Konuşma Problemleri cocugu konusmaya baslayamayan anneler

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

pastadelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.362
1.299
133
37
Merhaba arkadaslar.bi cok kisi cocugunun konusamadigindan bahsetmis.am a sonunda ne olmus konusmuslar mi yazan olmamis.merak ediyorum.Benin kizimda hala baslayamadi.bi cok sayfada sordum AMA cvp gelmedi.neler yaptiniz konusmaya basladilar mi ne zaman basladilar yazarsaniz sevinirim

canim senin cocugun kac aylik yazmamissin..eger iki yasindan kucukse konusmamasi cok normal
benim oglumda baya gec baslayanlardan
27 aylik ve daha yeni cumle kurmaya basladi..anne geldi baba gitti hamur dustu yagmur yagiyo kamyon gitti ..gibi bi kac cumle
ama hala sorulari cevaplayamiyor bende buna cok uzuluyorum
oyuncagin nerde dedigimde surda diyemiyo
veya baba sana ne verdi diyorum kitap demiyo
sadece bi kac cumle kuruyo tek sevincim o..
bu zamana kadar sadece kelimeler vardi baya hatta aylarca tek kelimelerle istegini anlatti
o kadar cabaladikki konussun diye anca yeni basladi iste
ama yasitlarina gore coook geride
bi arkadasin coocugu oturup benimle tartisiyo nerdeyse ve benm oglumla yasit..
konusmasi geri oldugu icin hep yasindan kucuk saniyolar.
napalim hayirlisi ins doru duzgun konusurlar
cok zor beklemek

merhaba arkadaşlar benim oğullarımda 3.5 yaşında hala cümle kuramıyorlar.herşeyi biliyorlar ama dilleri dönmüyor.anne baba hayır...gibi kelimeler var aöma anne bana çay ver demiyor çay diyor.kreşe gidiyorlardı hastalandılar diye aldım.bu arada ikizler ve kendi dillerinde anlaşıyorlar.ne yapacğımmmmm

canim senin isin daha zormus iki taneler. alah kolaylik versin.. cocougun konusmamasi cok zor hakkaten..konusup derdini doru duzgun anlatamadigi icin de agresiflesiyolar.ben dok gittim hemde kac kere bana konusma terapisini onerdi..lakin biz yurt disindayiz simdi terapiye baslarsa hep o dilde gitmemiz lazim turkceyi once ogrensn istiyorum o yuzden elim klou bagli bekliyorum.ben evde biseyler yapiyorum kendimce..27 aylik daha pat cat iki kelimeyi biraraya getiryo..ama cok yolu var daha
sende bi dok git hatta biz konusma uzmanna gittik.onlarin taktikleri cok farkli inan..biz aylarca cocuga balon dedirtemedik..bau bau diyodu..kadin iki dak sip sak oyun oynadi biseyler yapti ve cocouk balon dedi..tabi ingilizcesini..bizde sasirdik..sahsen bn tr de olsam bi dak durmam hemn konusma terapisni yazdiririm cocougumu

Oglum suan 35 aylik ama cümlenkuramiyor cocuk kücükken belli ediyor kendini hepnderdim bu konusamiyyor 3 yasini bekle derlerdi bekledik degisen bisey yok dr.gittik kulaginda problem yok..inanin bende sizin gibi o kadar üzülüyorumki elimden bisey gelmiyor aksama kadar konusuyorum soruyorum kendim cevapliyorum bildigi 30 kelime var cümle olara sabit (baba bak ucak) (anne bak araba) birde yok demesi meme yok araba yok gibi yani cookkk gerideyiz yasitlarindan..kurbanlar adadim konussun kesecegim insallah..41 yasinler okutuyorum rabbim duysun yalvarislarimizi insallah:-(((. Inan bir gun konusursa dönüp arkama bakicam ve darda olan herkese yazacagimm

Allah yardimciniz olsun kizlar
Uzerinde durun ve kesinlikle doktorlarla gorusun bazi sorunlar kuçukken daha kolay tedavi oluyor
Benim de kuzenimin oglu (3 yasindan buyuk) pek konusamiyor diye biliyorum ama çok uzagiz (o Polonyada ben Frsda) nasil oldu bilmiyorum eger olumlu birseyler ogrenirsem burdan size yazarim

Son düzenleme:

Merhaba bende yurt disindayim logopädie önerdiler ama ben bi türk bayan buldum..bayana sordum dili türce diye türk olmasidahami iyidir diye kendisi bana alakasi yok bi almanada götürebilirsiniz o kisi konusmasina yardimci oluyor siz evde yine türkce konusun demisti yani bence hic zaman kaybetme derim yabancida olsa götür..ama ben dr yazdiramiyorum yoksa hic beklemem :-((

çok buyuk hata yapiyorsunuz kusura bakmayin
onemli olan çocugun once hangi dili konusacagi degil onemli olan herhangi bir dilde kendini ifade edebilmesi
illa Trkçe diyorsaniz goturup Trde tedavi ettirin o zaman
Ayrica çocugunuz iki dili bir arada ogrenebilecek kapasitede
Yabanci dilde sesleri nasil çikaracagini anlayinca turkçeyi ogretebilirsiniz

erkek çoçukları kız çoçuklarına göre geç konuşur istisnaar hariç..çoçuğunuzla parmak oyunları oynamanızı yada hikayeler okumanızı tafsiye ederim..hiç olmadı çoçuklarınızla göz hizasına gelip onunla sohbet edin..ama çoçukça konuşmayın kendiniz gibi konuşun hiçmi yapamıosunuz geceleri masallar anlatın aklınızdan uydurun..dil gelişimini kesinlikle destekler..bunlara rağmen hiç konuşmuyorsa işitmede güçlük ve başka şeyler olabilir..otistik çoçuklarda geç konuşur fakat konuşmuyo diye otistikmi acaba diye kaygılanmayın..otistik olan çoçuklar kendilerini çok belli ederler sadece geç konuşma belirtisi değildir otistiğin..ki çoçuğun gelişimi normalmi belli oluyo oynadığı oyunlara bakın göz teması kurabiliyomu vs.bazı çoçuklar geç konuşur kelimeler kurarlar sadece dertlerini öle anlatırlar beli bi zaman cümleye geçiş sonra başlar..çok tv izlemek kesinlikle çoçukları engelliyo..dedğim gibi duyma problemide olabiyo bazı çoçukların bunuda unutmamak gerek..çevreden konu komşu çok zayıf-aaa konuşmuyomu şunun çoçuğu var o konuşuyo ama gibi cümleler paniğe sürüklemesin sizleri..çoçuğun gelişimini aile çevre çok etkiler...

Ben sizden fikrinizi sormadim ki
Yardimda istedigimi de hatirlamiyorum
Dahiyane onerilerinizle baskalarini; hatta bahsettiginiz yakininizi aydinlatabilirsiniz...
Sizde kusura bakmayin olur mu kuzum !!!

Aksine canim doktorumuz tek dilde sabit kalmamiz gerektigini soyledi
Kaldiki turkce ve ing birbirine taban tabana zit

arkadaşlar benim kızım mayıs 18 de 28 aylık olacak ve son bir haftada cümle kurmaya başladı ve hızla gelişmeye başladı.bende bir ara endişelenmiştim ama biraz rahat olalım dr a sorabilirsin ne zamana kadar cümle kurmazsa endişeleneyim diye bu arada galiba Einstein 9 yaşında konuşmuş galiba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…