• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu okula başlayıp her 4 güne bir hastalanan var mı?

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
134
23
13
4 gün derken lafın gelişi falan değil. Ciddi ciddi bunu soruyorum anasinifina başladık biz geçen sene iki ay gittik yine böyle aşırı sık hasta olunca okuldan almak zorunda kaldık öğretmeni almayın gelecek sene aynısını yaşarsınız dese de yaşı küçük dedik aldık.
Neyse bu sene tekrar anasinifina başladık 5 buçuk yaşında oğlum . Okula 3 4 gün gidiyor 5. Gün burun akmaya başlıyor ardından hemen geçmeyen öksürük ... Çok bunaldim. Birkaç hafta çok az gitti okula diye geçen hafta okulun son haftasi diye ful gitsin çok istedim çünkü okulunu aşırı seviyor yavrum. Göndermeye çalıştım ve bugün hastanede yatıyoruz öksürükten. Hadi bir şekilde iyileşti diyorum ya sonra? Okul açılacak ve şık baştan yasayacak bu durumu. İnanılmaz korkuyorum artık okula göndermekten. Şimdi bana sabret ilk yıl falan diyorlar ama öyle değil arkadaşlar sınıfta hiç kimse benim oğlum kadar rahatsizlanip devamsızlık yapmıyor. Normal grup olsalar bile bu kadar ağır gecirmiyorlar. Bünyesi alerjik bu çocuğun diyor doktoru. Allah'ım çıldıracağım. Aynı durumu yaşayan var mı ya rahatlatacak biseyler okumak istiyorum lütfen 😞 ve nasıl bir çözüm buldunuz?

Kızımın anaokulunda 3.senesi 5 yaşında.İlk 2 sene aynı şeyleri yaşadık.O kadar çok hastalandı ki ama bu sene okul açıldı açılalı maşallah tık demedi.Bağışıklık güçlendirici takviyeler alabilirsiniz.Zühra ananın ürünlerini kullanıyorum ben memnunum.Pekmez vs de vermeye çalışıyorum her gün.
Ama okula başlayan kuzular ne yazık ki bu süreçten geçerek bağışıklık kazanıyorlar.O yüzden 2 sene üst üste aynı şeyleri yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Allah şifa versin.

Kızımın anaokulunda 3.senesi 5 yaşında.İlk 2 sene aynı şeyleri yaşadık.O kadar çok hastalandı ki ama bu sene okul açıldı açılalı maşallah tık demedi.Bağışıklık güçlendirici takviyeler alabilirsiniz.Zühra ananın ürünlerini kullanıyorum ben memnunum.Pekmez vs de vermeye çalışıyorum her gün.
Ama okula başlayan kuzular ne yazık ki bu süreçten geçerek bağışıklık kazanıyorlar.O yüzden 2 sene üst üste aynı şeyleri yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Allah şifa Gerçek anlamd

Ama okula başlayan kuzular ne yazık ki bu süreçten geçerek bağışıklık kazanıyorlar.O yüzden 2 sene üst üste aynı şeyleri yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Allah şifa versin.
Gerçek anlamda aynısını mi yaşadınız? bir hafta ful gitmiyor okula gidemiyor ...sizin de arkadaşlarına göre baya geri kaldı mı ?

Gerçek anlamda aynısını mi yaşadınız? bir hafta ful gitmiyor okula gidemiyor ...sizin de arkadaşlarına göre baya geri kaldı mı ?
Gerçekten aynısını yaşadım.Sürekli acillerdrydik.Eve nebilüzatör cihazı aldık.Günlük nedir onu öğrendim onu bile yaptım.Bronşit oldu.Kaç kere okuldan ateşlendi diye aldım hatırlamıyorum.Ama doktoru kesinlikle devam bu mikroplarla tanışmadan bağışıklığı güçlenmez dedi.1.sınıfa giderken hastalanır o zaman geri kalır dedi.Anaokulunda en fazla etkinliklerinden geri kaldı.Bu sene çok şükür biz eşimle hastalandık ama o hiç hastalanmadı.

Çam kozalak pekmezi veya macunu hangisini isterseniz öksürük için kesinlikle öneririm.Kızıma da çok iyi gelmişti.Benimkine öksürük bir anda gelirdi sanki haftalarca karda kalmış gibi öksürürdü.

