İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.802
15
Çocuğu 3 'e geçen velilerin yada 3 sınıf çocuklarının aklına takılan ödev , test kitapları , nasıl çalışmaları gerektiği konusunda yada akla gelebilecek her türlü sorunu paylaşabilecekleri bir forumdur...

Başarılı bir yıl olsun...

kaydirigubbakcemile5

slm arkadaşım benim oğlum 3 sınıfa geçti yaz tatilinde hiç ders çalıştıramiyorum bu konuyla ilgili konuda açtım ama kimseden ne yapmam konusunda bir fikir alamadım burdan tekrar soruyorum siz yaz tatilini nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar ne olur 2 sınıf gibi zorlu bir yıl geçirmek istemiyorum bana bir fikir kızlar siz ne yasiyorsunz

slm arkadaşım benim oğlum 3 sınıfa geçti yaz tatilinde hiç ders çalıştıramiyorum bu konuyla ilgili konuda açtım ama kimseden ne yapmam konusunda bir fikir alamadım burdan tekrar soruyorum siz yaz tatilini nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar ne olur 2 sınıf gibi zorlu bir yıl geçirmek istemiyorum bana bir fikir kızlar siz ne yasiyorsunz

Canım merhaba,
anlaşılan tüm veliler her sınıfta bu sorunları yaşıyorlar... Sabırla bununda üstesinden geleceğiz inşallah. Kısaca şöyle diyebilirim , yakın akrabalarımda öğretmen olduğu için onlardan aldığım bilgileri naçizane paylaşayım. Şöyle ki,
okul açılmaya 15 gün kala hergün kitap okuyup test yaptırın ki genel bir tekrar olsun okul açılınca öğretmenlerde genel bir tekrar yapacaklarmış zaten. Hiç endişelenmeyin... ve çocuğunuzu da sıkmayın... Sevgiyle kalınız başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle...

Geçen yıl neler yaşadınız 2 . sınıfa geçen velilerlede paylaşırsanız seviniriz...
Aşağıdaki linke paylaşırmısınız :uhm:

http://www.kadinlarkulubu.com/ilkogretim/370719-cocugu-2sinifa-giden-velilerin-paylasim-alani.html

Şimdiden tüm 2.sınıf velileri adına teşekkürler... her zaman paylaşımlarınızı bekleriz...

alkisalkisalkis

Son düzenleme:
Aynen dediğin gibi 15 gün kala sıkı bir şekilde çalıştırıcam canım inşallah kolay bir sene olur hepimiz için 2 sınıflar içinse bakıcam yardımcı olacağım bir konu olursa seve seve yardımcı olurum hoşçakalın

kızlar benim oğlumda 3. sınıfa geçti bakalım nasıl olacak bu sene gitgide zorlaşıyor dersler işimiz var bizim bunlarla...

Merhaba canım inşallah yavrularımiz için sorunsuz bir yıl geçer.Bu yil 2 sınıfa göre daha kolay geçecek gibi geliyor çünkü geçen yıldan gördükleri konuların devamını görecekler yabancı kalmamış olacaklar en azından diye düşünüyorum siz yaz tatilini nasıl değerlendirdiniz

merhaba bayanlr
hala istanbuldayız ama oğlum 3. sınıfa izmirde başlayacak
biran önce gidip naklini aldırmamız lazım bilşiyorum
ama çok endişeliyim acaba adaptasyonda sorun yaşarmı
yeni bir çevre yeni öğretmen ve yeni arkadaşlar
oda bizim gibi sudan çıkmış balığa dönecek sanırım
inşallah sorunsuz atlatırız
çok başarılı bir çocuk ödevlerini bile kendisi yapar takıldığı yerde bana sorar inşallah başarısını etkilemez kuzumun

Aynen dediğin gibi 15 gün kala sıkı bir şekilde çalıştırıcam canım inşallah kolay bir sene olur hepimiz için 2 sınıflar içinse bakıcam yardımcı olacağım bir konu olursa seve seve yardımcı olurum hoşçakalın

