• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugu kresteki calisan anneler

Tesekkur ederim.
Hadi simdi yine disimizi sıkar idare ederiz ama bikac yil sonra okula baslayacak masraflar artacak o zaman asla altindan kalkamayiz, ben medya sektorunde musteri temsilcisi olarak çalışıyordum egitimim de bu yonde, 5-6 yil meslegine ara vermis 35 yasini gecmis halimle kimse is vermez bana, o kadar dusuk maaslari, agir kosullari kabul eden genc eleman var ki..
Yani bu yil icinde ise baslamazsam sonrasinda isler cok daha zor olur benim icin.

Yaş ve çocuklu olmak dezavantajlı oluyor...

Ben de mesleğimi yapamadım.

33 yaşındayım bu yıl kpss ye hazırlanıyorum. Kadınlar için en güzel iş devlet kapısı...

Yaş ve çocuklu olmak dezavantajlı oluyor...

Ben de mesleğimi yapamadım.

33 yaşındayım bu yıl kpss ye hazırlanıyorum. Kadınlar için en güzel iş devlet kapısı...

31 im ben de...
Halkla iliskiler lisans mezunuyum ileri seviyede ingilizcem 7 yillik is deneyimim var, benim donamimdaki arkadaslarim is gorusmelerinde oyle komik maas ve calisma kosullari teklifleri aliyorlarmis ki... sektör berbat durumda, ekonomi de kotuye gidiyor calisma kosullari da, isveren 1000 tl maas teklif edip kres 1250 tl isterse nasil çalışacak kadinlar, lafa gelince de is cok millet begenmiyor deniyor...
Bu yil girdim kpss ye cok kötü gecti, tabi cocukla dogru duzgun calisamamistim da...

Merhaba,
Benim 28 aylik bir kizim var, dogumdan sonra bakacak kimsem olmadigi icin isten ayrildim. Ilk zamanlar idare ediyorduk ama son donemde gecim sıkıntımız başladı. Ben de kizimi krese verip calismayi dusunuyorum artık.
Evimin civarindaki bikac yerle gorustum, tam gun kresler en az 850 tl fiyat verdi ki o 850 veren yer hic icime sinmedi.. daha duzgun yerler 1000-1200 civari, zaten ise girsem alacagim maas max. 2000 tl ( eski isimde 2600 tl aliyordum ama oyle isi bidaha bulabilir miyim hic sanmiyorum...)
Baska bir konu da kreste ozellikle ilk yil çocuklar cok sık hastalaniyormus, benim kizim hastalansa bir gunlugune bile bakacak kimse yok. Her hastaliginda bana izin verecekleeini de hic sanmiyorum hem de yeni elemanken...
Sormak istedigim benim durumumda yasadigi sehirde hic yakini olmayip cocugunu krese gonderen var mi? Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

Merhaba,
Benim 28 aylik bir kizim var, dogumdan sonra bakacak kimsem olmadigi icin isten ayrildim. Ilk zamanlar idare ediyorduk ama son donemde gecim sıkıntımız başladı. Ben de kizimi krese verip calismayi dusunuyorum artık.
Evimin civarindaki bikac yerle gorustum, tam gun kresler en az 850 tl fiyat verdi ki o 850 veren yer hic icime sinmedi.. daha duzgun yerler 1000-1200 civari, zaten ise girsem alacagim maas max. 2000 tl ( eski isimde 2600 tl aliyordum ama oyle isi bidaha bulabilir miyim hic sanmiyorum...)
Baska bir konu da kreste ozellikle ilk yil çocuklar cok sık hastalaniyormus, benim kizim hastalansa bir gunlugune bile bakacak kimse yok. Her hastaliginda bana izin verecekleeini de hic sanmiyorum hem de yeni elemanken...
Sormak istedigim benim durumumda yasadigi sehirde hic yakini olmayip cocugunu krese gonderen var mi? Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?
Ben de oglumu o yaslarda krese verdim.ben ogretmenim sizin kadar uzun sureli ayri kalmadim.benim oglum ilk sene hic hastalanmadi kreste.belki suzinki de oyle olur.kresteki sinif sayisi da onemli sinifin buyuklugu de.

