How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çin Takvimi

Ben internetteki bir sitede hesaplamıştım doğru çıktı :) hamilelik ayını bulmak için son adet gününüze 14-18 gün ekleyin diyor ve kendisi hesaplıyor :)

Bende rus takvimi kiz diyordu cin takvimi erkek cin kazandi:olamaz: eglence amacli yapilmali ya inanmayin böyle seylere zaten %50 ihtimal var tutanlar takvim tutturdu saniyor:KK45:

Bende rus takvimi kiz diyordu cin takvimi erkek cin kazandi:olamaz: eglence amacli yapilmali ya inanmayin böyle seylere zaten %50 ihtimal var tutanlar takvim tutturdu saniyor:KK45:
Doğrudur ama bi hesaplaması vardır belki de. Kendime eşime kayınvalideme de yaptım takvimden baktım onlar da doğru çıktı :)

ÖNEMLİ!!!!

Arkadaşlar sayfanın en başında verilen Çin takvimi hesaplama şekli yanlış maalesef. Hamile kalınan yaş ve hamile kalınan ay şeklinde bakılmaz. Her yılın Çin takviminin başlangıcına göre hamile kalınan yaşa +1 ya da +2 eklenerek bakılır.

Alıntı yapıyorum;
takvimi kullananlar için önemli dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Örneğin mart ayı ve sonrasında doğanlar yaşlarına 1 yaş eklemelidir. Ocak ve Şubat doğumlu olanlar ise farklı bir yöntem izlemeliler. Öncelikle doğduğunuz yıl neyse Çin takvimine göre başlangıç yılını öğrenmelisiniz. Doğum yılınız Çin yılı başlangıç tarihinden sonra geliyorsa yaşınıza 1 yaş daha ekleyip takvimden yararlanabilirsiniz. Eğer ki yaşınız Çin yılı başlangıç tarihinden önce geliyor ise yaşınıza 2 eklemelisiniz. Böyle yapmanızda ki sebep Çin’de miladi takvim kullanılmıyor olmasıdır. Öncelikle bu takvimi kullanabilmek için kendi doğum tarihiniz ve Çin yılı başlangıç tarihine göre yaşınızı hesaplamanız gerekecektir. Bu yöntem çok kesin bilgiler vermese dahi çok kullanılan bir yöntemdir. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmenin yanında cinsiyet belirlemede de bu takvimi tercih edebilirsiniz.
neden tablşodan bakıyorsunuz ki? otomatik hesaplayıcılar var zaten

Takvimden gercek yasıma bakınca kız çıkıyor. Çin yaşıma göre erkek bakalım hangisi tutacak?? sizce hangisi doğrudur??
29 yasındayım- temmuzda hamile kaldım!

Anneme göre ben ve 2 kardeşimi hesaplayınca üçümüzün cinsiyeti de doğru çıkıyor bu takvime göre. Eltiminki de doğru. Benimkine de kız diyor bakalım, inşaAllah :) Daha 12 haftalığız. Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasîb etsin yeter.

Back