Mutlu bir birliktelik için önemli unsurlardan biri her iki tarafı da mutlu kılan ve her yönden tatmin eden bir cinsel ilişkidir. Mutluluk veren bir sevişme eşleri daha huzurlu, daha mutlu ve çevrelerine karşı daha sevecen yaparken, birbirlerine daha çok bağlar, yakınlaştırır ve onları bütünleştirir. Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme ve birbirine bir armağan olarak sunma, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır.
BOŞALMA NEDİR?
Sevişme öncesi eşi çıplak olarak görme, tatma, dokunma, işitme yani eşin sesini duyma, koku gibi cinsel uyarı veya düşünceler ile başlayıp beyin ve vücudun ortak hareket etmesi sonucu yaşanan yoğun zevk anına “boşalma” denir. Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir. Bu nedenle genelde orgazm diye bahsedilen durumlar boşalma olarak algılanmalıdır. Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur.
BOŞALMA SORUNLARININ DEĞİŞİK TİPLERİ VAR…
Hiç boşalamama, yalnızca mastürbasyon ile boşalıp cinsel partnerle girişilen etkinliklerde boşalamama ve cinsel birleşme ile boşalamama şeklinde boşalma ve orgazm sorunlarının değişik tipleri vardır.
ZAMANLA BOŞALMA ÖĞRENİLEBİLİYOR…
Kadınlarda boşalmayı öğrenme yaşla birlikte artıyor. 20’li yaşlarda fazla cinsel deneyimi olmayan kadınlarda cinsel birleşmeyle boşalamamak çok daha yaygın. Ancak cinsel ilişki sırasında boşalmayı bir hedef olmaktan çıkaran her kadın organik bir sorunu yoksa kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani boşalmayı zamanla öğrenebilir. Çünkü her kadın, kendisine haz alma izni verdiğinde, uygun şekilde ve yeterli süre uyarıldığında boşalabilir. Boşalmanın oluşumu için en önemli faktörler “UYGUN PARTNER, UYGUN MEKÂN, UYGUN ZAMAN VE UYGUN UYARILAR” olmak üzere 4 U KURALI, hazır olma ve hassas bölgelerin uyarılmasıdır. Bunlar da, önce dokunsal sonra görsel ve işitsel uyaranlar sonucu meydana gelir. Ancak boşalmayı öğrenmek kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Ancak tüm kadınlar boşalmayı veya orgazm olmayı zamanla öğrenirler. Bunun için ilk önce kadınlar cinsellikten haz almayı istemeli ve buna kendilerini layık bulmalıdırlar, haz almaya izin vermelidirler, daha sonra zevk alabilmek için önce kendi bedenlerini tanımalı, nelerden zevk aldıklarını mastürbasyonla keşfetmeli, partnerlerine yol göstermeli ve cinsel ilişki sırasında istemli kasılmalar yaparak klitorislerini sürterek boşalmayı keşfetmelidirler. Bu süreçte G noktasını da keşfederek seksin tadını çıkartabilirler. Ancak sevişmenin ve dokunmanın hazzına odaklanmak yerine “Ya boşalamazsam!” kaygısı boşalmayı engeller. Çünkü çiftlerin boşalmayı zorunlu bir hedef olarak görmeleri onlarda baskı yaratıyor. Bu nedenle çiftler boşalmayı hedef haline getirmek yerine boşalmayı deneyimlemeyi seçmelidirler. Böylece boşalmaya odaklanmak yerine, bütün anların tadını çıkartabiliyorlar.
BOŞALMAYI ÖĞRENME SÜRECİNDE SIK KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR…
Partnerlerin boşalmak için gerekli koşulları sağlayamaması, kadına zevk almanın kötü bir şey olduğunun öğretilmesi, çiftler arasında yakınlık olmaması, kadının kontrolü elinden bırakmak istememesi, “Kendimi serbest bırakırsam başına neler gelir?” korkusu, “Erkekler benim boşalmamı hak etmiyor!” düşüncesi, çiftlerin birbirlerinden utanması, yetiştirilme tarzları, yaygın tabular, sosyo-kültürel yasaklamalar, yoğun iş temposu, katı ve baskıcı dinsel inançlar, içgüdüleri ile hareket etmekten hoşlanmama, duyarlı ve sıcak bir kadının nasıl olduğuna ilişkin yeterli rol modelin bulunmayışı, cinsel bilgisizlik, cinsel organları yeterince tanımamam, partnerlerin var olan erken boşalma gibi cinsel sorunları, aşırı titizlik, bazı ilaçların yan etkileri, içinde bulunulan ortam ve mastürbasyon deneyimsizliği boşalmayı öğrenme sürecinde en çok karşılaşılan zorluklardır. Bu zorlukları aşmak için kadınlar kendi vücutlarını çok iyi tanımalılar, aynada kendilerini çıplak olarak görebilmeliler, boşalmayı önleyen faktörlerin neler olduğunu belirlemeye çalışmalılar, cinsel duygularını her zaman kontrol etme gereksiniminden vazgeçmeliler ve başarmaktan çok duygulara önem vermeliler, bütün görev ve sorumluluğu erkeğe yüklememeliler. Nasıl zevk aldıklarını keşfetmeli ve erkeğe yol gösterici olmalıdırlar. Çünkü cinsel ilişki almak kadar vermek demek. Kadın bir şey veriyorsa, almayı da hak kazanıyor demektir.
6 AY İÇİNDE BİR KADIN BOŞALMAYI ÖĞRENEBİLİR…
Erkekler çok kısa sürelerde boşalabilirken kadınlar için boşalma süresi çok daha uzundur. Bu süre bir yandan kadının cinsel ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğuyla, öte yandan ilişkide klitoris ve G noktası gibi duyarlı bölgelerin ne kadar uyarıldığıyla ilgilidir. Yani boşalmak için çoğu kez kadınların direkt klitoris uyarısı almaları gerekiyor. Bu nedenle klitoral olarak kadınların en iyi uyarılabildikleri kadının üstte erkeğin altta olduğu cinsel ilişki pozisyonunun seçilmesi, önsevişme döneminin uzun tutulması, meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri gibi erojen bölgelerin daha fazla uyarılması ve varsa kadınların penis boyu takıntılarını terk etmelerinde fayda var. Ayrıca kadınlar cinsel fanteziler kurabilirler veya yardımcı erotik materyaller kullanabilirler. Yukarıdaki önlemlerle 6 ay içinde boşalmayı öğrenemeyen bir kadın partneriyle birlikte bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmemelidir.
BOŞALMAYI TAKINTI HALİNE GETİRMEK SORUNLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR…
Boşalmayı takıntı haline getiren kadınlarda zamanla öfke, hırçınlık, mutsuzluk, çökkünlük, hiç boşalamama ve cinsel soğukluk görülmesi, zamanla partner ilişkilerde çatışma yaşanması, aldatma ve partnerde erken boşalma veya cinsellikten soğuma gibi cinsel sorunların ortaya çıkması sık rastlanan bir durumdur. Bu nedenle çift boşalmayı beklenti haline getirmeden veya boşalmamayı göze alarak sevişmelidir. Sevişirken çift kendilerini ve birbirlerini seyretmekten vazgeçmeli ve ön sevişme dönemini uzun tutmalıdır.
kaynak:
Cem Keçe - Psikoterapist, Yazar, Aile Danışmanı, Uzman Psikolojik Danışman, SABAH Gazetesi'nde Köşe Yazarı, CİSED Onursal Başkanı, PSİKODER Başkanı, Psikoterapi Eğitmeni ve Süpervizörü