Cunku neden?
Insanlar colanin sagliga zararli oldugunu artik iyice biliyor.bilincli kulturlu kesim artik kola tuketmiyor. Bilincsiz cahil kesim cola tuketiyor. Arabesk insanlarida bu yuzden reklamlarinda oynattilar.artik sadece arabesk kesime hitab ediyorlar cunku.o reklamlar sila - ozcan colayi tuketenler icin.kulturlu kesim icin degil.dahada dusecek listeden cola.
Bende misafir gelse dahi getirse de sofraya koymuyorum. Onun yerine komposto yapıyorum. Şeftali ve kırmızı erik. Soğuk soğuk mis gibiCoca-cola. Ve türevlerini içmiyorum.anca misafir gelirse belki soframda bulunur Miss gibi erik,elma şeftali kompostalari dururken...
Eki Görüntüle 1845708
Eki Görüntüle 1845709
Kolanın zararlı olduğunu ,içinde ne kadar şeker olduğunu,renklendirici için ne kullanıldığını bilmeme rağmen koladan vazgeçemiyorum. Eskisi kadar almasamda kendimi frenlesemde yine de seviyorum.Ama coca cola almıyorum,başka markaları alıyorum.
Köfte patates yap kolasız olmaz,fırına tavuk patates at,kolasız olmaz,lahmacun al ,kolasız olmaz,çok sıcak de kolasız olmaz diye diye bırakılmıyor.Onlar da farklı değil ki. En iyisi bu alışkanlıktan tamamen kurtulmak. Ben birazcık azalttım gibi. Ama mesela yemekte eğer sulu yemek değil de köfte patates varsa boynum bükülüyor kolasız.
Tıpkı sigaranın sağlıksız olduğunu bilip,çoğu hastalıklara davetiye çıkardığını bildiği halde içenler gibi.Ez azından sigaraya bakarak daha masum.içmeyin zararlıdırdesek te içen içiyor
klasik bir sözü vardır tiryakilerin içende ölüyor içmeyendeTıpkı sigaranın sağlıksız olduğunu bilip,çoğu hastalıklara davetiye çıkardığını bildiği halde içenler gibi.Ez azından sigaraya bakarak daha masum.
Köfte patates yap kolasız olmaz,fırına tavuk patates at,kolasız olmaz,lahmacun al ,kolasız olmaz,çok sıcak de kolasız olmaz diye diye bırakılmıyor.Markete gidince kola reyonunun başında alıp almamak arasında kalıyorum. Bazen hiç değilse 1 lt alayım deyip kendimi avutuyorum. Şimdi sodaya dadandım,hiç değilse kola gibi zararı yok.Bazen ayrana koyuyorum bazen sodaya limon sıkıyorum,bir nebze idare ediyor.Hazır meyva suyu dahi kola gibi zararlıymış,sağlıklı diye alan oluyor.Onda da friktoz,glikoz şurubu var ve karaciğer yağlanmasına yol açıyor.Bunu söylediğimden beri eşim kola alacağına meyva suyu al demiyor en azından.
Onun yerine meyveli soda dusundun mu eşim şiddetle karsi kolaya.ben de gazli icecek istegimi bu sekilde gideriyorumKöfte patates yap kolasız olmaz,fırına tavuk patates at,kolasız olmaz,lahmacun al ,kolasız olmaz,çok sıcak de kolasız olmaz diye diye bırakılmıyor.Markete gidince kola reyonunun başında alıp almamak arasında kalıyorum. Bazen hiç değilse 1 lt alayım deyip kendimi avutuyorum. Şimdi sodaya dadandım,hiç değilse kola gibi zararı yok.Bazen ayrana koyuyorum bazen sodaya limon sıkıyorum,bir nebze idare ediyor.Hazır meyva suyu dahi kola gibi zararlıymış,sağlıklı diye alan oluyor.Onda da friktoz,glikoz şurubu var ve karaciğer yağlanmasına yol açıyor.Bunu söylediğimden beri eşim kola alacağına meyva suyu al demiyor en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?