. Düşe düşe düşmemeyi ogrenecek. Tehlikeli bir durum olmadigi surece kendinizi de yormayin derim.

Bırakın çocuk arada bir düşsün insanlarla temas etsin yemek konusunda çok fazla ısrarcı olmayın

Ben de ilk çocukta öyleydim. Sonra anladım ki öyle olmamalı. İkinci çocukta rahattım az çok anlıyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…