• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugu kresteki calisan anneler

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.136
598
Merhaba,
Benim 28 aylik bir kizim var, dogumdan sonra bakacak kimsem olmadigi icin isten ayrildim. Ilk zamanlar idare ediyorduk ama son donemde gecim sıkıntımız başladı. Ben de kizimi krese verip calismayi dusunuyorum artık.
Evimin civarindaki bikac yerle gorustum, tam gun kresler en az 850 tl fiyat verdi ki o 850 veren yer hic icime sinmedi.. daha duzgun yerler 1000-1200 civari, zaten ise girsem alacagim maas max. 2000 tl ( eski isimde 2600 tl aliyordum ama oyle isi bidaha bulabilir miyim hic sanmiyorum...)
Baska bir konu da kreste ozellikle ilk yil çocuklar cok sık hastalaniyormus, benim kizim hastalansa bir gunlugune bile bakacak kimse yok. Her hastaliginda bana izin verecekleeini de hic sanmiyorum hem de yeni elemanken...
Sormak istedigim benim durumumda yasadigi sehirde hic yakini olmayip cocugunu krese gonderen var mi? Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

Bir de kreslerde en gec aksam 7 ye kadar tutuyorlar cocuklari, 9-6 Calissam trafige kalsam yetisemesem ne olacak...
Dusunmekten cildiriyorum, daha kafamda onlarca detay var.
Bir yandan da daha uzun süre ara verirsem bidaha is bulamamaktan korkuyorum :(

Bende kızımı sizinle aynı aylarda verdim evet çok hastalanıyorlar ama bişekilde idare ediliyor gerçi ben hastanede çalışıyorum avantajım mesela Dr diye getiriyorum öğlene kadar hem onu gösteriyorum işlerimi bitirip eve gidebiliyorum bazen babası bakıyordu çünkü Dr 1 hafta kreş yok diyor sürekli rapor alamıyorum yeri
Geldi hastaykende kreşe yolladım mecbur kalıyorsun çünkü Allah yardımcınız olsun

Bir de kreslerde en gec aksam 7 ye kadar tutuyorlar cocuklari, 9-6 Calissam trafige kalsam yetisemesem ne olacak...
Bir yandan da daha uzun süre ara verirsem bidaha is bulamamaktan korkuyorum :KK43:
O kadarı düşünme cocuğu kapıya koyacak halleri yok ya eğer buyuksehirdeseniz trafik kaçınılmaz son öyle bir durumdan bildireceksiniz kreşe veya babası alır

Bende kızımı sizinle aynı aylarda verdim evet çok hastalanıyorlar ama bişekilde idare ediliyor gerçi ben hastanede çalışıyorum avantajım mesela Dr diye getiriyorum öğlene kadar hem onu gösteriyorum işlerimi bitirip eve gidebiliyorum bazen babası bakıyordu çünkü Dr 1 hafta kreş yok diyor sürekli rapor alamıyorum yeri
Geldi hastaykende kreşe yolladım mecbur kalıyorsun çünkü Allah yardımcınız olsun

Sizin avantajiniz isyerine goturme sansinizin olmasiymis, benim deneyimli oldugum sektor cok acimasizdir bu konularda, o yuzden cok kafama takiyorum. Zaten maddi olarak da getirisi nasil olacak bilmiyorum. Lisans mezunuyum yabanci dilim var ama piyasa oyle kotu ki is arayan arkadaslarim teklif edilen maaşları anlattıkca iyice umutsuzluga kapiliyorum...

Sırf bu sebepler yüzünden işten ayrıldım,sürekli izin almak zorunda kaldığım zamanlar oldu hastalık dönemlerinde ,iş yerim artık müsama göstermiyordu ,ve kaçınılmaz son ,işi bıraktım.allah yardımcınız olsun .

Bende sırf bu nedenler yüzünden çalışamadım...

Allah yardımcınız olsun....