Teşekkürler canım , tabiiki yardımlarınızı sorunlarınızı yada okulda ve evde hangi kitaplardan faydalanıyorsunuz paylaşırsak hepimizin çocukları faydalansınlar. Yardımlaştıkça başarılar artacaktır... Görüşmek dileğiyle Hayırlı Olsun , Başarılı bir yıl diliyorum...

opuyorumnanaktan

Merhaba canım inşallah yavrularımiz için sorunsuz bir yıl geçer.Bu yil 2 sınıfa göre daha kolay geçecek gibi geliyor çünkü geçen yıldan gördükleri konuların devamını görecekler yabancı kalmamış olacaklar en azından diye düşünüyorum siz yaz tatilini nasıl değerlendirdiniz

Bana da bu yıl daha kolay olacakmış gibi geliyor. İnşallah öyle olur. Dolu dolu bir tatil geçirdik ailece oğlum bayağı dinlendi , eğlendi , son günlere doğru derslere baktı. Arada kitap okudu , gazete okuyarak geçirdi. Otur kitap oku desem olmuyor ; bende biz gazete okurken ona da aaa bak ne olmuş sende oku önemli diye dikkatini çekerek okutmaya çalıştım. Sıkmadan , işte böyle canım sizlerin tatilleri nasıl geçti arkadaşlar neler yaptınız çocuklarınızla ?...
Dilerim güzel bir dönem olur , sağlıklı , mutlulukla ve başarılı...

merhaba bayanlr
hala istanbuldayız ama oğlum 3. sınıfa izmirde başlayacak
biran önce gidip naklini aldırmamız lazım bilşiyorum
ama çok endişeliyim acaba adaptasyonda sorun yaşarmı
yeni bir çevre yeni öğretmen ve yeni arkadaşlar
oda bizim gibi sudan çıkmış balığa dönecek sanırım
inşallah sorunsuz atlatırız
çok başarılı bir çocuk ödevlerini bile kendisi yapar takıldığı yerde bana sorar inşallah başarısını etkilemez kuzumun

Merhaba canım,
İş nedeniyle mi İzmir'e yerleşiyorsunuz :uhm: Bence onun yanında yeni bir yere alışmanın zorluğundan bahsedip endişeli olursanız o da endişelenecektir. Çocuklar büyüklerden etkilenip bu tip sıkıntılrı daha fazla yaşıyorlar. Yeni bir yere taşınıp yeni insanlarla tanışmanın ne kadar güel bir durum olduğunu söylerseniz daha sevinebilir ve merak edebilir diye düşünüyorum. Hayırlı olur inşallah canım benim... Görüşmek dileğiyle...

opuyorumnanaktan

merhaba mavi önlükler tamamen tarihe karıştı bu sene galiba.bizim okul direniyo ama hala mecbur tutmamış yeni formaları

merhaba mavi önlükler tamamen tarihe karıştı bu sene galiba.bizim okul direniyo ama hala mecbur tutmamış yeni formaları

Gördüğüm kadarıyla evet tarihe karıştı... Sizde hâlâ mavi formamı giyiliyor akannehir
Hayırlı bir dönem olur inşallah.... kaydirigubbakcemile2

Bana da bu yıl daha kolay olacakmış gibi geliyor. İnşallah öyle olur. Dolu dolu bir tatil geçirdik ailece oğlum bayağı dinlendi , eğlendi , son günlere doğru derslere baktı. Arada kitap okudu , gazete okuyarak geçirdi. Otur kitap oku desem olmuyor ; bende biz gazete okurken ona da aaa bak ne olmuş sende oku önemli diye dikkatini çekerek okutmaya çalıştım. Sıkmadan , işte böyle canım sizlerin tatilleri nasıl geçti arkadaşlar neler yaptınız çocuklarınızla ?...
Dilerim güzel bir dönem olur , sağlıklı , mutlulukla ve başarılı...

