• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çimston yada corian(akrlik tezgah)kullanan var mı

nihaal1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
57
5
48
Kırıkkale
kızlar yeni ev aldım çok şık bi mutfak dolabı yaptırdım.tezgah yaptırıcam corian(akrilik tezgah)ya da çimston düşününyoum içinizde bu tezgahları kullana varmı özellikle corianı merak ediyorum çizilmeye ve sıcağa karşı dayanıklı mı.

Corian kullanmadım ama biraz çabuk çiziliyor, mutfak mağazalarında gördüğüm kadarıyla. Gerçi çizikler düzeltilebiliyormuş. Isıya da pek dayanıklı olmadığını duydum.

Çimstone ısıya daha dayanıklı, ama yine de direkt ocaktan inen tencereyi tezgaha koymayı önermiyorlar. Çok daha zor çiziliyor ve çizilince tamir edilemiyor. İçinde deniz kabuğu falan olan tipleri biraz daha hassas kimyasal temizleyicilere karşı. Çimstone'nun internet sayfasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bende mutfagımı yaptırırken tezgah konusunda çimston düşünüyordum ama granitde stargalaksiyi görünce ona karar verdim bence granit daha parlak duruyor::))çimstone daha mat kalmıştı

Akrilik ömürlüktür. Herhangi bir kırılma/çatlama/deforme olmada düzeltilir ilk haline döner. Bu işlemi defalarca yapabilirsiniz. Çimstone ise akriliğe nazaran daha parlaktır. Fakat tamiri mümkün değildir.

Back
X