Tesekkur ederim.
Hadi simdi yine disimizi sıkar idare ederiz ama bikac yil sonra okula baslayacak masraflar artacak o zaman asla altindan kalkamayiz, ben medya sektorunde musteri temsilcisi olarak çalışıyordum egitimim de bu yonde, 5-6 yil meslegine ara vermis 35 yasini gecmis halimle kimse is vermez bana, o kadar dusuk maaslari, agir kosullari kabul eden genc eleman var ki..
Yani bu yil icinde ise baslamazsam sonrasinda isler cok daha zor olur benim icin.

benimde sorunum arkadaşla aynı iş arıyorum şu an ama kreşe verdiğimde sorun yaşacağımı düşünüyorum tecrübei bayanlar yazsın lütfen

Sırf bu sebepler yüzünden işten ayrıldım,sürekli izin almak zorunda kaldığım zamanlar oldu hastalık dönemlerinde ,iş yerim artık müsama göstermiyordu ,ve kaçınılmaz son ,işi bıraktım.allah yardımcınız olsun .

Benim durumumda ne cok anne varmis...
Allah özel sektorde calisan tum kadinlarin yardimcisi olsun.

Bir yandan da daha uzun süre ara verirsem bidaha is bulamamaktan korkuyorum :KK43:

benim staj yaptıgım kreşte nöbet sistemi vardı anne babası geç gelen, bir kaç saat işi uzayan vs... çıkış saatinden sonraya kalan çocukları bekliyorlardı tek çocuk kalmayana kadar nöbet devam ediyordu..bi araştırın geç kalsanız bile çocugu dışarı çıkaracak değiller..

Benim kızım anaokuluna gidiyordu ,kreş süreci yaşamadık anneannesi bakmıştı çünkü ,meslekte 15,bu şirkette 2.yılımdı ,fakat son anaokulu döneminde aldığım izinler hem beni hem şirketi rahatsız ediyordu,hatırı sayılır bir maaşı arkamda bırakarak işime veda ettim ,sonra 2.bebeğimi doğurdum ve iş hayatı benim için sona erdi.

benim staj yaptıgım kreşte nöbet sistemi vardı anne babası geç gelen, bir kaç saat işi uzayan vs... çıkış saatinden sonraya kalan çocukları bekliyorlardı tek çocuk kalmayana kadar nöbet devam ediyordu..bi araştırın geç kalsanız bile çocugu dışarı çıkaracak değiller..

Bu sadece bir detay aslinda en cok kafama takilan kisim hastalik v.s bir nedenle kizimin krese gidemeyecegi gunlerde ne yapacagim. Yine de cok tesekkur ederim bu bilgilendirme icin. Bana genel anlatiiyorlar tabi ekstra durumlar uzerine cok konusmadik, ama hepsi grip vs bulasici hastaliklarda iyilesene kadar cocugu getiremeyecegimi soylediler zaten icim elveemez de hastayken gondermeyi...

Benim kızım anaokuluna gidiyordu ,kreş süreci yaşamadık anneannesi bakmıştı çünkü ,meslekte 15,bu şirkette 2.yılımdı ,fakat son anaokulu döneminde aldığım izinler hem beni hem şirketi rahatsız ediyordu,hatırı sayılır bir maaşı arkamda bırakarak işime veda ettim ,sonra 2.bebeğimi doğurdum ve iş hayatı benim için sona erdi.

Inanin cocuk yapmaya karar verdigimde iki yil oturur bakarim sonra krese verir calisirim diyordum hic hesap etmemiştim bu sorunlari, insan yasmadan bilmiyormus.

Bu sadece bir detay aslinda en cok kafama takilan kisim hastalik v.s bir nedenle kizimin krese gidemeyecegi gunlerde ne yapacagim. Yine de cok tesekkur ederim bu bilgilendirme icin. Bana genel anlatiiyorlar tabi ekstra durumlar uzerine cok konusmadik, ama hepsi grip vs bulasici hastaliklarda iyilesene kadar cocugu getiremeyecegimi soylediler zaten icim elveemez de hastayken gondermeyi...

aslında en mantıklısı çocugunuz biraz daha büyüdükten sonra işe başlamanız tabi maddi manevi şartlarınız buna ne derece uyar bilemem ama işe gelince sürekli bugün ne olacak, hastalansa kime bırakacağım derdiniz olmaz...Dediğiniz gibi hasta olsa yada kreşe gidemeyeceği başka sebepler olsa, o iş size zehir olur gün boyu..Zor bi karar tekrar tartıp düşünün bence

aslında en mantıklısı çocugunuz biraz daha büyüdükten sonra işe başlamanız tabi maddi manevi şartlarınız buna ne derece uyar bilemem ama işe gelince sürekli bugün ne olacak, hastalansa kime bırakacağım derdiniz olmaz...Dediğiniz gibi hasta olsa yada kreşe gidemeyeceği başka sebepler olsa, o iş size zehir olur gün boyu..Zor bi karar tekrar tartıp düşünün bence

