• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Clexane kullanan arkadaşlarım desteğinize ihtiyacım var

Kelebekcikk34

Mom
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.289
2.819
333
Psikolojik olarak şuan berbat durumdayım.Kimseyle konuşmak beni ikna etmiyor ancak beni,benim yaşadığımı bilenler anlar diye açtım konuyu.Yardımınıza ihtiyacım var.Daha önce kayıp yaşadığım için Şuan hamileliğimde clexane 0,4 kullanıyorum.Rabbime çok şükür 27 haftalık oldum.

Sormak istediğim ve beni ağlatan şey iğnenin artık dağılmıyor olduğunu düşünmem.
Ben iğneyi karnımdan vuruyorum bir dönem bacağımı denedim bacağımda sertlikler oldu diye karnımdan devam ettim.Şuan karnımda artık aynı yerlere denk geldiğim için iğneyi vurduğum yerde yarım saat içinde sertlik oluyor sonra o sertlik morarıyor ve acıyor.
Benim derdim canımın acısı morarması değil istediği kadar acısın hiç umrumda değil.
Ben iğneyi vurduğum yer sertleşince iğne dağılmıyorsa bebeğe etki etmezse diye korkuyorum.Kolonya pamukla ovalıyorum dağılsın diye daha da acıyo morarıyor.
Sizinde böyle oluyor mu yani iğne bebekleri böyle olduğu zamanda koruyormudur.Dağılıyormudur? Bu korkuyla yaşamak ancak yaşayan bilir.Bana bşyler söyleyin.

Bende oksapar kullanıyorum iğne hemşireye ilk önce vurdurdum aynı morardı kolum 2 hafta olacak daha yeni geçiyor gibi beze oluştu bende korkuyorum dağılmıyorsa diye ondan sonra eşim göbeğime vurmaya başladı onun yaptıkları morarmıyor da benim vurduğum bir kaç yer mor ve beze gibi dağılmıyor diye biliyorum öyle olunca hemşire öyle demişti kasa mı ne denk geliyormuş sanırım o yüzden kabarıyormuş

Bende oksapar kullanıyorum iğne hemşireye ilk önce vurdurdum aynı morardı kolum 2 hafta olacak daha yeni geçiyor gibi beze oluştu bende korkuyorum dağılmıyorsa diye ondan sonra eşim göbeğime vurmaya başladı onun yaptıkları morarmıyor da benim vurduğum bir kaç yer mor ve beze gibi dağılmıyor diye biliyorum öyle olunca hemşire öyle demişti kasa mı ne denk geliyormuş sanırım o yüzden kabarıyormuş
Benim hiç böyle olmazdı aynı vurulduğum yer 1 hafta sonra aynı yere sıra geldiğinde taş gibi oldu orası o kdr morelim bozuluyor ki doktora sordum çok üstünde durmadı bile ama benim beynimi yiyor bu olay

herhangi sağlık bilgimiz yok kendim için söylüyorum benim yok ki ben ilk hemşireye vurdurtturdum bilmediğimiz için hemşirenin bana dediği içinde hava baloncuğu olmasın dedi ona göre ayarlayıp vuruyor eşim ben yaptığımda normal direkt vurdum hala mosmor göbeğim hava bıraktın herhalde içinde dedi ondan olabilir mi bilmiyorum bir ihtimal olabilir geçiyordur belkide kasta kalamaz ki bir müddetten sonra geçer bence düşündüğümde içini daraltma etki ediyordur bence

herhangi sağlık bilgimiz yok kendim için söylüyorum benim yok ki ben ilk hemşireye vurdurtturdum bilmediğimiz için hemşirenin bana dediği içinde hava baloncuğu olmasın dedi ona göre ayarlayıp vuruyor eşim ben yaptığımda normal direkt vurdum hala mosmor göbeğim hava bıraktın herhalde içinde dedi ondan olabilir mi bilmiyorum bir ihtimal olabilir geçiyordur belkide kasta kalamaz ki bir müddetten sonra geçer bence düşündüğümde içini daraltma etki ediyordur bence
Sağol canım teşekkür ederim

dağılıyordur canim kolundan esin vursun bide ole dene.vururken iki parmaginla etini tut oyke vur morarmaz o zaman.bende kullaniyrdm dogurdm cok şükür.ilk baslarda morardi sonralari gecti.o sertlik cok kullanmktn dolatdr yinede kendi dr una bi danis
Canım teşekkürederim. doktora birkaç kez sordum ama pek üstünde durmadı. Allahım inşallah bizede nasip etsin ne güzel almışsın kucağına.

Canım teşekkürederim. doktora birkaç kez sordum ama pek üstünde durmadı. Allahım inşallah bizede nasip etsin ne güzel almışsın kucağına.
amin canim darisi basina insallah.o dagiliyodr merak etme.ebe bize demisti vururken korkmana gerek yok illa damardn vurulack diye bisey yok direk kana karisr diye

amin canim darisi basina insallah.o dagiliyodr merak etme.ebe bize demisti vururken korkmana gerek yok illa damardn vurulack diye bisey yok direk kana karisr diye
Morel oluyor gerçekten böyle duymak...cok dert ettim bugün,kendimiz vurduğumuz için iğneyi insan sorunlu hissediyor kendini doğru vurdum mu diye...bugün bi doktor arkdşma göbeğimn resmini attım o direk yağ dokusunu çürütmüşsün artık farklı yere vur yazmış.