çok güzel yapmışsnız.çocuğu sıkmadan...ne mutlu size...
ama bizim öğretmen mecbur tutuyor.10 kitap ve 1 test kitabı verdi.eger bitmezse bizden de hesap soracak.
çocuk istemediği için çok zorlandık.sıkmamaya çalışltık ama olmadı.ben sıkmasam eşim baskı yaptı :1no2:
en iyisi tatilde çocuğu zorlamamak.
yoksa herşeyden bıkacak.

ya mavi önlük kalktımi tamamiyle benim haberim yok yarın ne yapıcam ben bizim okula da gitmedim of ya

ya mavi önlük kalktımi tamamiyle benim haberim yok yarın ne yapıcam ben bizim okula da gitmedim of ya

benim de bir bilgim yok, ama oğlum serbest kıyafet giyeceğiz diyor.

yarın ilk gün serbest kıyafet giydireceğim.zaten bir değişiklik falan varsa öğretmeni söyler
.

önlük almaya gittiğimiz yerler ikinci dönem geçileceğini Söylüyo ne kadar doğru bilmiyorum.bende öyle yaparım herhalde

Merhaba benimde en küçük kızım 3. sınıfa geçti...Hatta yarın okullarda açılıyor.
Kızımın yaz tatilinde okuma ve anlatması oldukça ilerledi... kendince hikayelerde uydurabiliyor...Öğretmenin isteği çarpım tablosunu öğrenmiş olarak gelmeleri...
Matematiğe ağırlık vermek istedim maalesef zorlama ile olmuyor...
Okulunu özlediğini sık,sık dile getirdi...Tatilden sıkıldı sanırım :KK1:

Arkadaşlar 2.sınıfta ne gibi malzemelere ihtiyaç duyuluyor bize yardım edin...
Sözlük , yazım klavuzu lazım oluyor deniyor. Bizlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz ?... Sizlerin bilgilerine ihtiyacımız var... Ne yapmamızı önerirsiniz , insan o an anlamıyor da daha sonradan bilseydim şöyle çalıştırırdım şunu yapmazdım diyebileceğiniz şeyler varsa buradan paylaşırsanız biz 2. sınıf annelerine de katkıda bulunursunuz. Çocuklarınıza başarılar dilerim...
Sevgiyle kalınız.

alkisalkisalkis

Terlik canım 2. sınıfta sözlük (türk dil kurumu)atasözleri ve yazım klavuzu isteniyor...Bize bu senede öğretmeni liste yolladı.Sayın veli diye başlayan çocuğumuza okulda lazım olan araç -gereç listesi
...Listeler farklı olabilir ama gereçler aynıdır diyebilirim...
Sanırım her öğretmen, veliye bildiriyor lazım olan araç gereçleri...
Benim en çok hoşuma giden uygulama ertesi günün ödevini tarhle birlikte ,küçük bir deftere not edilmesi...Kızım karıştırsa bile ben takip edebiliyorum...Birde pergel takımı almıştım 4. sınfa kadar ihtiyaçları yokmuş...yerimseniben şimdilik bukadar aklıma gelen olur ise paylaşırım...
öpüyoruma.s.

Offf kızlar sizin öğretmende oldukça yavaşmı ilerliyor yoksa bizimkindemi bir problem var.

Kadın hala zıt anlamlı, eşsesli bilmem ne üzerinde duruyor.Bunları 2.sınıfta zaten fazlasıyla gördüler. matematiktede keza öyle.
Canım sıkıldı bu işe healsanaalsanasmile

Terlik canım 2. sınıfta sözlük (türk dil kurumu)atasözleri ve yazım klavuzu isteniyor...Bize bu senede öğretmeni liste yolladı.Sayın veli diye başlayan çocuğumuza okulda lazım olan araç -gereç listesi
...Listeler farklı olabilir ama gereçler aynıdır diyebilirim...
Sanırım her öğretmen, veliye bildiriyor lazım olan araç gereçleri...
Benim en çok hoşuma giden uygulama ertesi günün ödevini tarhle birlikte ,küçük bir deftere not edilmesi...Kızım karıştırsa bile ben takip edebiliyorum...Birde pergel takımı almıştım 4. sınfa kadar ihtiyaçları yokmuş...yerimseniben şimdilik bukadar aklıma gelen olur ise paylaşırım...
öpüyoruma.s.

Teşekkürler canım... Harikasınız...

Daha çok paylaşımlar dilerim tüm 3 sınıf velilerine...

Sevgiler

a.s.

X