Gerçekten aynısını yaşadım.Sürekli acillerdrydik.Eve nebilüzatör cihazı aldık.Günlük nedir onu öğrendim onu bile yaptım.Bronşit oldu.Kaç kere okuldan ateşlendi diye aldım hatırlamıyorum.Ama doktoru kesinlikle devam bu mikroplarla tanışmadan bağışıklığı güçlenmez dedi.1.sınıfa giderken hastalanır o zaman geri kalır dedi.Anaokulunda en fazla etkinliklerinden geri kaldı.Bu sene çok şükür biz eşimle hastalandık ama o hiç hastalanmadı.
Off gerçekten öyle 🥴 hadi bizi geçtim ama çocuk için çok yıpratıcı oluyor. Ağlıyor artık iyilesemiyorum diyor yavrum içim gidiyor . Peki böyle sık sık devamsızlık oldu mu diğer arkadaşlarina nazaran daha mı çok gitmedi okula?

Off gerçekten öyle 🥴 hadi bizi geçtim ama çocuk için çok yıpratıcı oluyor. Ağlıyor artık iyilesemiyorum diyor yavrum içim gidiyor . Peki böyle sık sık devamsızlık oldu mu diğer arkadaşlarina nazaran daha mı çok gitmedi okula?
Evet hatta biz bir de alışma zorluğu yaşamıştık.Yaklalık 8-9 hafta kapılarda beklemiştim süreci başa sarıp duruyorduk.Ara çok vermiştik ama geride kaldı şükür. Şu anda devamsızlıkları önemlş değil önemli olan 1.sınıfa sağlam bünyeyle hazırlanmış olmaları

Ben yaşamadım çünkü henüz çocuğum doğmadı ama çevremden duyduğum bu şekilde ilk okula başladığında tüm mikroplarla tanışana kadar sürekli hasta oluyorlar. Gerçi geneli 3 yaşında kreşe başlayıp bu süreci yaşadılar ama herkesin yaşadığı bir durum gibi geliyor. Çocuklar artık daha izole bir hayat yaşadığı için ilk okul yılları hastalıkla geçiyor. Yukarıda ki üyeye katılıyorum 1.sınıfta geri kalmasındansa şimdi geri kalsın daha iyi 🌸

Öğretmen tarafından bildiriyorum hepsi aynı. Okul öncesi çağa kadar hiçbir mikropla tanışmayan steril büyütülen çocuklar böyle oluyor. Arada çok nadir rahat, bazen ilgisiz velilerin çocukları hiç hastalanmıyor. Böyle güçlenecek bağışıklık.

Benim kızımda eylül ayında okula başladı. Devamsızlık çok yaşamadık ama eylülden bu yana burnunun akmadığı gün yok diyebilirim buna eşlik eden öksürükler, göz mikrobu, el ayak hastalığı bir sürü şeyle cebelleştik.
Ben kızıma özlerden oluşan karışım veriyorum atom diye o iyi geliyor ama en çok sanırım sarımsak bal limon veriyorum hastalığı fark edince o hafif atlatmasına sebep oluyor gibi geliyor. Bizimkide malesef alerjik yapıda ama artık bu süreçlere böyle böyle alışacaklar.

Ben 27 aylıkken işe başlayacağım bana bakıcı yerine kreşe göndermek mantıklı geliyor ama sırf bu nedenle korkuyorum gerçekten çocuklar çok hasta oluyor çevremden de duyduklarım

Çok fazlaymış.
2 haftada bir hasta olurdu benimki.
Çocuklara omega3 kullanmaya başladıktan sonra hasta olma sıklıkları azaldı, hafif atlatmaya başladılar.

