cocuga buyume hormon ignesi

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
2. 5 yas cocugum boyu kisa bu buyume hormon tesi nasil yapiliyor kan testi icin kac kere kan veriyoruz igne yan etkisi cok diyorlar birde bu kismini dusunuyorum.

Son düzenleme:
Erkekmi kızmı? Alt sinirda ama büyümeyle ilgili bisey yok gibi sanki. Anne yada baba da minyonluk varmı?
Elinden bir film cekiyolar kemik yasina bakiyolar genelde

Erkekmi kızmı? Alt sinirda ama büyümeyle ilgili bisey yok gibi sanki. Anne yada baba da minyonluk varmı?
Elinden bir film cekiyolar kemik yasina bakiyolar genelde
erkek... netten baktim alt sinir 93 cm gorunuyor ama kan testi olmuyor mu

Bende baktim alt persentilde gorunuyor. Bence sknti yapmayin. Benim oglumda minyon mesela alt persentilden gidiyor. Dogum kilosuda iyi ama alt persentil. 12 yasinda suan kemik yasina baktiklarinda sknti gormuyorlar. Kızımda ust persentilden gidiyor diger kiz cocuklarina gore. Birazda genetik oluyor oğlan bana kız babasina benzemis.
Kan degeri tiroit lerine falan bakarlar iciniz rahat etmiyosa yaptirin. Ama cokta takmayin boyu kilosu normal minyon bi cocuk

tesekkur ederim minyon diye dusunuyodum da gecen sene dr endokrin dru bi gorsun kucuk baya dedi ins yoktur bisey

Sizinki alt persentilde gorunuyor buda normal sknti yapmayin

Eklentiler

• 65783C35-B8F0-4AA6-9BA8-31FFD0BC7D5A.jpeg
    725,1 KB · Görüntüleme: 480
tesekkur ederim minyon diye dusunuyodum da gecen sene dr endokrin dru bi gorsun kucuk baya dedi ins yoktur bisey
İnsallah sknti yasamazsiniz benim oglumda tsh tedavisi gordu endokrinde. Bende ayni yakinmalar yapmistim doktora. Adam bana bakarak dediki annesine benzemis sorun yok
Panik yapmayin diye soyledim yani tabiiki goturun gerekli tahlilleri yaptirin ama cokta sorun olacagini düşünmüyorm

Bizim de doktorumuz geçen temmuzda endokrin görsün demişti çünkü neredeyse 8 ay boy atmamıştı . Öneri olarak endokrin dedi ve argivit focus verdi bir ay kullanım sonunda 7 cm birden boy attı. Argivit mi yoksa dönemsel büyüme mi bilmiyorum . Prematüre doğdu oğlum şuan 30 ayının içinde 89 cm 12 kg
Biz araştırma sonucunda 3 yaşından önce endokrine götürmeme kararı almıştık . Prematüre bebeklerin geriden yaşıtlarını tamamladığını bu sürecin 3 yaşına kadar devam edebildiğini araştırmalarımız ortaya koymuştu . Şimdi de çok uzun veya kg lu bir bebek değil
Hatta boydan sonra 10 kg da kaldı
Doktorumuz kg için iştah açıcı şurup (spraktin) verdi bununla birlikte 1 ayda da 2 kg alıp 12 kg yu gördük
İsterseniz doktorunuz ile bir görüşün
Çünkü bizim doktorumuz bütün kan tahlillerini yaptı
Çölyak igf1 hiçbirinde sorun höremedik
Siz endokrine gidip bi testi yaptırın igf1 bazen iştahsızlık ve yetersiz beslenmeden de düşük çıkabiliyor demişti. Çok az düşük çıkmıştı
Hiçbir sorun yoksa orada büyüme hormon testini de geçerse genetik içimiz rahat olsun diyeceğim demişti. Şükür ki boy atması ile birlikte gitmenize gerek yok aile bireylerinden birinin büyütmesini taklit ediyor vücudu dedi.

Igf-1 ve diğer büyüme hormonları için endokrin şart mı çocuk doktoru isteyebilir mi

Merhaba d vitaminine baktırın ve mutlaka takviye yapın. Onun dışında doktorunuza danışarak argivit şurup var bir araştırın isterseniz

Igf-1 ve diğer büyüme hormonları için endokrin şart mı çocuk doktoru isteyebilir mi
igf-1 tek başına yeterli olan bir test değil ön tanı gibi düşünün . Kemik yaşı büyüme hormon testi gibi detaylı testler için endokrin şart. Özel hastaneler de yapan yerler var ama son tanıyı endokrin koyuyor

Anladım çok teşekkür ederim

Merhaba herkese benim oğlum 42 aylık ve 95 cm 6 aydır hiç uzama olmadı iştah sorunumuz hiç olmasa da kilo almada hep sorunumuz vardı şuan kilosu 14. Normalde hep ortalama devam eden boyu altı aydır hiç uzamayınca endişelendim. Eşim 185 ben 158 boyundayım acaba bizde de büyüme hormonu eksikliği olabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…