Davranış Bozuklukları Çocugu aşırı hareketli aktif olan anneler burda toplanalım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya epeydir yazılmamış ama ben bir gün biri ihtiyaç duyarsa diye kendimden birşeyler yazmak istedim. şu anda 4 yaşını doldurmak üzere olan oğlum bebekliğinden itibaren hep çok hareketli. hele yürümeye başladıktan sonra hiç durmadı. hep koşar hep atlar hep zıplar. ne zaman birine anlatsam çocuk dediğin hareketli olur ya da her çocuk harektlidir gibi anlamsız cevaplar alırdım. eşim daha rahat bir mizaç olduğu için durumdan benim kadar etkilenmedi.
fakat ben hep bir çözüm aradım çünkü her an mücadele içerisindeydim. arada bir çok yol denedim danıştım hepsini anlatmıyorum. ama en son bir psikologa danışmaya ve terapilere başladık. insan mucizevi, sihirli değnek vari bir değişim bekliyor ama olmuyor tabi. iyiye giderken bazen hop başa sarıyoruz. ama bu terapilerin bana en büyük faydası çocuğa nasıl davranmam gerektiğini daha iyi görmem oldu. kurduğum cümleler, ona yaklaşımım biraz daha değişti. değişti ama her zaman makul davranacak sabrı bulamıyor insan. bir de ikinci kuzum da oğlum 25 aylıkken geldi. ikisi birden tükenişimi hızlandırabiliyor.
ben en iyi nasıl sonuç aldım biliyor musunuz?? beslenmeye müdahaleyle!!!! en belirgin ve en hızlı değişim bununla oldu. oğlumla da konuştum. abur cubur, çikolata, şekerin ona nasıl zarar verdiğini anlattım. onu çok sevdiğimi ona zarar gelmesini istemediğim için artık böyle gıdalar almayacağımı söyledim. markete gittiğinde onu badem fındık gibi sağlıklı reyonlara yönlendirdim. ambalaj tatmini olsun diye çilekli kefir aldım. ikna oldu ve bu konuda beni hiç zorlamadı. ama ben net ve kararlıydım, bunu gördü.
3-4 hafta oldu. abur cubur azalmadı tamamen kesildi. peki oğlum şimdi nasıl? evet hala hareketli ama artık hırçın değil, daha makul. uzlaşmaya daha rahat varıyoruz.
uzun süre bu konuya bakınca çokça araştırma okuma fırsatım oldu. omega 3 takviyesinin böyle çocuklarda dikkat toplama ve sakinleşme noktasında fayda sağladığı birçok yazıda geçiyordu. 1 haftadır da ona başladım.
ayrıca hareketli ve sinirli çocukların hikayelerinin anlatıldığı birkaç çocuk kitabı edindim. kitaplardaki durumlar satır satır bizi anlatıyordu o da farkındaydı. kendisiyle yüzleşme gibi bişey oldu. ve etrafının nasıl etkilendiğini daha net gördü. şimdi yanlış davranmaya başladığında o karakterleri, annesinin nasıl hissettiğini hatırlatıyorum. bir anda durup düşünmeye başlıyor. bazen daha çabuk bazen daha yavaş süzgeçten geçirip toparlamaya çalışıyor.
burada sizlerle bizde en belirgin şekilde işe yarayan noktaları paylaştım. tabiki bunun dışında da sürekli bir gayret içindeyiz ve onu destekliyoruz.
ama ben böyle hareketli çocukların zorluğunu biliyorum ve annelerin nasıl çaresizce bir çözüm aradığını tahmin edebiliyorum. buradan birkaç anneye bile yardımım olursa ne mutlu bana =)

merhaba benim oglanda asiri hareketli zamanla duzeliyotlarmi acaba.ben artik bitap dustum cunku

merhabalar yazdiklarinizi okudum beninde oglum 2 5 yasina yakin asiri hareketli acaba zamanla azaliuormu artik cok yorgunum cunku.

ya bende tam aksine bşy sormak istitorm benim 8aylık olcak bir oğlum var fazla hsreketli değil yaşıtlarına göre dönmüyorda hala diğer cocuklar kıpır kıpırken bu böyle ellerini ayaklarını oynatıyor uxandığı yerde o kadar çabalama yok dönmek için filan korkmam gerekmi mi acaba Allah korusun

