Cmv , Rubella , Toxoplazma Sonuçları

Minnos28

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2023
285
213
31
Merhaba, gebelikte yapılmış olan kan ve idrar testlerimde
Anti Cmv Igg Pozitif
Anit Cmv Igm Negatif
Rubella Igg Negatif
Rubella Igm Negatif
Toxoplazma Igg Negatif
Toxoplazma Igm Negatif

Bu şekilde sonuçlar çıkmış. Doktora da haftaya gideceğim bu şekilde sonuçları çıkmış olan bilgisi olan bilgi verebilir mi?
Bunlar nedir bu şekilde bir sonuç aldıysanız neler yapıldı cevap verebilir misiniz?

Cmv daha önce geçirmişsin bağışıklığın var yani beklenen sonuç gelmiş şuan aktif bir cmv virüsün yok , kızamıkcık aşısı olmamışsın ve daha önce kızamıkcık da olmamışsın bu yüzden bağışıklığın yok virüse açıksın ama şuan aktif olarak kızamıkçık değilsin , toksoplazma daha önce hiç geçirmemişsin şuanda da toksoplazma virüsün yok o yüzden bu hastalığa da bağışıklığın yok

Benim sonuçlarım da sizinki gibi çıktı küçükken bende kızamıkçık olmamışım koruculuğun yok dedi küçük ateşli hastalık geçiren çocukların yanında durma dedi sadece onun dışında hiçbir sıkıntı yok iyi sonuçlar

BerryBlossom BerryBlossom itsgalatea itsgalatea bilgiler için teşekkür ederim
Bu bağışıklığı olmadığım şeyler için bebeğim için ya da benim için olumsuz bir etkisi ne olabilir ne yapılabilir ?
Şuan hiç bir olumsuz etkisi yok canım sadece bu hastalıklara Açık olduğun anlamına geliyor bu sonuçlar toksoplazma virüsü çiğ etlerden ve kedi dışkısından bulaşır bunlara dikkat etmen gerek , kızamıkçık içinse kızamıkcık olan kişilerden ateşli hastalığı olanlardan uzak durman gerekiyor

BerryBlossom BerryBlossom itsgalatea itsgalatea bilgiler için teşekkür ederim
Bu bağışıklığı olmadığım şeyler için bebeğim için ya da benim için olumsuz bir etkisi ne olabilir ne yapılabilir ?
Kendini dediğim gibi kızamıkçık geçiren kimselerden koruyup hamilelik boyunca kızamıkçık geçirmeyeceksin, aynı şekilde toxoplazma için bilmediğin şarküteri ürünlerini yıkanmamış sebzeleri tüketmeyeceksin, yani hamilelik boyunca bu negatif olan maddeleri negatif sürdürmeye devam edeceksin onun dışında geçmişte çıkmış olan pozitif cmv zaten bağışıksın ama şuanda enfeksiyon kalmamaya özen gösterirsen sonuçların iyi sonuçlar .zaten her ilacı kullanamıyoruz hamileyken mümkün mertebe hasta olmamalısın hem kendin hem bebek için

Şuan hiç bir olumsuz etkisi yok canım sadece bu hastalıklara Açık olduğun anlamına geliyor bu sonuçlar toksoplazma virüsü çiğ etlerden ve kedi dışkısından bulaşır bunlara dikkat etmen gerek , kızamıkçık içinse kızamıkcık olan kişilerden ateşli hastalığı olanlardan uzak durman gerekiyor
Çok teşekkür ederim

Kendini dediğim gibi kızamıkçık geçiren kimselerden koruyup hamilelik boyunca kızamıkçık geçirmeyeceksin, aynı şekilde toxoplazma için bilmediğin şarküteri ürünlerini yıkanmamış sebzeleri tüketmeyeceksin, yani hamilelik boyunca bu negatif olan maddeleri negatif sürdürmeye devam edeceksin onun dışında geçmişte çıkmış olan pozitif cmv zaten bağışıksın ama şuanda enfeksiyon kalmamaya özen gösterirsen sonuçların iyi sonuçlar .zaten her ilacı kullanamıyoruz hamileyken mümkün mertebe hasta olmamalısın hem kendin hem bebek için
Bilgiler için teşekkür ederim dediklerinize dikkat edeceğim

Anti Cmv Igg Pozitif
Anit Cmv Igm Negatif
Rubella Igg Negatif
Rubella Igm Negatif
Toxoplazma Igg Negatif
Toxoplazma Igm Negatif

Bu şekilde sonuçlar çıkmış. Doktora da haftaya gideceğim bu şekilde sonuçları çıkmış olan bilgisi olan bilgi verebilir mi?
Bunlar nedir bu şekilde bir sonuç aldıysanız neler yapıldı cevap verebilir misiniz?
Bu testleri devlet hastanesinde herhangi bir doktora gitsem yaparmı acaba

Eklentiler

• 65F2B006-80BB-4F93-8DAB-437F8FD844EA.jpeg
    65F2B006-80BB-4F93-8DAB-437F8FD844EA.jpeg
    106,8 KB · Görüntüleme: 36
Anti Cmv Igg Pozitif
Anit Cmv Igm Negatif
Rubella Igg Negatif
Rubella Igm Negatif
Toxoplazma Igg Negatif
Toxoplazma Igm Negatif

Sonucunu nasıl ne gibi bilgiler aldınız dkrlardan şimdi nasılsıniz

Sonucunu nasıl ne gibi bilgiler aldınız dkrlardan şimdi nasılsıniz
Merhaba, şuan iyiyim bir sıkıntım yok çok şükür.
Doktorda güzel temiz bir sıkıntı yok dedi ama internette baktığımda IGG lerin pozitif olması gerektiği yazıyor şüpheye düştüm. Gittiğim doktoru değiştireceğim zaten, 2 hafta sonra gideceğim o zaman bakalım o doktor ne diyecek

MErhaba. Bende suan sonucuma baktim rubella negatif yaziyor. Halbuki kucukken kizamik olmustum hatrliyorum

X