Aslında kizim buyuse de ayni sorun devam edecek yani anaokulu yasi gelecek yine basit bir gribal durumda bile bir gunlugune gozkulak olabilecek kimsem yok. Bi de calistigim sektorde o kadar uzun ara verdikten sonra yeniden is bulmam cok zor.
Maddi sorunlar simdiden başladı ilerde masraflar da artinca altindan kalkamayacagimiz hale gelecek.

Peki şöyle bir öneri,hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama ,bakıcı olayına nasıl bakıyorsunuz,en azından evinizde bakılır,hasta olsada evinde geçirir çocuk ,aklınız kalmaz ,işten çıkınca alma derdi yok ,1000 tl yi gözden çıkardığınıza göre bu rakama bakıcı var ,hatta tanıdık varsa çok daha iyi olmazmı .

Peki şöyle bir öneri,hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama ,bakıcı olayına nasıl bakıyorsunuz,en azından evinizde bakılır,hasta olsada evinde geçirir çocuk ,aklınız kalmaz ,işten çıkınca alma derdi yok ,1000 tl yi gözden çıkardığınıza göre bu rakama bakıcı var ,hatta tanıdık varsa çok daha iyi olmazmı .

Istanbulda yaşıyorum, tanidik kimse yok arkadaşlarımın çocuklarına hep aileleei bakti, bir de artik ben bile yetemiyorum sureki oyun istiyor, evde sıkılıyor, ogrenmeye cok acik, tam sosyallesme doneminde hic tanimadigim bir kadinla butun gunu evde gecirmesi fikri cok da dogru gelmiyor bana açıkçası. Artık ozbakimdan cok daha fazlasina ihtiyac duyuyor cunku...

bende aynı durumdayım çalışıyorum ve bu şehirde tek bir akrabam bile yok. geçen yıl 2.5 yaşındaki oğlumu özel kreşe verdim ve hastalıklardan başımız bir türlü kurtulmadı. eşim ya da ben rapor aldık hep. ateşli havale geçirdik ve kreşten almak zorunda kaldım. bakıcıyla devam ettik. bu yıl yine başlıyoruz anaokuluna ama çok çok korkuyorum hastalık yine olacak. bu yıl kreşe vermeseniz ana okulu ya da kreşe başladığı ilk yıl mutlaka hasta oluyorlar. ben öğretmenim ve işimi bırakmam söz konusu değil. ama şuan çalışmıyor olsam asla ve asla çocuğumu bu yaşında kreşe verip çalışmazdım. maddiyatım ne olursa olsun.

bende aynı durumdayım çalışıyorum ve bu şehirde tek bir akrabam bile yok. geçen yıl 2.5 yaşındaki oğlumu özel kreşe verdim ve hastalıklardan başımız bir türlü kurtulmadı. eşim ya da ben rapor aldık hep. ateşli havale geçirdik ve kreşten almak zorunda kaldım. bakıcıyla devam ettik. bu yıl yine başlıyoruz anaokuluna ama çok çok korkuyorum hastalık yine olacak. bu yıl kreşe vermeseniz ana okulu ya da kreşe başladığı ilk yıl mutlaka hasta oluyorlar. ben öğretmenim ve işimi bırakmam söz konusu değil. ama şuan çalışmıyor olsam asla ve asla çocuğumu bu yaşında kreşe verip çalışmazdım. maddiyatım ne olursa olsun.

Insanin ailesinin uzakligi en cok bu durumda zor oluyormus cok daha iyi anladim cocugum olunca :(
Özel sektörde rapor sansi da yok 2 gun izin alsan 3.de kapıyı gosterirler. Eski işyerimde böbrek taşı düşünürken bile ise gitmek zorunda kalmıştım..
Inşallah bu yıl hiç hastalik gormezsiniz, buyumus de artik yasitlariyla olmaya ihtiyacı var. Sorunsuz bir donem dilerim size.

Back