Merhaba,
Ben de gönderdim.. Bakıcıdan daha iyidir.. Dezavantajları elbet var ama tercih meselesi.

Istanbulda yaşıyorum, tanidik kimse yok arkadaşlarımın çocuklarına hep aileleei bakti, bir de artik ben bile yetemiyorum sureki oyun istiyor, evde sıkılıyor, ogrenmeye cok acik, tam sosyallesme doneminde hic tanimadigim bir kadinla butun gunu evde gecirmesi fikri cok da dogru gelmiyor bana açıkçası. Artık ozbakimdan cok daha fazlasina ihtiyac duyuyor cunku...
Kesinlikle katiliyorum. Cok elzem bi durum olmadigi surece cocugunuzu mutlaka krese verin hatta durumunuzu duzeltirseniz siz calismasanizda krese verin yazik zaten cocuklarin oyun alani arkadasi yok hic bu devirde bari kreste paylasimlari olur cok onemli onlar icin.. Allah bi cikar yol gosterir insallah sizede

Bakiciyi alternatif olarak dusunmuyorum zaten kizlar, kizim cok sosyal aktif bir cocuk, kalabalik bir yerde oturuyoruz gunde en az 2 saatimizi parkta arkadaslariyla geciriyoruz. Evde surekli etkinlikler yapiyoruz, boyama, oyun hamuru, lego, yapboz vs. Gunde max. 30 dk cizgi film izler onun disinda tv bile acmam. Bu konularda cok hassasim, ayni hassasiyeti gosterecek birini bulabilecegimi, kresteki verimi alabilecegimi sanmiyorum. Zaten calisma istegim dahil her sey onun gelecegi icin, zihninin en acik oldugu su donemi en verimli sekilde degerlendirmek istiyorum.
Keske maddi olanaklarim yeterli olsa en iyi anaokullarina gonderebilsem 9 da gidip, 4 te cikip eve gelse, evde karsisinda beni bulsa, ama iste imkanlar el vermiyor. Bugun is arama surecindeki arkadasimla konustum. Teklif edilen maaslar 1500 civari, sen 1250 lira kres ücreti diyorsun, ayrica çocuk rahatsizlansa o gün krese gidemeyecek durumda olsa bakacak kimse yok diyorsun, nasıl olacak bu is, bende cocuk bile yok 5 aydir is bulamıyorum dedi :( gelecegi dusunmek icimi karartiyor, su an bile ay sonunu zor getiriyoruz nasil okutup nasil isteklerini karislayacagiz bikac yil sonra :(

Ikinci ogretim cocuk gelişimi, okul oncesi öğretmenliği vs okuyan ya da atama bekleyen birine baksaniz?
hem sosyal faaliyetleriyke ilgilenir hem de cocuk evde bakilmis olur.
Hastalik kacinilmaz ve isleriniz dediğiniz gibi kati olacaksa cok sıkıntı cekersiniz.
her cocuk ayni olmaz eminim ama kreste hastalanmayan cocuk yok gibi. Ben ogretmenim, kizimi 3 ay gonderdim, inanin aldigim izin, raporlardan utandigim icin 3 ay sonunda aldim kresten.ayda on bes gun zor gidiyordu, geri kalan gunler hastaydi hep.
3,5 yasinda simdi, aileden bakacak biri olmasaydi bakici tutacaktim ben.o kadar yildim hastaliktan.
Bence eve birini ayarlayin.kres icin biraz küçük. Yani gidebilir tabi ama hastalanacagi kesina.