4 gün derken lafın gelişi falan değil. Ciddi ciddi bunu soruyorum anasinifina başladık biz geçen sene iki ay gittik yine böyle aşırı sık hasta olunca okuldan almak zorunda kaldık öğretmeni almayın gelecek sene aynısını yaşarsınız dese de yaşı küçük dedik aldık.
Neyse bu sene tekrar anasinifina başladık 5 buçuk yaşında oğlum . Okula 3 4 gün gidiyor 5. Gün burun akmaya başlıyor ardından hemen geçmeyen öksürük ... Çok bunaldim. Birkaç hafta çok az gitti okula diye geçen hafta okulun son haftasi diye ful gitsin çok istedim çünkü okulunu aşırı seviyor yavrum. Göndermeye çalıştım ve bugün hastanede yatıyoruz öksürükten. Hadi bir şekilde iyileşti diyorum ya sonra? Okul açılacak ve şık baştan yasayacak bu durumu. İnanılmaz korkuyorum artık okula göndermekten. Şimdi bana sabret ilk yıl falan diyorlar ama öyle değil arkadaşlar sınıfta hiç kimse benim oğlum kadar rahatsizlanip devamsızlık yapmıyor. Normal grup olsalar bile bu kadar ağır gecirmiyorlar. Bünyesi alerjik bu çocuğun diyor doktoru. Allah'ım çıldıracağım. Aynı durumu yaşayan var mı ya rahatlatacak biseyler okumak istiyorum lütfen 😞 ve nasıl bir çözüm buldunuz?
Hasta ola ola bağışıklık kazanacaklar. Mecbur yani bir yerde okula göndreceksiniz. Anasınıfına göndermezsiniz ilkokula göndereceksiniz mecbur. Tüm çocuklar bu dediğiniz yolları geçiyor siz kendi oğlunuzu gördüğünüz için size öyle geliyor. Anaokulunda çalıştım bütün çocuklar hasta oluyordu

Çok haklısın ama çocuk da alışacak gerçekten hadi şimdi anaokulu. Şimdi bağışıklık kazanmasa 1. Sınıfa başlayınca sık hastalık geçirir o zaman daha kötü olur devamsızlık falan.

Maalesef okulla birlikte hastalık yayılıyor.

Bizde bir de benim bağışıklık sistemim çok zayıf. Kız eve hastalık getirince kızı iyileştiriyoruz ama benim hastalığım çok uzun sürüyor. Çok zorlanıyorum mesela bu hafta.

Allahım yardımcımız olsun inşallah.

Kızım anaokulunda çok hastalandı,el ayak ağız,influenza ,adenovirüs ne salgın varsa yakalandı sağolsun, ama öyle böyle değil kusma ishal ve serumla kapanış yapardık.Tüm kış evde ne var ne yok yıkamaya giderdi,her yere kusardı zira, artık kuru temizlemeci,koltuk yıkamacı falan tanıyordu bizi.
Şu an 12 yaşında ve ilkokulda hastalanmamaya ,ayakta atlatmaya başlamıştı. İlkokulda devamsızlık yapmadı hastalıktan. Bağışıklık kazanmıştı diye düşünüyorum.
Oğlum 6.5 yaşında geçen sene anaokulu bu sene ilkokulda. Geçen yıl bir kez hastalandı öksürük ciğerlere inmişti ama inanın o kadar ani oldu ki anlamadım bile,ufak ufak öksürüyordu bir anda öksürüğün tipi değişince doktora götürdüm o şekilde anladık. Bu sene de ufak ufak öksürük oluyor arada ama sürmüyor fazla. O da sanırım evdeki ablası(kızım) sayesinde bağışıklık kazandı,kızıma nazaran daha iyi bence. Geçen dönem sadece 1 gün devamsızlık yaptı,Cuma günüydü baktım öksüruyor hadi dedim haftasonu ile birleştirelim dinlensin toparlansın. Nebülizator var evde öksürük,burun tıkanması olursa kullanıyorum rahatlıyor. Alerjik bir çocuk antibiyotik alerjisi oldu geçen yıl o hastalık sürecinde,bu sebeple minimum ilacla atlatmaya bakıyorum. Probiyotik takviyesi veriyorum hastalanacaksa ben düzenli,o baya farkediyor oğlumda. İyi geliyor. Dinlenme ve bol sıvı alımı,güzel,temiz beslenme haliyle toparlanıyor.

Kızım 21 aylıkken eylülde kreşe başladı , ilk bir hafta tamam ondan beridir abartmıyorum burnu sümüklü , iki üç gün geçiyor hooop yeşil sümük geri dönüyor. Ayakta dolanıyor ama ateşlendiği öksürdüğü nadir . Bakıyorum diğer çocuklarda sümüklü . Bir de o hafif atlatıyor ama ben daha uzun hasta oluyorum bu defa Ne zaman geçecek inanın ben de bilmiyorum