Coca Cola'dan boykot açıklaması

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Açıklamada, son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola’ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiği belirtilerek, "Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, yüzde 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.
$cola.jpg
Coca-Cola'nın Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcı olduğuna dikkat çekilerek, "Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.
Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.
Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur" denildi.

İHA

Açıklamada, son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola’ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiği belirtilerek, "Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, yüzde 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.
Eki Görüntüle 1197816
Coca-Cola'nın Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcı olduğuna dikkat çekilerek, "Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.
Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.
Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur" denildi.

İHA

Bence yapılan boykotlardan tırstılar. çoğu ülkede girişleri yasaklandı.

Aslinda adamlar hakli. Coca Cola'yi boykot etmek bindigin dali kesmek gibi. Her dukkanda satilan bu ickiden binlerce ekmek yiyen var bu ulkede... Hic kimsenin alip satmadigini dusunursek bu binlerce Turk insaninin issiz kalmasi demektir. Cola icmemek kolay boykot, sikiysa internet kullanmayin, atin bilgisayarlarinizi cope... Atin GSMli cep telefonlarinizi cope.. Seker hastalari yahudi icadi olan insulinleri kullanmasin, kanserli hastalar ilac kullanmasin, diyaliz makinalarini da atin cope... Onlarin hepsi yahudi icadi degil mi? Kullandiginiz bu Israil patentli mallarin hepsinin patent ucreti Israil'e gidiyor, siz hala kkde birbirinize laf yetistirmeye windows isletim sistemli bilgisayarinizi kullanirken hem de... Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?:26:

Coca cola nın yatrımcılardan en zenginlerndn olan warren buffet (yahudi)yahudi lobisi yakınlgyla dikkat çekiyor.
Yani coca cola nın aslen araplardan tarafından ticari amaçlı karalama kampanyası yapıldgı söyleniyor.
Peki ya yatırımcılar hissedarlar kime oynuyor:KK66:

Uretim degil de hizmet sektorunde saglanan is imkanlariyla ovundukce boykot ancak kendimize zarar verir. Bunun tek cozumu yerli uretim. Ayrica salgam suyu icin cola igrenc bisey :)

Uretim degil de hizmet sektorunde saglanan is imkanlariyla ovundukce boykot ancak kendimize zarar verir. Bunun tek cozumu yerli uretim. Ayrica salgam suyu icin cola igrenc bisey :)

Bende böyle düşünüyorum. Çok çalışıp biz üretseydik ve hatta dünyaya satsaydık bazı şeyleri madem. Ayrıca şalgam suyu çektirdin canımı oooof işten çıkar çıkmaz gidip alacağım. :KK52:

Bende böyle düşünüyorum. Çok çalışıp biz üretseydik ve hatta dünyaya satsaydık bazı şeyleri madem. Ayrıca şalgam suyu çektirdin canımı oooof işten çıkar çıkmaz gidip alacağım. :KK52:

Benim canim yaninda cigkofte de cekti. Bu aksam menumu buldum. %100 yerli :KK1:

Firmanın yaptığı açıklamaya istinaden okumakta fayda var.

1966 yılından itibaren Coca-Cola İsrail'in sadık bir destekçisi olmuştur.
http://www.greateraltoonajewishfederation.org/articles/companies.html sitesine bakarak 739 barcodu taşımayı İsrailin katliamını destekleyen firmaları ve içlerinde coca colayı da görebilirsiniz.

Bu barkod meselesini duyunca,sözedilen markalara baktım.Mesela coca cola nın barkodu 739 değil,544 ile başlıyor.
739 olan ürünler İsrail'de "üretilen" ürünler olsa gerek.
Listelerde verilen markalar orada üretilmiyor ki,çoğu Türkiye'de üretiliyor.

Bu barkod meselesini duyunca,sözedilen markalara baktım.Mesela coca cola nın barkodu 739 değil,544 ile başlıyor.

Barkoddan zaten sadece nerede uretildigini anlayabiliyoruz. Turk menseili bi mal da gayet israil destekcisi olabilir. Anlatamadim ben de bunu kac gundur.

Barkoddan zaten sadece nerede uretildigini anlayabiliyoruz. Turk menseili bi mal da gayet israil destekcisi olabilir. Anlatamadim ben de bunu kac gundur.

Ben de arada kaynayan markalar var mı diye düşünüyorum.
Her firma kime ait bilemiyoruz,bazılarının kurucusu Yahudi ama marka hakkı satılmış veya Türkiye mümessili başka vs...
Birisi şu marka İsrail'e yardım ediyor diyor,he tamam listeye ekleyelim deniyor.
Her biri de tek tek açıklama yapmıyor tabii,göze batmak istemiyorlar sanırım.

544 Belçika'nın barkodu. Bu bize o şişenin cocacolanın Belçika şubesinden satın alındığını gösteriyor. Yani üretim yeri de farklı olabilir.

Üretildiği yer de değil. O parti malın çıkışının yapıldığı yer :KK31: Ve evet burda üretilen pek çok ürüne sahip olan firma İsrail destekçisi :KK34:

544 Belçika'nın barkodu. Bu bize o şişenin cocacolanın Belçika şubesinden satın alındığını gösteriyor. Yani üretim yeri de farklı olabilir.

Üretildiği yer de değil. O parti malın çıkışının yapıldığı yer :KK31: Ve evet burda üretilen pek çok ürüne sahip olan firma İsrail destekçisi :KK34:

Turkce isimli markalar barkodlar made in turkey yazilari hicbir sey ifade etmiyor yani.. :KK43:

Boykot bir işe yaramaz. Hatırlayın öcalan italyada misafir edilirken burada italyan malları boykot edilmiş sokaklarda yakılmıştı. Ne oldu peki sonuçta?
Onbinlerce israilli kendi ülkelerinin yaptıklarını protesto ediyor günlerdir. Bunlara esasen hiç te yabancı değiliz.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Boykot olayi kucuk gorunse de aslnda cogunlk uygularsa istikrarli bi sekilde bence cig gibi yukselir sesler.boykotn ise yaramayacgini dusnmustm ama cola dan gelen bu aciklama bile kaygilandklarini tutusduklarini gosteirir.devam etmeliyz bence

Turkce isimli markalar barkodlar made in turkey yazilari hicbir sey ifade etmiyor yani.. :KK43:

Asagi yukari markalar ortada,bunun disindakiler icin arastirmak gerekiyor :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
X