Çocuklar genelde evi yansıtır, ilk once bir düşünün siz bu davranışlar karşısında nasık tepki veriyorsunuz ama bu olaylara onun gözünden bakın, gün içinde enerjisini dışarı atacak etkinlikler yapım bol bol dışarı çıkın ve en önemlisi bir uzmandan yardım alın belkide çok normal davranışları vardır bazen biz anneler buyutuyoruz

bunun sebebi çocukların kapalı ortamda aynı evde aynı odada aynı yüzleri görmesinden ötürü farklı şeyler arama isteğinden kaynaklandığını düşünüyorum , daha fazla keşif yapmak istiyorlar benim oğlumda yerinde durmuyor kucakta mikser gibi döner yeri ister yere bırakırsın kucak ister , çocuğu doğayla temiz havayla buluşturmak gerek farklı alanlara götürmek doyasıya gezdirmek salmak gerekiyor eve geldiğinde o enerjiyi dışarda atmış olması lazimki mışıl mışıl uyusun. Benim çocuğum insan görsün sabahtan akşama kadar gezsin tamamdır gıkı çıkmaz

Canım dönmeye başladı mı oğlun

Benimde ayni sekil 4 yasinda bide 2 yasinda bi kiz bi oglan bana neler yasattiklarini anlatsam sukrederdiniz halinize cooook seviyorum her anne gibi yoksa dayanabilirmiydim bilinmez ew oturmalarini hayatimdan kaldirali 2 yil oldu ne yemek yediriyorlar ne uyku afedersiniz ne wc kendimi huzurlu hissettigim tek yer orasiydi oraninda huzurunu aldilar elimden ikiside kapida ac die agliyor isigi kapatiyorlar surekli birbirleriyle yaris icersindeler kim eline ne alirsa o dunyanin en degerli seyi oluyor. Ikiside birbirine zarar veriyor bazen ewet esimlr tartismalarimixa sahit oluyorlar ama birbirimize zarar vermeyiz siddete cok meyilliler genetikmi bilmiyorum ayirmak bile cok zor tirmik sac bas oglanda cok yirtici nerde hata yaptmda bu hale geldiler bazen inanin kendime kaybedip yavasta olsa patlatiyorum sonra canim cok yaniyor ama sinirlerim cok bosalmis kendimi durduramiyorum surekli agliyorlar su isterken vb ne olursa olsn aninda olmasin beni yerin dibine sokuyorlar son avazla butun dikkatler uzerimde umarim gecici bir surectir paylasmak istedim herkez kendi derdini bilir tabi ben bu zmanlari cok yipranarak geciriyorum hayattan zevk bile alamaz oldum kendim icin yapabildigim tek seyy banyo yapmak esim gece gec geliyor yardiminida goremiyorum kizi krese vericem umarim normal bi insan yasantisina bende donerim.

Canım bişeu sormak istiyorum sence kardeşler arasında böyle az yaş farkı iyi mi kötü mü şuan ki aklın olsa ne zaman yapardın ikinci çocuğu

hayır hala dönmüyor ve sürünmüyor altıncınayda bir olcak
Doktor ne diyor bu duruma benim oğlum da 28 haziranda 1 olacak yürümeye başlayacak nerdeyse yerinde tutamıyoruz acaba kilosu çok ondan mı dönmüyor şuan 10.5 kg benim oğlan okadar hareketliki yediği durmuyor

Doktor ne diyor bu duruma benim oğlum da 28 haziranda 1 olacak yürümeye başlayacak nerdeyse yerinde tutamıyoruz acaba kilosu çok ondan mı dönmüyor şuan 10.5 kg benim oğlan okadar hareketliki yediği durmuyor
benim oğlan harketsiz ondan dönmüyor hareketis oldugu için kas yok ki dönebilsin aynı ay doğan yiğenim var cok hareketli o onun etini eliyorm bacagını kollarını sert eti sıkı ama benimki marschmello gibi yumuşacık e yürümeye başlıcak diyorsunuz birakın dönmesin cokta sorun depil sizinkisi ben aslında benimkinide artık sorun yapmıyorm cünkü herşeyi normal bebeğimin Allah başka hastalık dert vermesin

Yok canım benimki dönmeye çok erken başladı sen dönmüyor deyince bu ayda ondan şaşırdım evet hareketsizlikten olabilir sen evde alıştırma yaptırmayı ihmal etme bide tanıdığım vardı o durumda olan doktor havuza sokmasını tavsiye etmişti orda hareket edeceğinden kasları çalışır demiş aklında olsun gene de kendi doltorunuza sorun tabiki kesin ponçiktir o kolları bacakları bol bol öp hayırlı ramazanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…