• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çinden Kargoyu teslim almak istemiyorum. Coronovirüs

Askhikayemm99

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2020
103
55
13
34
Canlar, dün açtığım konu ile ilgili birsürü aizden guzel cevaplar aldım ve kardeşimin o paketi almamasına ikna etdim.
(Bir önceki konum)
Şimdi peki kargo kapıya gelip kapıyı açmayıp geri paketmerkezine geri gidip çine geri iade etme gibi bir şansımız varmı?

Kardeşim ücreti daha ödememiş bugün öğrendime göre, ürünün gelmesini beklemiş.
Peki böyle bir durumda ödemezse (sonucta kargoyu teslim aldim diye imza atmicak) ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim?

Yarın kargosu gelebilir, ve acil yardımınıza ihtiyacım var.
Hayırlı geceler.

Bir süre kargo şubede bekler alınmazsa geri döner birşey olmaz diye düşünüyorum ama çinden gelen kargo süreci nasıl ilerliyor hiçbir bilgim yok.

Kapıya gelen kargoyu teslim almayın gitsin, geri yollanır. Ay amma kafaya taktınız gerekirse verin 150 lira gitsin atın sonra da kutuyu canınızdan kıymetli değil.

Not:aliexpressten hangi akla hizmet alışveriş yapıyor insanlar anlamıyorum virüs olayından bağımsız söylüyorum Çin malı yani virüs olmasa bile hepsi kansorejen.

Kapıya gelen kargoyu teslim almayın gitsin, geri yollanır. Ay amma kafaya taktınız gerekirse verin 150 lira gitsin atın sonra da kutuyu canınızdan kıymetli değil.

Not:aliexpressten hangi akla hizmet alışveriş yapıyor insanlar anlamıyorum virüs olayından bağımsız söylüyorum Çin malı yani virüs olmasa bile hepsi kansorejen.
Haklısınız

Canlar, dün açtığım konu ile ilgili birsürü aizden guzel cevaplar aldım ve kardeşimin o paketi almamasına ikna etdim.
(Bir önceki konum)
Şimdi peki kargo kapıya gelip kapıyı açmayıp geri paketmerkezine geri gidip çine geri iade etme gibi bir şansımız varmı?

Kardeşim ücreti daha ödememiş bugün öğrendime göre, ürünün gelmesini beklemiş.
Peki böyle bir durumda ödemezse (sonucta kargoyu teslim aldim diye imza atmicak) ne gibi bir sorunla karşılaşa bilirim?

Yarın kargosu gelebilir, ve acil yardımınıza ihtiyacım var.
Hayırlı geceler.
Yahu gecenin 3 ünde kafaya takılacak kadar büyük bir konu değil yani bahsi geçen para da 150 tl. Kendinizi yediniz resmen. Kapıyı açmamaya da gerek yok yani adama deyiverin arkadaş çinden gelen paketi son gelişen olaylar sonunda almak istemiyorum diyin geri yollayın gitsin yani. Adama ne bir de ondan köşe bucak kaçmaca mı oynayacaksınız? Vallahi dert edindiniz yok yere. Adam zorla mı verecek size sanki paketi. Bi salın gitsin yahu

Bir önceki konunuza da yorum yapmıştım boşuna evham yapıyorsunuz kargodan bulasilacak şey değil bu virüs açıklandı haberlerde de bahsedildi ama madem içiniz rahat değil teslim almayın basit, bişey olmaz yani

Yahu cinden gelicekte nerden bulacak bu virus o kadar arastiriyorum yani cinli biriyle tamam yanyana gelip elini tutup muhannete girecek kadarda gozu kara drgilim ama ordan sunu alamam burdan kargo geldi kac gundur bu konularla doldu burasi. Ya belkide bu virusten gidecegiz zaten sonu geldi diye dusunuyroum dunyanin normal degil bu olanlar. Orasi ayrida. Ama bu kadar takincada sizi virus degil evham öldürecek sanki

Aynen hele ki makyaj malzemeleri falan asla güvenemem heralde Türkiye deki çoğu üründe Çin'de üretiliyor ama en azından bı standartlari falan var böyle ordan direk eline yüzüne süreceği şeyi nasıl güvenip aliyolar ilginc gerçekten.

Ailenizin dış ticaretçisi geldi :D Aliexpress satıcıları parayı almadan ürünü göndermez. Belki kardeşiniz içiniz rahat olsun diye söylüyordur. Yurtdışından gelen kargolar gümrükten alınmazsa geri gönderilmez. Devletin olur. Siz almadınız pttde kaldı. Onların gümrük bölümünde olacak. Almak için bir ayınız var maksimum. Gitmediniz. Eğer herhangi bir vergi oluşmuşsa gelip sizden tahsil edecekler. Oluşmamışsa size bulaşmazlar. Direk el koyarlar. Sizede bunu haber vermezler.

Çok taktınız.
O virüs zaten her bölgede yokmuş.
Paketten bulaşma olasılığı da düşük.
Zaten Değeri de çok değil.
Kargocu gelirse de açma kapıyı olsun bitsin.
Zaten kapıda ödeme imiş.
Ya da kargocu gelirse de almak istemiyorum deyin geri götürür adam da.

aliexpresste kapida odeme yok ki.

kargo gelir acarsiniz kapiyi, aldiginiza dair belgeleri imzalarsiniz, kargocuya da “sizi de yorduk ama virus sebebiyle bu kargoyu eve almayacagiz zahmet olmazsa binanin onundeki cope birakabilir misiniz” dersiniz. adam biraz deli oldugunuzu dusunebilir ama ne yapalim. inanin iki gundue forumu kitlediginize degmez. bunu dusunmek 30 saniyemi almadi.

not: bu sekilde virusun bulasacagina ihtimal vermedigim icin cope atmakta sorun gormuyorum. bos bir kuruntu sadece konu sahibinin olayi.

Son düzenleme:
H
Ailenizin dış ticaretçisi geldi :KK70: Aliexpress satıcıları parayı almadan ürünü göndermez. Belki kardeşiniz içiniz rahat olsun diye söylüyordur. Yurtdışından gelen kargolar gümrükten alınmazsa geri gönderilmez. Devletin olur. Siz almadınız pttde kaldı. Onların gümrük bölümünde olacak. Almak için bir ayınız var maksimum. Gitmediniz. Eğer herhangi bir vergi oluşmuşsa gelip sizden tahsil edecekler. Oluşmamışsa size bulaşmazlar. Direk el koyarlar. Sizede bunu haber vermezler.
Hahahahaha kiz Allah seni. Bari nickini degistir millet virusten senide engellemesin😄😄😄 profil resmide vahimmmm

Ahababsha :KK70: Ikiside japon arkadaşlar, resim Luffy, anime karakteri. Yazıda, Shusui yani Japonca sonbaharın temiz suyu demek vallahi Çinli değilem ben :KK70: Vurmayın bana :KK70:

Konudan bağımsız ama eski bir dizide karakter vardı Çinli denildiğinde sinirlenip “Ben Çinli değilim Japon’um” diye bağırıyordu aklıma onu getirdiniz 😂

Vergilendirme ve virus olayı olmadan önce aliexpressten alışveriş yapmayan insanları anlamıyordum. Türkiyedeki pek çok satıcı da Çin'den getirip satıyor zaten.

Back