İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.sınıfa geçenler tatilde neler yapıyorsunuz

nefiseneyyir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
108
41
Arkadaşlar nasılsınız.tatil nasıl.benim kızım 2.sınıfa geçti.yaz boyu biseyler yapmaya çalıştım.sizde durumlar nasıl.

Merhaba. Biz Ata tatil setini bitirdik, evde başka testler de vardı, biraz onlardan yaptı, arasıra kitap okuyor , bir de yazısı çok kötü o yüzden yazı yazıyoruz.
Gerçi bir ay kadar derslerin yüzüne bakmadı, şimdi yavaş yavaş tekrar başladık bakalım.

S

Sizin kızınız neler yaptı tam olarak?
tatilin baslarında 10 fasikulden olusan tatil stini yaptı.hergun gunlugunu yazmaya calısıyor .bazı gunler yazmadıgımızda oluyor bir suru kucuk kitap okudu .masal diyarı diye bir kitap okudu.simdide ah su acayip böcekler kitabını okuyor.matematikten sayı avcısı diye bir kitap cozuyor.cok eglencli bir kitap .sona yaklastı bitirmek uzere.2 ser ve 3er saymayı ogrendi.carpım tablosunda kararsızım.ogrense kafası karısır mı bilmiyorum.
birde arada dakikada kac kelime okuyacak diye yaresma yapıyoruz.camiye gidiyor.sitede park var gölge oldumu cıkıyor doyasıya oynuyor

maşallah kızınıza. Biz tatil başında hızlıydık ama araya hem sıcaklar girdi hem de misafirlerimiz filan geldi , epey bi zaman derslerin yüzüne bakmadı, şimdi yeni yeni yapmaya başladı.
Maalesef günlüğünü ben hatırlatırsam yazıyor, pek fazla yazmadı yani. 2' şer saymayı biliyordu şimdi 3'er sayma yapıyoruz. Çarpım tablosunda bende kararsızım, bazı öğretmenler tablo şeklinde ezberletmiyormuş, bizim ki nasıl öğretir bilmiyorum.
Kitap okumayı seviyor hemen hemen her gün okuma yapıyoruz. Bir de ben İngilizce kelimeler öğretmeye çalışıyorum.
Camiye gönderemedim maalesef evde küçük bebeklerim var ilgilenemedim.. Kendi evde internetten diyanet çocuk sitesinden öğrenmeye çalışıyor. her gün parka gidiyoruz . Az ders çok oyun şeklinde devam ediyoruz, bilmem 2. sınıfta zorlanırmıyız...

Benimde 2yaşında bir oğlum var pek bi hareketli.uyuduğu zaman kızımla ilgileniyorum.Zaten oyun çocuğu bunlar.yinede kışın çok zorlanmasın diye yazı değerlendireyim istiyorum.
İngilizcede faydalandığiniz neler var.bende renklerle hayvanlari öğrettim.başka da ingilizcede bisey yapmadık

Arkadaşlar çarpma öğretmeyin bizim zamanımızdaki gibi öğretmiyorlar. Ritmik saymalarla öğreniyorlar çarpmayı. İkişer üçer dörder beşer saymaları öğretebilirsiniz.

benimde 21 aylık ikizlerim var, ben de onlar uyuyunca kızımla ilgilenmeye çalışıyorum. Benim kızım kışın daha hevesli ders çalışmaya, yazın çok zorlandım, istek yok fazla ben de çok üstüne gitmedim.
İngilizce olarak ben de renkleri hayvanları meyveleri vs. öğretiyorum. Bir de resimli kartlar hazırladım onlarla çalışıyoruz.

Arkadaşlar çarpma öğretmeyin bizim zamanımızdaki gibi öğretmiyorlar. Ritmik saymalarla öğreniyorlar çarpmayı. İkişer üçer dörder beşer saymaları öğretebilirsiniz.
Evet ben de duymuştum bunu. Aynen söylediğiniz gibi ritmik sayma çalışıyoruz. İkileri, beşleri biliyordu, üçleri ve dörtleri çalışıyoruz şimdi.

Arkadaşlar slm.Bizde kızımla 3leri çalışıyoruz.Bunu iyice kavrasın 4leride çalışalım.bide hafta sonu ,"harika hayvanlar"diye kitap aldık.çok eğlenceli ve öğretici.son bir ayı iyi değerlendirmek gerek.

ArkadAşlar slm nasılsınız.neler yapıyorsunuz.bugün 3er ritmik saymaya çalıştık .gayet güzeldi.102 ye kadar çalışıyoruz.3erli geri sayımda yaptiriyormusunuz

ArkadAşlar slm nasılsınız.neler yapıyorsunuz.bugün 3er ritmik saymaya çalıştık .gayet güzeldi.102 ye kadar çalışıyoruz.3erli geri sayımda yaptiriyormusunuz

Canım 102 ye kadar gerek yok ki 3 er 30 4 er 40 a kadar bilse kâfi. Birde değişim kuralını öğretiyorlar 2*9=18 ya yer değiştirip 9*2=18 diye buluyorlar

Canım 102 ye kadar gerek yok ki 3 er 30 4 er 40 a kadar bilse kâfi. Birde değişim kuralını öğretiyorlar 2*9=18 ya yer değiştirip 9*2=18 diye buluyorlar
Teşekkürler sağolun.bende öyle yapayım o zaman.bugün bir kitap bitirdik matematikten yarın güvender in yaprak testlerinden yapıcaz.sizde durumlar nasil

Slm kimsecikler yok.bisey sorucam okuma yarışı yaptiriyormusunuz.kaç kelime okuyor.biz yapıyoruz kitabın duruma göre değişiyor.110 140 arası okuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…