• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu Çimstone mi Granit mi?

yarn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
53
1
36
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba

Mutfak tezgahım hakkında fikrinize ihtiyacım var.

Çimstone mi Granit mi?

Lütfen bilgisi olanlar paylaşsın benimle. Bir de renk açık mı koyu nu olsun? karar veremiyorum Mutfağım kırmızı-beyaz.

canım yenı mutfagımızı yaptırdıgımız ıcın cok ıyı bılgı sahıbıyım çimston en ıyı kalıtelı olan zaten bunda cok renk secenegın yok ama cızılme kırılma yanma kesınlıkle olmuyor gercekten guzel parlak bır malzeme ama fıyatıda oldukca yuksek bu yuzden bız yaptırmaktan vazgectık 1500 lıra ıstedıler bızde mecburen 300 lıraya granıt yaptırdık senın maddıyatınla alakalı ama kalıtelı olsun dıyorsan çimston bıde renk olayına gelınce acık renk tercıh et cunku acık renk her zaman evı aydınlık gosterıyor leke ve ız bellı etmıyor insallah ıstedıgın gıbı bırsey olur kolay gelsın....

merhabalar bızde mutfak yaptırcagız ve planlama aşamasındayız bızede granıtın cimstoneden daha kalıtelı bır malzeme oldugunu soyledıler.arkadaşım sıyah granıt yaptırdı tek bıldıgım herhangı bır deterjanla sılemıyor kullanımı zor.araştırmya devam edıyorum tekrar yazarım

Kesinlikle granit...benim mutfağıma prenscimin evi olarak evim güzel evimde var,bakabilirsin.çizilme yanma olmuyor..çimstonede çizilme yanma oluyor..beni yanımda tezgahçı denedi..biz siyah kırık ayna desenli tercih ettik..doğal taştan şaşma derim..:)

Bizde yeni yaptırıyoruz mutfağımızı... Tezgah olarak çimstone u herkes çok öneriyordu bizim imalatçımızda tavsiye etti açık renk içinde ufak ayna parçaları gibi olanı seçtik... adı da riviera idi şimdi hatırladım...

Metresi 250 dolar diye biliyorum granit olupta çok daha pahalı ve iyisi olanlar varmış ama biz çimstone da karar kıldık...

Merhaba bende yeni mutfak yaptırıcam evimi yapacak olan mimar çimstone'nun granitten daha sağlam ve dayanıklı oldugunu , granitin yılar içinde renginde matlaşma damarlarından su sızdırmaya başladığını söyledi bende çimstone'na karar verdim...

merhabalar ben mutfak tasarımıyla uğraşıyorum..hem dolap hem tezgah imalatımız var ve çimstone ile granit arasında seçim yapmanız gerekirse çimstone derim...
granit: doğal taştır.. desenli renkleri olduğu için genellikle dolaplarla uydurmanız zordur..en yakın olanı tercih edersiniz..doğal taş olduğu için gözenekli yapıya sahiptir ve içerisine leke alır ama desenli olduğu için bunu göremezsiniz..zamanla gözeneklerindeki birikintiler yüzünden çatlama yapıp dolaplarınıza zarar verebilir...düz olarak sadece siyah renklerde bulabilirsiniz ki bu da granitler arasınd fiyatları en yüksek olanlarıdır..çok yüksek ısıda mesela toprak kaplar güveç tenceresi gibi tezgaha direkt koyduğunuzda çatlama yapabilir...yüzeyi de zamanla matlaşır..
çimstone: iyi olanını bulmak gerekir..herşeyin taklidini yapıyorlar..ankara,bursa,izmir imalatta iyi olan yerlerdir..çimstone fiyatları çok yüksektir..bu fiyat farkı imalatının zor olmasından kaynaklanıyor..% 95 quartz taşlardan oluştuğu için sert bir malzemedir..elmastan başka hiç birşey çizemez..içerisine leke almaz..yüzeyinde bıraktığınız su sadece buharlaşarak yok olur asla içine geçmez..her türlü temizlik malzemeleriyle temizleyebilirsiniz...parlaklığını kaybetmez..ısı ve darbelere dayanıklıdır...ayrıca çok da şık durur...

yarn...yukarıdaki bilgiler umarım işine yarar...maddi aıdan sıkıntı yoksa çimstone da karar kılmakta pişman olmazsın..dolaplarını kırmızı beyaz demişsin...tezgahını gri tonlarda seçebilirsin...siyah ayna kırıklı olan çimstone renginden dolayı çok fazla leke gösterir...gri tonlarda olan çimstone adları: vigo, elvas ki ben bunu öneririm, beyaz ama kırık beyaz lapland....
umarım işine yarar..mutfağında mutlu olman dileğiyle...

Çok teşekkür ederim g-sezen gerçekten çok güzel bilgiler vermişsin ama eşimi ikna edemedim illa granit diye tutturdu.Bir de şunu sorayım sana çekmece içi kaşıklık hangi markada güzel modeller var? Gerçekten çok teşekkür ederim.

Back
X