Çocuğu anaokuluna giden annelerim ilk haftadan çocuğu şifayı kapan var mı?

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
132
22
13
15 günlük tatili zaten grip öksürük ile geçirdik hatta hafif bronşit oldu 2 gece hastaneye yatırdı doktorumuz. Neyse son birkaç gündür gayet iyiydi okul başladı ilk hun zaten 3 saat gittiler bugün tam gitti. Az önce uyuttum öksürmeye başladı.. daha 2 gün olmadı ya nedir bu böyle .. bağışıklığı düşük mundiye düşünmekten kafayı yiyeceğim geçen sene de 2 ay gitmişti kreşe böyle olunca okuldan almıştık. Bu sene belki öyle olmaz diye düşündük ve zaten artık ana okulu yaşı geldi göndermek zorundayız. 1. Sınıfta bu durumu yaşamak istemedigimden göndermeye devam ediyorum ama bir hafta hastalıksız geçmeyecek mi? Durumumuzu tam anlattım ne eksik ne fazla bu şekilde ilerliyoruz. Zaten hasta olunca arada bir hafta full gitmediği de oluyor bazen 2 gün gidiyor 3 gün gitmiyor hep böyle

herkes ilk haftadan sifayi kapar.
hayati evde, steril ortamda gecen cocuk bir anda kalabaliga karisiyor. okula giden abisi, ablasi vs yoksa ya da epey kalabalik kuzen muzen cümbür cemaat yasamiyorlarsa bu viruslerle ilk defa karsilasiyor demektir.
hasta olması cok normal. Gecen sene kresten almasaydiniz bu sene bagisik sahibi olacakti daha az hastalanacakti. bu böyledir yani:) sabredin dayanin.
tek yapmaniz (zor da olsa) antibiyotik falan vermeden bagisiklik sisteminin mucadelesini desteklemeniz. eger süreci olabildiğince az antibiyotikle atlatirsaniz devaminda rahat edersiniz. ama o panikle antibiyotik batagina saplanirsaniz bir ömür her hastalikta antibiyotiksiz iyilesemez hale gelebilir.
simdiden gecmis olsun diyorum.
benim sevgilim de kres ogretmeni, adamin bunca senede bomba gibi bagisikligi vardi. ama simdi turkiyeye geldi, hic bilmedigi yeni yeni virusler kapmaya basladi. Her ay en az bir kere agir hasta oluyor. Bugün bile cok hastaydi, tirtir titreyerek icti corbasini gunde 2 paket sigara icen yasli dayilar gibi öksürüp duruyor. Yine de güçlü bagisikligi oldugu icin iki gun yatip ayiliyor. bana bulastiriyor kalan 5 gün de ben yatıyorum
biz bile boyleyken cocukcagizlar ne yapsin...
ama eminim seneye daha rahat edersiniz. benim yegenim de her allahin günü hastalanirdi kres caginda. Zamanla duzeldi. simdi ikinci sinifta masallah cok az rapor aliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…