• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çinden Kargoyu teslim almak istemiyorum. Coronovirüs

Canlar, dün açtığım konu ile ilgili birsürü aizden guzel cevaplar aldım ve kardeşimin o paketi almamasına ikna etdim.
(Bir önceki konum)
Şimdi peki kargo kapıya gelip kapıyı açmayıp geri paketmerkezine geri gidip çine geri iade etme gibi bir şansımız varmı?

Kardeşim ücreti daha ödememiş bugün öğrendime göre, ürünün gelmesini beklemiş.
Peki böyle bir durumda ödemezse (sonucta kargoyu teslim aldim diye imza atmicak) ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim?

Yarın kargosu gelebilir, ve acil yardımınıza ihtiyacım var.
Hayırlı geceler.
Daha yeni eşimle aynı şeyi konuştuk bence almayın gerek yok..insandan insana çok kolay geçen bi virüs bulaşma ihtimali yüksek

Canlar, dün açtığım konu ile ilgili birsürü aizden guzel cevaplar aldım ve kardeşimin o paketi almamasına ikna etdim.
(Bir önceki konum)
Şimdi peki kargo kapıya gelip kapıyı açmayıp geri paketmerkezine geri gidip çine geri iade etme gibi bir şansımız varmı?

Kardeşim ücreti daha ödememiş bugün öğrendime göre, ürünün gelmesini beklemiş.
Peki böyle bir durumda ödemezse (sonucta kargoyu teslim aldim diye imza atmicak) ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim?

Yarın kargosu gelebilir, ve acil yardımınıza ihtiyacım var.
Hayırlı geceler.
😅yahu odemeyi bile yapmamis iptal tusuna bassin gecsin. Gelmeyecek bence zaten bu kadar kaygi yasadiginiz bos. Gelirse de kapiyi acmazsiniz 😅 ayrica aliexpressten gelen kargolar icin imza istemiyorlar birakip gidiyorlar

Yav açmayın kapıyı olsun bitsin. Kargoda ister çöpe gtsin ister çine sizi bağlamıyo kargo süreci

konuya artık son noktayı koysak... keza sürekli önüme gele gele baydım. teslim almak istemiyorsanız almayın. ödeme onayı vermese bile bir süre sonra aliexpress otomatik onaylıyor. çok üstüne de düşünmeyin. boşverin giden 150 lira olsun. cana gelmesin. tirilyonluk dolandırılmadınız ya...

Kapıya gelen kargoyu teslim almayın gitsin, geri yollanır. Ay amma kafaya taktınız gerekirse verin 150 lira gitsin atın sonra da kutuyu canınızdan kıymetli değil.

Not:aliexpressten hangi akla hizmet alışveriş yapıyor insanlar anlamıyorum virüs olayından bağımsız söylüyorum Çin malı yani virüs olmasa bile hepsi kansorejen.

Neden Cinden bir sey alinmasin ki.
Burda satilan urunler sanki hepsi turk mali mi?
Kullandigimiz telefonlar bile Çin uretimi. Ben şuan Xiaomi kullaniyorum, Çinin orjinal markasi, cok da memnunum.Çinin kendi markasi olmayan telefonlar bile Çinde uretilip markalar kendi logosunu vuruyor. Giyindigimiz brend markalar bile Çinde uretilip etiketleniyor. Kullandigimiz esyalarin parcalari bile Çinden geliyor (araba, telefon, tablet, parcalari ve s) Çinin kendi orjinal mallari kaliteli.

Çinin bir de cakma urunleri var, alinmayacak urunler onlar. İşte o çakma urunler alinmayacak.

Bende 2 gun once hepsi buradadan powerbank aldım. Alirkende hic incelemedim. Cihazı bi çevirdim süprizz made in china☺ evham yapmayım diye alkollu el dezenfektaniyla iyice sildim. 2 gunde elime ulaşan cihaz çin den taze gelmiş olamaz aslinda. Bundan sonra ki 3 4 ay sonra yapacağımız alisverislerde dikkatli olmak lazim bence. Çünkü Yılandan yaptıkları virüs yeni yayilmaya başladı.

Aynen hele ki makyaj malzemeleri falan asla güvenemem heralde Türkiye deki çoğu üründe Çin'de üretiliyor ama en azından bı standartlari falan var böyle ordan direk eline yüzüne süreceği şeyi nasıl güvenip aliyolar ilginc gerçekten.
Hepsi aynı ürün ne standartdi aliexpresve alibabadan alınıyor tüm ürünler sonuçta çin malı Türkiye olanla ordan alınan aynı şey
Gratiste satilan çoğu ürün Çin'den geliyor ne standarti

Aynen hele ki makyaj malzemeleri falan asla güvenemem heralde Türkiye deki çoğu üründe Çin'de üretiliyor ama en azından bı standartlari falan var böyle ordan direk eline yüzüne süreceği şeyi nasıl güvenip aliyolar ilginc gerçekten.
Hepsi aynı ürün ne standartdi aliexpresve alibabadan alınıyor tüm ürünler sonuçta çin malı Türkiye olanla ordan alınan aynı şey
Gratiste satilan çoğu ürün Çin'den geliyor ne standarti

O kargoyu size yollayan, masraf yapan, emek harcayan da insan.

Yazik degil mi hakkina giriyorsunuz? Tamam almayin kargoyu ama parayi odememenin yollarini da aramayin. Ayip ya hu!

Öncelikle maalesef herkesi panik sarmış durumda ama bu kadar paranoyak olmaya gerek yok ona bakarsanız Türkiye'ye de geliyor bu mallar ayrıca bu virüs sadece canlılarda canlı organizmada yaşıyor ürüyormuş yani eşyalarda bulunmuyormuş ve etkili değilmiş eğer öyle olsaydı şu anda Çin ülkesinin büyük kısmı hastalıkla cebelleşiyor olurdu.

Back