merhabalar ben mutfak tasarımıyla uğraşıyorum..hem dolap hem tezgah imalatımız var ve çimstone ile granit arasında seçim yapmanız gerekirse çimstone derim...
granit: doğal taştır.. desenli renkleri olduğu için genellikle dolaplarla uydurmanız zordur..en yakın olanı tercih edersiniz..doğal taş olduğu için gözenekli yapıya sahiptir ve içerisine leke alır ama desenli olduğu için bunu göremezsiniz..zamanla gözeneklerindeki birikintiler yüzünden çatlama yapıp dolaplarınıza zarar verebilir...düz olarak sadece siyah renklerde bulabilirsiniz ki bu da granitler arasınd fiyatları en yüksek olanlarıdır..çok yüksek ısıda mesela toprak kaplar güveç tenceresi gibi tezgaha direkt koyduğunuzda çatlama yapabilir...yüzeyi de zamanla matlaşır..
çimstone: iyi olanını bulmak gerekir..herşeyin taklidini yapıyorlar..ankara,bursa,izmir imalatta iyi olan yerlerdir..çimstone fiyatları çok yüksektir..bu fiyat farkı imalatının zor olmasından kaynaklanıyor..% 95 quartz taşlardan oluştuğu için sert bir malzemedir..elmastan başka hiç birşey çizemez..içerisine leke almaz..yüzeyinde bıraktığınız su sadece buharlaşarak yok olur asla içine geçmez..her türlü temizlik malzemeleriyle temizleyebilirsiniz...parlaklığını kaybetmez..ısı ve darbelere dayanıklıdır...ayrıca çok da şık durur...
yarn...yukarıdaki bilgiler umarım işine yarar...maddi aıdan sıkıntı yoksa çimstone da karar kılmakta pişman olmazsın..dolaplarını kırmızı beyaz demişsin...tezgahını gri tonlarda seçebilirsin...siyah ayna kırıklı olan çimstone renginden dolayı çok fazla leke gösterir...gri tonlarda olan çimstone adları: vigo, elvas ki ben bunu öneririm, beyaz ama kırık beyaz lapland....
umarım işine yarar..mutfağında mutlu olman dileğiyle...