Yorumlar için çok teşekkür ederim hanımlar, çok sağ olun.
Çıtçıt saç konusunu biraz daha düşünmeye karar verdim, acele etmeyeceğim. Alacağım muhtemelen ama. :))
Şöyle ki "Bakım, yıka, kurut, tara, fönle-tak çıkar-sürekli bir ayarlama-kıvırcıklaştırma vb. işlem ile kendi saçına yedirme-karıştırma" vs... Bu kısım beni ekstra çaba gerektireceği için kuvvetle yıldıracak, bakım konusunda tembel olduğum doğrudur.
Bilgi de vereyim, saçlarım az değil, çok gür de değil, normal ve pek çok kişiye göre zaten dolgundur.
Saçlarımın boyu omzumdan 4 parmak kadar uzun, çabuk uzamaz saçlarım ama bana rağmen uzar, yani hiç bakımdır bilmem nedir yapmadığım halde uzar, biraz ilgilensem daha düzgün beslensem, çabuk ve sağlıklı uzayabilme potansiyeli var. Ama ben sıkılırım kestiririm zaten biliyorum kendimi, bariz dökülüp mahvolmadıkları sürece, benim için ekstra gayrete değmez.
"İlle de en doğal ve fark edilmeyen görünümde olmalı" derdim yok, çıtçıtın görünmesi de dahil beni rahatsız etmez ayrıntıya değil genele odaklıyım bu konuda, kabak gibi lens olduğu belli olan lensler de kullanıyorum, doğallık tek tercihim diyemem yani, sıkılırsam, gözümde-saçımda bir şeylerim değişir, aynada değişmiş olurum rahatlarım, olay bu.
Derdim "Saçlarım hep uzun upuzun olsun" değil, tipimden sıkılıyorum ve boyayıp-kestirip durmayayım (Çünkü kestirince de pişman oluyorum uzamasını bekleyene kadar) diye farklı şeyler düşünüyorum; sıkılır yine kısa kestirebilirim belli olmaz ama istediğimde sırtıma kadar da uzun kullanabileyim, sıkıldıkça tak-çıkar değiştirip durabileyim diye istiyordum ama "Uğraşı" kısmını biraz daha düşünmek istedim şimdi. Ben sanırım daha basit düşünmüşüm "Direkt takar tararım tamam, sonra çıkarırım" böyle bir şey düşünüyordum ancak boy ayarlamasından ayrıca fönlenmesine kadar ciddi bir uğraştan bahsedilince biraz daha uyandım meşakkatine. :)
Notlarımı da aldım verdiğiniz bilgiler sayesinde çok teşekkür ederim, kuaförüme de sorunca tam olacak.
Gram hesabı, ağırlık yapabileceği, parlama, uzun ömürlü kullanım, boy için katlı kesim gerekeceği, ayarlamalar, çeşitli işlemlere hangisi dayanıklı filan bilmiyordum mesela, standart olur sanıyordum, gerçekten çok ayrıntı güzel bilgiler geldi fiyat da oluştu kafamda, hepinize çok teşekkür ederim.
Kazen Müdürüme de ayrıca teşekkürler.