herkes ilk haftadan sifayi kapar.
hayati evde, steril ortamda gecen cocuk bir anda kalabaliga karisiyor. okula giden abisi, ablasi vs yoksa ya da epey kalabalik kuzen muzen cümbür cemaat yasamiyorlarsa bu viruslerle ilk defa karsilasiyor demektir.
hasta olması cok normal. Gecen sene kresten almasaydiniz bu sene bagisik sahibi olacakti daha az hastalanacakti. bu böyledir yani:) sabredin dayanin.
tek yapmaniz (zor da olsa) antibiyotik falan vermeden bagisiklik sisteminin mucadelesini desteklemeniz. eger süreci olabildiğince az antibiyotikle atlatirsaniz devaminda rahat edersiniz. ama o panikle antibiyotik batagina saplanirsaniz bir ömür her hastalikta antibiyotiksiz iyilesemez hale gelebilir.
simdiden gecmis olsun diyorum.
benim sevgilim de kres ogretmeni, adamin bunca senede bomba gibi bagisikligi vardi. ama simdi turkiyeye geldi, hic bilmedigi yeni yeni virusler kapmaya basladi. Her ay en az bir kere agir hasta oluyor. Bugün bile cok hastaydi, tirtir titreyerek icti corbasini
gunde 2 paket sigara icen yasli dayilar gibi öksürüp duruyor. Yine de güçlü bagisikligi oldugu icin iki gun yatip ayiliyor. bana bulastiriyor kalan 5 gün de ben yatıyorum
biz bile boyleyken cocukcagizlar ne yapsin...
ama eminim seneye daha rahat edersiniz. benim yegenim de her allahin günü hastalanirdi kres caginda. Zamanla duzeldi. simdi ikinci sinifta masallah cok az rapor aliyor.