• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin Wuhan'dan Gelen Agiz Maskesi 😭

Birseycik olmaz,aldigin yer yakin zamanda bu maskeyi cinden getirtemez ozellikle wuhan'da virus yayilmaya basladigindan itibaren,ulasim giris cikis durdu,suan kendi halkina tedarik edecek maskeleri bile ellerinde yok.Bu arada boyle virusler esya uzerinden bulasmaz,canli bir konak gerek,insandan yada hayvandan bulasir yani rahat olun.Mikrosla virus farklidir karistirmayin.

Ya bunlari ben de yapiyorum. Maskeleri annem gripten korunsun diye aldim. Kendisinin kalp tansiyon seker gibi bir cok hastaligi var ve yasi 60 ustu. Doktor basit bir grip bile senin icin tehlikeli olabilir dedi.. Amac korona degildi yani :KK43:
İsterse korona olsun kimene. Dezenfektan sıkın üstüne.

Çin buraya yolladıklarını bizden tekrar satın alıyor. Hiçbir şey olmaz. Zaten tek kullanımlık poşetli o maskeler. Virüsün yaşaması imkansız ötesi.

Yüz kere söylendi, o kargonun size ulaşması günler alıyor, cansız maddelerin üzerinde virüs taşınmaz diye. Bence milletimiz seviyor böyle atraksiyonları. Bunun başka açıklaması olamaz :işsiz:

Yüz kere söylendi, o kargonun size ulaşması günler alıyor, cansız maddelerin üzerinde virüs taşınmaz diye. Bence milletimiz seviyor böyle atraksiyonları. Bunun başka açıklaması olamaz :işsiz:

Boyle bir seyi neden seveyim. Ben mesajimda da belirtmistim. Mantikli degil ama panik atagim var diye.

Ama konuyu actiktan sonra yabanci kaynaklardan okuduguma gore korkmakta hakliymisim.. Virusun yuzeylerde 28 gun ve uzeri kalmasi mumkunmus.Bir cok yerde de yeni bir virus oldugu icin yuzeylerde nekadar sure ile canli kalacagi kesin degil dikkatli olmak gerek diyor.

Ulkemizde konusan kisiler diger virus turlerini ele alarak yorum yapiyor.
Bu durumda Çinden gelen kargolar da tehlikeli.

Şuan boyle rahat konusuyorum cunku artik aldigim maskenin 2018 yilinda Turkiye'ye giris yaptigindan eminim. Yoksa 14 gun boyunca tedirginlik yasayacaktim. Hakli olarak..

Turkiye'de uretilen veya ithal edilen tibbi cihazlar ve tibbi sarf malzemelerinin kanunlar geregi kayit altina alinmasi gerekiyormus. Kutu uzerindeki urun numarasini girince tum bilgilerine ulastim. Urunun 2017 de uretildigi kesinlik kazandi. 2018 yilinda da ulkemizde kayit altina alinmis.

Ayrica uretilme ve ulkeye girisi arasinda da tam 32 gun gecmis. Yani ithal edilen urunlerin Çin'den bize ulasmasi aylar falan almiyormus.
Virusun 28 gun ve uzeri canli kalacagini dusununce hic te oyle risksiz bir durum yok ortada.

Ben olsam su virus yok olana kadar Çin'den hic birşey almam. Adamlar hasta olduklarini hissettiklerinde lama gibi oraya buraya tukuruyorlar baska insanlar da enfekte olsun diye..

Adamlarda şuanda maske yok. Bir ürünün Çin’den gelmesi en az 45 gün sürüyor. Kim bilir ne zaman geldi o maske. Virüsten çok önce gelmiştir, ki virüs zamanı gelse de fabrikada el değmeden üretiliyor.

Back
X