Çmaşırları sertleştirmek için ne yapmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

Elis

Ziyaretçi
herkes camasirini yumusatmak icin ugrasir ben sertlestirmek icin:roflol:simdi gelelim soruma,,,dun ogluma hani su oyun halilari olurya ,tam adida nedir bilmiyorum,,araba surmek icin hani uzerinde yollar cizilmis,,her oyuncakcida vardir,,iste aldik ogluma , cok hosuna gitti oynuyodu guzel ,ama ne olduysa midesinimi usuttu ne kustu halinin ustune ,,bende silmeye ugrasmiyim diye attim makineye,,atmaz olaydim ,,o sert hic kivrilmayan hali oldu havlu gibi yumusacik ,,simdi cocuk oynarken kivriliyoya ,,deliriyo sinirden,,ben ne yapsamda eski halini alsa,,sertlesse...varmi hanimlar bilgisi olanfisfisfis

:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

bulduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum,,,,tesekkur ederim yardiminiz icin,,ben buldum halimin caresini:dance:.............

arkadasım ne yaptın özür dılerım ya ben daha yenı gırdım sıteye dun yoktum olsamda caresını bılmıyorum ama yardım etmeye calısırdım...ne yaptın peki halıyı......

altına çift taraflı banta sabitleştirebilirsin cnmm
yada kaymayan kumaş değilde tuhaf birşey var naylon gini ondan koyabilirsin kayan halıların altına koyuyorlar halıcıya sorcan verir sana

tesekkur ederim yorumlariniz icin...........dusundumde hani hani dantelten duvara sus sapka yaparizya,sekerli suyladasertlestiririz oyle bisey yapsam ,,bolca sekerli ilik su ile islatsam ve kurumaya biraksam ,,sertlesir heralde ,,daha denemedim amaa

canım nişastalı suya batır ve biraz beklet.sonra çıkar üstüne eski bir tülbent koyup ütüle.sonra hem sertleşecek hemde eski halini alacak.kolay gelsin.

tesekkur ederim yorumlariniz icin...........dusundumde hani hani dantelten duvara sus sapka yaparizya,sekerli suyladasertlestiririz oyle bisey yapsam ,,bolca sekerli ilik su ile islatsam ve kurumaya biraksam ,,sertlesir heralde ,,daha denemedim amaa
Altına tutkalda sürebilirsin gibi geldi bana

öle sakın yapma halıyı karıncalar basar sonra çocuğun bi tarflarına girer

Bir arkadaş yazmış nişastalı suda bekletip sonra ütülersen eski sert halini alacaktır benimde bildiğim bir yöntemdir bu...Bilemiyorum ama kolalamakta benzer bir yöntemdir.Kumaş kolasıda çözebilir problemini...

bir halıcıya götürüp altına dışarıdan gözükmeyecek şekilde ince halıflex ekletip diktirirsen bükülme olmayacaktır ;)

Ya fazla bilmiyorum nasıl birşeyden bahsettiğini tam olarak anlamadım.
Ama annem çocukken bize aldırırdı. Yakalık kolaları oluyor. Bildiğin dantelden yakalıkları karton gibi semsert yapıyor. Annem bizim yakalıklarımızı böyle ütülerdi.
Nerede satılıyo unuttum...
Ama dur bi bakıyım!
Galiba kırtasıyeden alıyordum ben o yakalık kolasını yaa!
Bildiğin bir kırtasiyeye sor bakalım belki bulursun...
İşe yarar mı yaramaz mı bilemem ama! :(

:roflol: slm arkadaşım yaaaaa çok geçmiş olsun haline güleyimmi ağlayayımmı bilmiyorum.
yıkama kulayuzu yokmiydi neden aldığın yere geri götürmüyorsun eniyi fikri onlar verir iyiypaylaşımlar:enbuyukkk:

Back
X