Kızlar 17 yaşındayım, boyum 1.71, kilom 51 bçk. Bu senenin başlarında 56 kiloydum sonra bunalıma girdim, iyi bi diyet buldum. 2-3 haftada 5 kilo falan verdim. Sonra böyle kaldım çünkü diyeti bıraktım. Ama dikkat ederseniz geri almadım!! Çok etkili ve kiloları aynen geri almadığınız bir diyet. Dukan diyeti.. Ben buna bikaç gün içinde tekrar başlamayı düşünüyorum ve 45 civarlarında olmak istiyorum. Hemen sizle de paylaşıcam bu mucizeyi
Dukan diyeti 4 aşamadan oluşuyor..
Dukan diyetinin ilk aşaması (SALDIRI) zayıflama hedefine göre 2 gün ile 7 gün arası değişmektedir. 20 kilo ve daha fazla zayıflamak isteyenler 7 günlük 1. aşamayı tercih etsinler. 5 kilo ve daha aşağı zayıflama hedefi olanlar 2 günlük 1. aşama ile yetinebilirler. Yağsız proteinler, süt ürünleri, yumurta, balık ve kümes hayvanları içeren listeden seçtiklerinizi istediğiniz öğünde sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Ama sadece haşlama, ızgara veya fırında pişirilmiş olarak… Sıvı ya da katı yağ yasak. Ekmek, abur cubur her şey yasak. Lezzet için her türlü baharatı kullanabilirsiniz. Mutlaka günde en az 1,5 lt su içilecek!
Dukan diyetinin ikinci aşaması (KİLO VERME) ilk aşamadaki listeye, enginar, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, mantar, marul, turp, ıspanak, domates… vb. sebzeler de ekliyorsunuz. Karbonhidrat zengini patates, pirinç, mısır, fasulye, mercimek yasak. Havuca ise haftada 2 gün izin var. Yiyecekleri yağsız pişiriyorsunuz. Yine mutlaka günde en az 1,5 lt su içilecek !
Dukan diyetinin üçüncü aşaması (KORUMAYA HAZIRLIK) zayıflama hedefine göre 20 gün ile 90 gün arası değişmektedir. Kaba bir hesaplama ile verilecek her kiloyu 9 ile çarparak elde edeceğiniz rakam kadar 3. aşamayı sürdürmelisiniz. 4 kilo vermesi gereken birisi 36 gün boyunca 3. aşamayı sürdürecektir.Her gün hem et hem sebze yiyorsunuz. Günde bir porsiyon meyve ve 40 gram peynire izin var. Haftada 2 öğün kepekli ekmek ya da makarna da yiyebiliyorsunuz. Ayrıca “kutlama” öğünleri de başlıyor. Yani haftada 2 öğün her şey serbest! Tatlı ve alkol dahil. Bu aşamayı, verdiğiniz her kilo için 1.5 hafta sürdürüyorsunuz. Hedefinize ulaşana dek.. Ayrıca günde en az 1,5 lt suyu ihmal etmiyoruz tabi ki..
Dukan diyetinin dördüncü aşaması (SÜRDÜRME) ömür boyu sürmektedir. Hayat boyu sürdürebileceğiniz bu aşamada her şey serbest. Hem de her gün, her öğün. Sadece PERŞEMBE günlerini “saldırı” aşamasıyla geçiriyorsunuz.
PERŞEMBE MÖNÜSÜ
Kahvaltı: Ilık su, yağsız beyaz peynir, yağsız omlet
Öğle: Köriyle tatlandırılmış tavuk ızgara
Ara öğün: Yulaflı ekmek veya krep
Akşam: Izgara somon (Şekersiz çay, kahve serbest. Miktar belirtilmemişse yiyeceklerden dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz)
İlk aşama vücudun diyete alışma evresi, ikinci aşaması kilo verme ve metabolizma hızlandırma aşamasıdır. Üçüncü aşamada ise verilen kiloların korunması ve detoks süreci pekiştirilmektedir.Dukan diyetinin son aşamasında günlük kalori miktarı 1800 ü geçmemek kaydıyla her şeyden yemek serbesttir. Burada amaç vücudun zayıflama sonrasında verilen kilolara uyum sağlamasını pekiştirmektir. 4. aşama ömür boyu süren bir aşamadır.
İddia ediyorum bu diyetin etkili olmayacağı 1 kişi bile yoktur. Hadi kolay gele :86: