- 2 Temmuz 2019
- 458
- 550
- 103
- Konu Sahibi Merveturann
Merhaba 13+3 luk hamileyim. Doktorum 14. Haftada kesin cinsiyet soylicegini soyledi. Karindan goremezssem vajinal bakicam dedi. Sizce mumkunku ? Siz ne zaman ogrendiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
12+3 günlükken ikili taramada öğrendimMerhaba 13+3 luk hamileyim. Doktorum 14. Haftada kesin cinsiyet soylicegini soyledi. Karindan goremezssem vajinal bakicam dedi. Sizce mumkunku ? Siz ne zaman ogrendiniz
Amin insallah herseyin basi saglik bende oyle dusunuyorum. Ama insan merak ediyor ne oldugunu ne tasidigini bilmek istiyor. Oglum veya kizim diye karnini oksamak istiyor :))Benimde 14+1 de ustten goremedi yan duruyordu ve donmedi bebegim vajinal bakti ve kesindir erkek dedi bende vajinalde kordonu gormus olabilirmi felan diyorum ama doktorumada guveniyorum saglikli hayirli evlat eylesin rabbim
Bende oyle dusunuyorum kesin olmicagini. Saglikli olur insallah ama insan bilmek istiyor :) ne oldugunu.Ben hiç merak etmedim bana kalsa doğumda öğrenmek istiyordum ama eşim sabretmediği için ayrıntılı ultrasonda 24. Haftada öğrendik. Doktorum herkese açıklayacağınız kesin sonuç için 20. Hafta olur dedi öncesinde söyleyeceğimiz %100 olmaz demişti.
Ikili tarama oneriyormusunuz ? Ben her halukarda bebegime kabulum ne durumda olursa olsun. Ama anne karnjnda olasi bi duruma mudahale soz konusu oluyormuymus bahsettimi doktorubuz12+3 günlükken ikili taramada öğrendim
ıkili taramada olmuyor, ikili tarama sadece bebegin dow send.olup olmadığına bakılıyor.Ikili tarama oneriyormusunuz ? Ben her halukarda bebegime kabulum ne durumda olursa olsun. Ama anne karnjnda olasi bi duruma mudahale soz konusu oluyormuymus bahsettimi doktorubuz
Ne ikili, ne üçlü, ne dörtlü, ne detaylı hiçbiri bebeğin durumuyla ilgili %100 bilgi vermiyor. 2li-3lü-4lü Testler sadece down ve trizomi 18-21 le ilgili olasılık söylüyor. Ayrıntılı ultrason da tüm organ gelişimi hakkında bilgi veriyor ama zeka vs hakkında bir şey diyemiyorlar doğana kadar. Benim yeğenimin kalp sorununu da gayet ünlü bir hekim ayrıntılı ultrasonda farketmedi doğduktan sonra öğrendik. Yine de ayrıntılı ultrason kesinlikle gerekli çünkü ona göre önlem alabiliyorlar. Bebek her şekilde kabulünüzse 2-3-4 lü testleri yaptırıpta kafanızı karıştırmayın. Bu sizin kararınız. Benim de her şekilde kabulümdü ama hastane paketine dahil olunca yine de hepsi yapıldı. Daha üst tahlil isteseler yaptırmayabilirdim kabulüm olduğu için...Ikili tarama oneriyormusunuz ? Ben her halukarda bebegime kabulum ne durumda olursa olsun. Ama anne karnjnda olasi bi duruma mudahale soz konusu oluyormuymus bahsettimi doktorubuz
Ne ikili, ne üçlü, ne dörtlü, ne detaylı hiçbiri bebeğin durumuyla ilgili %100 bilgi vermiyor. 2li-3lü-4lü Testler sadece down ve trizomi 18-21 le ilgili olasılık söylüyor. Ayrıntılı ultrason da tüm organ gelişimi hakkında bilgi veriyor ama zeka vs hakkında bir şey diyemiyorlar doğana kadar. Benim yeğenimin kalp sorununu da gayet ünlü bir hekim ayrıntılı ultrasonda farketmedi doğduktan sonra öğrendik. Yine de ayrıntılı ultrason kesinlikle gerekli çünkü ona göre önlem alabiliyorlar. Bebek her şekilde kabulünüzse 2-3-4 lü testleri yaptırıpta kafanızı karıştırmayın. Bu sizin kararınız. Benim de her şekilde kabulümdü ama hastane paketine dahil olunca yine de hepsi yapıldı. Daha üst tahlil isteseler yaptırmayabilirdim kabulüm olduğu için...
Tesekkurler :)ıkili taramada olmuyor, ikili tarama sadece bebegin dow send.olup olmadığına bakılıyor.
4boyutlu usg müdahale ediliyor.oda 20-24.haftalarda yapılıyor.eger aldırmayacaksanız ikiliyi oneemem
Erkekmi kizmi ? :) erkek kendini cabuk gosterir derler12.haftada ögrendik.
18.-23. Haftalar arasında diyorlar ama ben şehirdışında olduğum için 24. Haftaya kalmıştım. Doktor önemli değil demiştiTwsekkur ederim bilginiz icin. Benimde ilk gebeligim pek bilgim yok bu konularda. Ayrintili ultrason yaptiririm bende. Ikili test doktor sordugunda direk hayir demistim. Bazilari sadece down sedromu degil bi cok seye bakiliyo diye kafami karistirmisti. Ayrintili ultrason kacinci haftada oluyor
Erkekmi kizmi ? :) erkek kendini cabuk gosterir derler
18.-23. Haftalar arasında diyorlar ama ben şehirdışında olduğum için 24. Haftaya kalmıştım. Doktor önemli değil demişti
Sanirrim bebekden bebege degisiyor. Bide kiz daha gec ogreniliyor sanirim. Erkek hemen belli ediyor kendini12 haftada bile öğrenmek münkün aslında ama benim doktorum 16 da görürüz demişti.
Bizimki çok nazlı çıkınca nerdeyse 20 de öğrendik. 22 de detaylı ultrason da tekrar onayladı.
Belli olmuyor yani. Sağlıkla gelsinler inşallah
Benim belli olabilir o zaman kesin demesede bi tahmin yapar sanirim. HeyecanliyimErkekmiş canim ama 11.haftada da gitmistimm doktor bu hafta belli olmaz dedi.
12 de gittim doktor cinsiyet tahmini yapmişmiydik ? Dedi. Hayir bu hafta da belli olmaz dediniz dedim. O zaman kiz olma ihtimali yuksek dedi.
Ama erkek çikti iste.
Dogrumu cikti tahmin peki12+5 haftalıkken öğrendim bende.