- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Merveturann
Benim belli olabilir o zaman kesin demesede bi tahmin yapar sanirim. Heyecanliyim
Ennn geç gostermesse 16.haftada söylüyor canim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim belli olabilir o zaman kesin demesede bi tahmin yapar sanirim. Heyecanliyim
Doğru çıkmasa 12+5te öğrendim der miyim canım tabi ki doğru çıktı ki öğrendiğim zamanı yazdım :)Dogrumu cikti tahmin peki
Canım benim cevabım ayrıntılı ultrason içindi Onu sormuştun..Sanirrim bebekden bebege degisiyor. Bide kiz daha gec ogreniliyor sanirim. Erkek hemen belli ediyor kendini
Belli olmuyor işte bizimki de erkek ama çok nazlı çıktıSanirrim bebekden bebege degisiyor. Bide kiz daha gec ogreniliyor sanirim. Erkek hemen belli ediyor kendini
ne çıktı cinisyieti bebişin14 haftalikken erkege benziyor ama net degil dedi 17 de baska doktora gittim ben sormadan kendisi erkek dedi emin misiniz dedim sadece gulmekle yetindi fazla inanasim gelmedi belirtilerim de hep kizdi ayrintili usg yi bekliyorum bakalim orda da erkek diyecek mi doktor
Kiz ❤ne çıktı cinisyieti bebişin
Ne ikili, ne üçlü, ne dörtlü, ne detaylı hiçbiri bebeğin durumuyla ilgili %100 bilgi vermiyor. 2li-3lü-4lü Testler sadece down ve trizomi 18-21 le ilgili olasılık söylüyor. Ayrıntılı ultrason da tüm organ gelişimi hakkında bilgi veriyor ama zeka vs hakkında bir şey diyemiyorlar doğana kadar. Benim yeğenimin kalp sorununu da gayet ünlü bir hekim ayrıntılı ultrasonda farketmedi doğduktan sonra öğrendik. Yine de ayrıntılı ultrason kesinlikle gerekli çünkü ona göre önlem alabiliyorlar. Bebek her şekilde kabulünüzse 2-3-4 lü testleri yaptırıpta kafanızı karıştırmayın. Bu sizin kararınız. Benim de her şekilde kabulümdü ama hastane paketine dahil olunca yine de hepsi yapıldı. Daha üst tahlil isteseler yaptırmayabilirdim kabulüm olduğu için...
Yanlis biliyorsunuz :) ikili tarama testi gerrkli degildir. Ve iki tarama testinin en basinda bebegin ensesi ölcülur. Ölcülmesinin nedenide down sendromlu olup olmadigu ile alakali. Ben bunu doktorumla baya konustum. Asıl gereken ve önceden önlem alinmasini saglayan detayli ultrason. Cocugun haftasina gore nasil gittigini kalbinde bi sıkıntı varmi beyinsel varmi. Ilacla tedavi edilebilir sekildemi diye detayli sekilde kontrol ediliyo. Ikili testlerin amaci sadece kesin olmamakla birlikte bebegin down sendromlu ozurlu olup olmadigina bakmak2 li yaptirilmali gerisi tercih. Ama aldirmai degil mesele sadece. Doktor olan hastaligina gore dogar dogmaz onlem almayi hedefliyor ki bilinen bir rahatsizligi cikiyorsa dogum planina onunla ilgili uzman ekleniyor tedaviler hemen baslatiliyor.
Bizimki 14 de gosterdi. Daha sonraki kontrollerdede kesinlesti kiz dendi. Doktor her ultrason ile bakmasinda bacaklar acik poposunu karnima dayamiş sekilde cikiyo ben kizim diye bagiriyor resmenBende tam olarak 22. Haftada öğrendim daha önceden gittiğimde göstermemişti sonra öğrendim