• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Çiş tamam sayılır da kaka nolucak?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

tunnish

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
44
2
86
Bursa
Arkadaşlar 22 aylık bir kızım var, 1 haftadır tuvalet egitimine başladık, klozete oturmak hoşuna gitti, çiş konusunda epey aşama kaydettik, pek kaza olmuyor..fakat kakası geldiğinde bana söylemiyor, şu an biraz kabız gibi, kakası çamaşırından yere düşünce bana gösterip annee baaakkkk diyor, sanki hoşuna gidiyo, oyun yaptı kakasının yere düşmesini..sizce ne yapabilirim? Daha çok öncelerden beri kakası geldiğini söylerdi şimdi söylememeye başladı??

Mrblar.Benim size nacizane tavsiyem hiç acele etmeyin ve bu yüzen canınızı sıkmayın.Benim kızım 2,5 yaşında kendiliğinden öğrendi çişini kakasını hem gece hemde gündüz aynı anda.Sizin öğretmeye çalıştığınız zamanlarda ve ondan dahada önce denedim hemde kafayı yedim çünkü beni çok zorladı ve sonunda hem kendimi hem kızımı üzdüm.Bi arkadaşım sakın zorlama ve rahat bırak Ezgisuyu çocuklar kendileri belirliyorlar,hazır olduklarında sen istemeden kendi öğreniyo demişti ki nitekim aynısını yaşadım.Şaka yapıyordu hep bana anne çişiiim diyodu lazımlığı bomboş geri kalkıyor bak yaptım diyor gülüyordu,çok nadir yapıyor sevindiriyordu bizi sonra birgün anne çiş yapcam dedi bende yap kızım dedim oturdu lazımlığına baktım yaptı tabi ben yine zaman zaman yapıyo diye çok heveslenmedim,ardından bezimi takma istemiyorum dedi sonra bi daha yaptı tabi ben havalardayım.sonra bi daha bi daha derken alıştı gitti şimdi çok sorunsuz şükür.Gecelerde de hiç kaçırma gibi bi sorunumuz kalmadı.Gayet temiz pakız:)Sende kaka konusunda bence kzını hiç zorlama oyun ypıyosa yapsın ama telkinlerinde devam et sadece işe yarayacaktır bebeğine ve sana başarılar;)Bide unutmadan çocuklar kakalarından korkabiliyorlar benim kızım da öyle yaptı bi kaç kez küloduna ve sarılarak kabızlık çektiği için kan ter içinde yaptı.Lazımlığındaki o hali gzümün önünden hiç gitmeyecek kendini sıkıyo çok beyaz olduğundan pancara döndü anneeee titreyen geliyoo diyede ağlamaklı bir halde konuşuyodu:DBizim kakamızın adı titreyendi:D

Son düzenleme:
arkadaşa katılıyorum aceleci davranmayın belli ki henüz buna hazır değil
22 ay çok küçük bir yaş
kızıma 3 yaşını doldurduktan sonra başladık bizde ilk 1 ay kabus gibiydi
sonra rahatlayıp oluruna bıraktık ve 2.ay sonunda geceli gündüzlü halletmiştik

Back