Hepimiz aşağı yukarı benzer sıkıntılar yaşıyoruz. Bundan şu sonuç çıkar mı acaba; ikinci sınıf da olsalar onlar henüz çocuk ve sıkılmaları ve oyun istemeleri de doğal. Biz de sanırım onlara zevk alacakları tarzda bir ders çalışma sistemi bulmak zorundayız.Ama nasıl?
Ben dün akşam hadi seninle evcilik oynayalım dedim. Ama sen anne olacaksın ve yatarken bana kitap okuyacaksın, yoksa uyumam falan dedim. Asıl amacımı anladı, güldü falan ama kitabı da okudu :)
zelıs ogretmenlerı bakmıyor mu odevlerıne takıp etmıyor mu
canım onlar daha kucuk ya unutmustur oyuna arkadaslarına daldıysa sen sınırlenme sakın olll
Bilmiyorumki ya. Öğretmene gösterdiklerinde (daha önce) imza var. Hep tembihliyorum oğlum bak bunu göster öğretmenine diye. Öğretmenin düzenini bilmiyorumki çıkarın bakıcam demiyomu ki dese yaptığı ödevi gösterir mutlaka. Telefonla konuştum biraz önce tamam anne üzülme yarın göstericem diyor ama dün de aynısını söylemişti.
ay kıyamam ya :)) canım ogretmenıyle konussan cunku odev kontrolunu ogretmen yapıyor olmalı
kızlar bızde de aynı sorun var malesef okudugunu tam anlayamıyor bunun en buyuk nedenı bılgısayar ve televızyon((
ogretmenımızlede konustuk bılgısayar haftasonu 1 saat tv hergun 1 saat yasak koymadan sadece surelerı azaltarak ındırmeye calısıyoruz
Canım öğretmeninin kontrol etmesi lazım, çocuğa kızma bence.Daha eve gitmeden sinirlerim tepeme çıktı.
O kadar tembihlememe rağmen yine akşam yaptığımız ödevleri öğretmene göstermemiş. Birde öğlen tenefüsünde dedesi yanına gitmişti onun telefonundan arayarak hatırlatmama rağmen yaaaa
Tamamen haklısın, maalesef beyinleri çalışmıyor sürekli baka baka, ama evde de değiliz ki, onları şartlandıralım, benim ki öğlenci, öğleye kadar anneanne dede ile kalıyor ve maalesef de onları dinlemiyor.kızlar bızde de aynı sorun var malesef okudugunu tam anlayamıyor bunun en buyuk nedenı bılgısayar ve televızyon((
ogretmenımızlede konustuk bılgısayar haftasonu 1 saat tv hergun 1 saat yasak koymadan sadece surelerı azaltarak ındırmeye calısıyoruz
30 tane ne kadar çok vermiş canım ya, biz daha deste ve düzinedeyiz, Türkçe de de yardımcı kitap aldırdı öğretmeni, ordan yapıyoruz. Saat 10 da bitmiş sanırım bizimki, matematikten 7 tane problem veriyor, yazıp çözüyoruz, Türkçe'de yardımcı kitapta 2 yaprak vardı, bir de okuma parçası vardı, onu 3 kere okuduk. Ama kızlar dün akşam daha iyiydik biz, en azından matematik sorularını deftere kendi yazdı, çözmek için çalıştı, olacak inşallah, kendi kendilerine de yapmaya başlayacaklar birgün.Dün eve gittim ben ödevlerini öğretmenine göstermemiş diye düşünürken meğer bizimki öğretmene göstermiş de bana söylerken hatırlayamamış :)
Dün öğretmene okuduğu kitabı alıp yeni hikaye kitabı vermiş ama kapağını bile açamadık diğer ders yetişmediği için. Ve zaten bu kitap diğerlerinden daha uzun. Muhtemelen hafta sonu bitiririz.
Dün ders olarak;
Matematik: 1 sayfa ritmik sayma örüntüleri dersi yaptık. Hem tablo üzerinde boyama hemde yazma şeklinde.
Türkçe: Yaklaşık 30 tane eş sesli kelimelerin 2 farklı anlamları ile cümle kurup yazmaya çalıştık en son saat 11:00 gibi bıraktırdım geç oldu çünkü sanırım 10 kadar cümle eksik kaldı.
Daha eve gitmeden sinirlerim tepeme çıktı.
O kadar tembihlememe rağmen yine akşam yaptığımız ödevleri öğretmene göstermemiş. Birde öğlen tenefüsünde dedesi yanına gitmişti onun telefonundan arayarak hatırlatmama rağmen yaaaa
öğretmenin istemesi kontrol etmesi lazım cnm,bizim öğretmen topluyo ödev kağıtlarını(genelde ödevler fotokopi kağıdında geliyo)akşam evde inceliyo derste vakit kaybı olmasın diye ertesi günde veriyo tekrar düzeltme yapılacaksa yapıyo,eksiyi gediyi belirtiyo kağıt üzerinde yıldız koyuyo ve çocuklara veriyo tekrar.
öğretmenin istemesi kontrol etmesi lazım cnm,bizim öğretmen topluyo ödev kağıtlarını(genelde ödevler fotokopi kağıdında geliyo)akşam evde inceliyo derste vakit kaybı olmasın diye ertesi günde veriyo tekrar düzeltme yapılacaksa yapıyo,eksiyi gediyi belirtiyo kağıt üzerinde yıldız koyuyo ve çocuklara veriyo tekrar.
bide bize öğretmen kitaplar veriyo okunması için okuduktan sonra türkçe defterinin arkasına not ediceklermiş kitapların isimlerini öğretmende e-okula yazıcakmış okuduğu kitaplar bölümüne
Bize de fotokopi kağıdı gönderiyo, onu deftere yazıp, çözümünü yapıyoruz, yıldızını veya eksiğini defter üzerinde işaretliyo.
Dün bizim de fotokopi kağıdında matematik ödevi vardı.
36
....
+_____ bunun gibi tam bir sayfa...
72
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?