• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sentetik saçlar herhangi bir ısıl işlemde yanabiliyor, o yüzden bulabilirsen doğal saç bul derim. Sentetik saç boyayı da çabuk bırakıyor sürekli boyaman gerekiyor yani, ama doğal saç kendi saçınla aynı zamanda bırakıyor boyayı, bide mikro kaynak ya da çıtçıt saçların bakım yağı/serumu ile haftana ya da en fazla 2 haftada 1 bakıma ihtiyacı var, kendini besleyemeyor çünki😊

üniversiteden mezun olurken, mezuniyette kullanmak için almıştım. sene 2008.
doğal saç olarak aldım, sanırım 200 küsür tl vermiştim. kuaför taktığında tabi çok güzel duruyor ama saçlarım dümdüz olunca evde kendim kullanmakta zorlanmıştım.
sonra sadece düğün, vs özel günlerde kuaförde yaptırdım.
ama doğal saç olduğundan hep iyi durdu açıkçası. hatta kendi saç rengime göre güzel boyamıştı, kimse anlamıyordu farkı kolay kolay.

2 sene önce o saçları kaynağa çevirttim. kaynakta da kuaförüm sağolsun gerçekten saçıma hiç zarar vermedi. hatta bakımlara devam ettiğim için kaynaktan sonra saçlarımın uzunluğu da gürlüğü de sorun olmadı..

Ben de kullanmadım ama bildiğim kadarıyla özellikle at kuyruğu yada toplanınca saç çok belli oluyormuş
Diyelim özel bir gün var saçını yaptiracaksin o citcitlari çıkartıp yeniden taktırmak vs gerekebilir

Kaynak kullandım. Iyiki kullandım. Çok konforluydu. Saçlarım hızlıca uzadı. Cikardigimda da saçlarım yipranmadi

Bazen dışarda görüyorumda bariz belli oluyor çıtçıt olduğu.
Gel vazgeç bu sevdadan:))

Abla ille de alasım var tipimden sıkıldım ama sonradan "Vay bilmiyorduğm" diye ağlamayayım, bileyim "Bile bile istedin bak kar-zarar hesabını yaptın" diyeyim diye soruyorum, anlatsınlar nesi var nesi yoksa.
Sağ olun ben okuyorum şu an henüz "Ayy alınmaz bu" dediğim bir şey okumadım. :)

Ben kullanmıştım eskiden ama günlük olarak değil 2 veya 3 kere özel günlerde kullandım sadece doğal saç olması daha iyi ısıya dayanıklı oluyor çok uzun oluncada yapay duruyor yani belli oluyor kendi saçın olmadığı hoş gözükmüyor.

Abla ille de alasım var tipimden sıkıldım ama sonradan "Vay bilmiyorduğm" diye ağlamayayım, bileyim "Bile bile istedin bak kar-zarar hesabını yaptın" diyeyim diye soruyorum, anlatsınlar nesi var nesi yoksa.
Sağ olun ben okuyorum şu an henüz "Ayy alınmaz bu" dediğim bir şey okumadım. :)

Senin kararın sonuçta,benim gördüklerim cidden çok belli oluyordu,takılan kısım bile gözüküyordu.
Belkide çıtçıtın boyu ilede alakalı olabilir,yada kişi kendisi takmışta olabilir.
Bence en güzeli sen kuaförüne sor,en doğru şekilde seni yönlendirir bence.

Boncuklu kaynak mı yaptıracaksın ?
Eğer öyleyse yaptıran arkadasım var çok şık duruyor doğal duruyor ama o kaynak Çıktığı zaman saç tel tel dökülüyor.
Normalde hiçbir yağla vs o hale getiremezsin zaten

Selam hanımlar, ben şu ara çıtçıtlara merak saldım ve fakat tamamen bilgisizim.
Haftaya kuaförüme uğrayıp bilgi isteyeceğim, biraz da netten kurcalayıp bakınıyorum videolara ama doğrudan kullananlardan yorum almak istedim bir de.

Bana biraz anlatsanıza sentetik, doğal vs. hangisi daha kullanışlı ya da işte illa doğal saç olmasa belli oluyor mu, tuhaf mı duruyor?
Hangi markalar iyi, kullanıp memnun kaldığınız markalar neler, nereden sipariş verdiniz?
Fiyat aralığı ne olmalı, "Şu fiyattan aşağısı zaten çöptür, şu fiyattan yukarı olamaz kazıktır bu arkadaşım" filan diyebileceğiniz sayılar?
Çıtçıt bakımı-boyası, kullanımı nasıl? Kullanışlı mıdır, rahat mıdır, nasıldır?
Çıtçıt saç kullanımında/alımında yapılan hatalar, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tecrübe edenler her yönüyle anlatır, bilgi verirse çok sevineceğim.
Ben yillar once kullanmistim el alisi ca takmaya cok rahat her sekili yapardim istedigim anda cikarirdim kaynak gibi diplerden de gorunmuyor dogal duruyor boyardim masa yapardim her kuaforden alinmaz icine sentetik sac karistiriyorlar spray sikmadiysan ayda 1 sac kremi ile ilik sudan gecirerek yika sakin sac gibi kopurtup citeleme acilmiyor markaya gelince bildigim kadariyla belli bir markasi yok kaynak yapan kuaforlerden temin edebilirsin

Zamanında çok kullandım. Gerçeğini de kullandım çakmasını da. Gerceğine her türlü işlem yapılıyor. Boyamıştım bile ben. Sentetik olanlar dışarı da parlama yapıyor pek hoş olmuyor. Üzerine bez koyarak ütüleyerek düzleştiriyordum. Ama aşırı karışma yapıyor taranmıyor falan. Artık ugraşmaktan çok yorulmuştum ve kullanmayı bıraktım saçlarımı da yordugunu düşünüyorum.
Yaşasın kendi saçlarım 😁

Kullanmadim, markalarla alakali bilgim de yok ama kullanan kadinlar biliyorum ve hiç doğal durmuyor belki uygulama kaynaklidir bilmiyorum ama ister cit cit ister kaynak saç diplerinden gayet gorunuyor o citcitlar, kisa saçi uzatma için takilan citcitlar zaten tuhaf kotu duruyor.

Sadece kendi saciyla ayni boyda kucuk bir bolume yapilmis ek saci anlayamamistim simdiye kadar 👍

Back