Arkadaslar bi anaokulu ogretmeni ve 8 senedir bu isin icinde olan biri olarak soyluyorum ki aslaaa ve kattaa buyuk konusmayim evladimi vermem.hersey herkes goz boyama.farzetki okulun kamerasi var acilcagi saatler belli hemen sinif aranir kamera acildi diye hop ogretmen degisir :) kreste lise mezunu calistirirlar gercekten ise ihtiyaci olani unv mezunu calismaz ..simdi biz dr hakliyiz dusunun 15 bebek once hangisini suaturcan hangisini yedircen.simdi bana yapamiyosan secmeseydin diye soylenenler olabilir.. Mantik hatalari eyvallah.. Yani iyi bi okula gonderiyosun cocugunu aylik 1200 tl tam gun inaniyor musun yemek yedigine altinin alindigina vs... Hepsi safsata goz boyama.anlamadigim nokta su madem 2 milyar aliyosun canim 800-900-1000 neyse deger mi? Vermeye. Sirf depresyona girme aman sosyalligim bozulmasin vay kariyerim zarar gormesin arkadasim kendinize bi bakin ya annesiniz siz..anneyizz...yaziktir gunahtir ya benim icim parcalaniyo onlari aglarken goruyorum..en assagi 4 yastan once asla gondermeyin.

Nerde oturuyorsunuz acaba ? 1000 lira ne kadar fazla bende çalıştım kreşte sabah 7 akşam 7 fiyat 600 tl idi ama kırtasiye ücreti dışında onuda sene başında alıyorlar zaten saati azaldıkça fiyat azalıyordu. Gayette mükemmel bi kreş yani. 1000 çok fazla. Taş çatlasın 750 olsun yani

Ahhhh ahhh diyorum sadece..Kızım 3 yıl kreşe gitti,okula başlamadan evvel ALLAH yardım etti ve kreşimiz güzel ve ilgili çıktı bir sorun yaşamadım şimdiye kadar

Şimdi ise kızım okula başladı ve ben işten geçen hafta ayrıldım..Ev hanımı olacagım bir müddet çünkü çalışma saatlerim kızımın okul saatleriyle uyuşmuyor :KK43:
Öglenci olacak kızım ve ben saat 8:30 akşam 18:00 a kadar çalışıyorum sabah kızımı kreşe bıraksam servis tutacaktım kreşten okula okuldan kreşe oradan da iş dönüşü alıp hooop eve geçecektik :KK43:

Kelin ilacı olsa kendi basına sürermiş konuyu görünce atlayayım dedim.

Ayrıca 1000 tl çok fazla o ne yahu öyle ?

750 civarlarında olanlara da baksanız bence daha mantıklı

bu fiyatlar ne böyleee :KK57::KK57: zaten çocuk pek düşünmüyordum. artık hiç düşünmüyorum :KK20:

Arkadaslar bi anaokulu ogretmeni ve 8 senedir bu isin icinde olan biri olarak soyluyorum ki aslaaa ve kattaa buyuk konusmayim evladimi vermem.hersey herkes goz boyama.farzetki okulun kamerasi var acilcagi saatler belli hemen sinif aranir kamera acildi diye hop ogretmen degisir :) kreste lise mezunu calistirirlar gercekten ise ihtiyaci olani unv mezunu calismaz ..simdi biz dr hakliyiz dusunun 15 bebek once hangisini suaturcan hangisini yedircen.simdi bana yapamiyosan secmeseydin diye soylenenler olabilir.. Mantik hatalari eyvallah.. Yani iyi bi okula gonderiyosun cocugunu aylik 1200 tl tam gun inaniyor musun yemek yedigine altinin alindigina vs... Hepsi safsata goz boyama.anlamadigim nokta su madem 2 milyar aliyosun canim 800-900-1000 neyse deger mi? Vermeye. Sirf depresyona girme aman sosyalligim bozulmasin vay kariyerim zarar gormesin arkadasim kendinize bi bakin ya annesiniz siz..anneyizz...yaziktir gunahtir ya benim icim parcalaniyo onlari aglarken goruyorum..en assagi 4 yastan once asla gondermeyin.

Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ama ben hicbir mesajimda sosyal hayatim bozuldu, depresyondayim, canim calismak istemiyor demedim, aksine gunlerimizin ne kadar dolu gectigini anlattim. Calismayi dusunmemin tek nedeni maddi sorunlarimiz. Istanbulda tek maas kirada hayat cooook zor. Her yerden kissak da gecim sikintisi yasiyoruz. Yoksa keyfimden calismak istiyor degilim. Yarin bu cocugun okul vakti geldiginde tek maasla altindan kalkmamiz daha da zor olacak.

Ikinci ogretim cocuk gelişimi, okul oncesi öğretmenliği vs okuyan ya da atama bekleyen birine baksaniz?
hem sosyal faaliyetleriyke ilgilenir hem de cocuk evde bakilmis olur.
Hastalik kacinilmaz ve isleriniz dediğiniz gibi kati olacaksa cok sıkıntı cekersiniz.
her cocuk ayni olmaz eminim ama kreste hastalanmayan cocuk yok gibi. Ben ogretmenim, kizimi 3 ay gonderdim, inanin aldigim izin, raporlardan utandigim icin 3 ay sonunda aldim kresten.ayda on bes gun zor gidiyordu, geri kalan gunler hastaydi hep.
3,5 yasinda simdi, aileden bakacak biri olmasaydi bakici tutacaktim ben.o kadar yildim hastaliktan.
Bence eve birini ayarlayin.kres icin biraz küçük. Yani gidebilir tabi ama hastalanacagi kesina.
Boyle birini ancak tanidik vasitasiyla bulsam guvenebilirdim ama cevremde hic boyle biri yok. Dolayisiyla elimde tanidik referansi olmayan birini eve sokup cocugumu ona emanet etmenin dusuncesi bile korkutuyor :(

Tesekkur ederim.
Hadi simdi yine disimizi sıkar idare ederiz ama bikac yil sonra okula baslayacak masraflar artacak o zaman asla altindan kalkamayiz, ben medya sektorunde musteri temsilcisi olarak çalışıyordum egitimim de bu yonde, 5-6 yil meslegine ara vermis 35 yasini gecmis halimle kimse is vermez bana, o kadar dusuk maaslari, agir kosullari kabul eden genc eleman var ki..
Yani bu yil icinde ise baslamazsam sonrasinda isler cok daha zor olur benim icin.
etrafınızda 600 e falan bakacak kimse yok mu, hem kreş için erken de daha

Boyle birini ancak tanidik vasitasiyla bulsam guvenebilirdim ama cevremde hic boyle biri yok. Dolayisiyla elimde tanidik referansi olmayan birini eve sokup cocugumu ona emanet etmenin dusuncesi bile korkutuyor :KK43:
canım bak eve kamera tak, taş çatlasa 300 tl tutuyor kameralar, bakacak olan kişiyede gösterirsin. bilsin onda göre davransın, illaki etrafında 600 700 e çalışmak isteyen birileri olacaktır..

Canim cocugun kac yasinda ve mukemmeligine nasil inandin? Egitim mi bakim mi vicdan. Mi nedir?

Cocugumun mukemmelligi mi? Gercekten soruyu anlamadim ama dunyadaki hickimsenin mukemmel olamayacagi gibi cocugum da ben de mukemmel degiliz. Sadece sosyal bir cocuk evde biriyle duramaz sıkılır dedim ben, burdan cocugumun mukemmel oldugunu dusundugum kanaatine nasil vardiniz anlamadim

Cekmekoyde oturuyorum evimin cok yakininda bir kres var adini vermeyeyim yarim güne 1100+kdv istedi (ilk etapta alismasi icin yarim gun gondereyim demistim) oyle meshur biyer falan da degil siradan bir kres. Digeri yigit anaokulu yillik 9 bin kusur yaz haric yani eylul-haziran 9 ay 9000 kusur bisey. Bir digeri 780 tl ama hic begenmedim cocugumu degil saksidaki cicegimi emanet etmem. Bu üçü disinda dusunursem servis parasi da eklenip daha da artiyor fiyatlar.

Back