Morel oluyor gerçekten böyle duymak...cok dert ettim bugün,kendimiz vurduğumuz için iğneyi insan sorunlu hissediyor kendini doğru vurdum mu diye...bugün bi doktor arkdşma göbeğimn resmini attım o direk yağ dokusunu çürütmüşsün artık farklı yere vur yazmış.
koldan dene daha az aciyo.sadece ignenin yakmasini hissediysn banada hep esim yaptı.konu evlat olunca boyle oluyo canim.doguncada hep ağzının icine bakiyosn.5 gun dus almayip basinda bekledim düşün.hayirlisyla kucagina alirsn insallah

Homely_angel Homely_angel bana yardım edermisin ?
başka başlıkla iğneyi arabada bile vurabildiğini okudum da :) ben artık karnımdan vuramıyorum yer kalmadı morarmalardan dolayı...evde yalnızım kolumada vuramıyorum.Bacağımdan nerden vurayım ilaç iyi dağılması için.
Birde ilk sayfada yazmıştım iğne dağılmaz etki etmez diye korkularım oluyo sertleştiğinde.
Tecrübene ihtiyacım var

Merhaba.. Resimde subkutan yani cilt altı enjeksiyon noktaları görünüyor. Önemli olan ilacı yağ dokusuna enjekte etmek. Eğer ilaç cilt altına sızıyor ise morarma ve sertlik olur. İlerleyen haftalarda kas dokusuna denk gelmesi de aynı şikayetleri yapar. İğneyi yapacağınız noktayı parmaklarinizla kavrayıp yukarı kaldırıp iğneyi öyle batırın. Eğer artık bu göbekte mümkün değilse bacağa geçin. Benim daha 10 haftalık bebeğim. Doğuma kadar yapılacağım bende. Allah yardımcımız olsun.

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    8,4 KB · Görüntüleme: 3.984
Merhaba.. Resimde subkutan yani cilt altı enjeksiyon noktaları görünüyor. Önemli olan ilacı yağ dokusuna enjekte etmek. Eğer ilaç cilt altına sızıyor ise morarma ve sertlik olur. İlerleyen haftalarda kas dokusuna denk gelmesi de aynı şikayetleri yapar. İğneyi yapacağınız noktayı parmaklarinizla kavrayıp yukarı kaldırıp iğneyi öyle batırın. Eğer artık bu göbekte mümkün değilse bacağa geçin. Benim daha 10 haftalık bebeğim. Doğuma kadar yapılacağım bende. Allah yardımcımız olsun.
Çooook teşekkür ediyorum ❤️Ne güzel yazmışsın.
Bugün bacağımdan yaptım karnımda morarmayan yer kalmadı.Bu haftaya kadar iyi götürmüştüm karnımdan ama artık mümkün değil ,bu görsel bana cok yardımcı olacak.
Gerçekten Allah yardımcımız olsun.Bebeklerimiz iyi olsun.

Çooook teşekkür ediyorum ❤️Ne güzel yazmışsın.
Bugün bacağımdan yaptım karnımda morarmayan yer kalmadı.Bu haftaya kadar iyi götürmüştüm karnımdan ama artık mümkün değil ,bu görsel bana cok yardımcı olacak.
Gerçekten Allah yardımcımız olsun.Bebeklerimiz iyi olsun.

Amin... İnşallah.. Yardımım dokunduysa ne mutlu.. Benimde bazen çok acıyor bazen hiç acımıyor. Ama daha çok küçük olduğu için göbeğimde ki yağ dokusu elime geliyor. İlerleyen haftalarda sizin gibi bacağa geçmem gerekir. Allah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri nasip etsin. Bunlara da şükür..

Homely_angel Homely_angel bana yardım edermisin ?
başka başlıkla iğneyi arabada bile vurabildiğini okudum da :) ben artık karnımdan vuramıyorum yer kalmadı morarmalardan dolayı...evde yalnızım kolumada vuramıyorum.Bacağımdan nerden vurayım ilaç iyi dağılması için.
Birde ilk sayfada yazmıştım iğne dağılmaz etki etmez diye korkularım oluyo sertleştiğinde.
Tecrübene ihtiyacım var

Tabi ki elimden geldiğince yardım ederim.
Geçenlerde havaalanında vurdum mesela :) belli bir haftadan sonra karın çok zor. Ben hep bacaktan vuruyorum artık. Bir gün sağ bir gün sol. Evet morarıyor ama yapacak bir şey yok. Bacağının diz ile kaşık arasında, hafif iç kısma doğru olan bölüme vurmalısın. Dışa doğru kaslı kısımlar arttığı için oralara vurunca ödem oluyor.

Bir de vururken rahat bir yere oturup bahsettiğim kısmı iki parmağının arasında rahat tutabilir olursan daha az acıyor ve morarıyor. Kasığına da çok yaklaşma, orada sinirler daha yoğun çünkü.

Anlatamadığım bir şey varsa yine sorabilirsin ;)

Homely_angel Homely_angel cok teşekkür ederim bende başlarda düğün salonunda bile vuruyordum ama o zaman daha 10 haftalıktım :) şimdi ne mümkün...bacağımdan iğne dağılmaz diye korktum hep.
İç bacağımız dışa göre cok daha yağlı bence cok haklısın cook teşekkür ederim cvpladgn için

Homely_angel Homely_angel cok teşekkür ederim bende başlarda düğün salonunda bile vuruyordum ama o zaman daha 10 haftalıktım :) şimdi ne mümkün...bacağımdan iğne dağılmaz diye korktum hep.
İç bacağımız dışa göre cok daha yağlı bence cok haklısın cook teşekkür ederim cvpladgn için

Rica ederim, ne demek. Artık göbeği tutamaz hale geleceksin zaten.

Bu İğneler kas içine vurulmamalı, öyle düşün. Ona göre uygun yere vurabilirsin.

Back