• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Cilt renginizi açmak isteyenler

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
bu ideal kremin içeriği nedir bilen var mı. içinde ne var çok merak ediyorum.

iran üzerinden gelen kremlerin arapkızı,pohli,ideal içeriginde tam ne var hiçkimse bilmiyor ucuz fiyata,kaçak gelen aktarlarda satılan ürünler bana pek güven vermiyor dogal kürleri tercih edin daha iyi:enbuyukkk:

arkadaslar bu ıdeal kremın çeşitleri varmıs.ben ozelıkle cıldınım rengını beyazlatacı olanından ıstıyorum bu hangısı yardımcı olurmusunuz. birde orijinal veya sahte olup olmaıgını nasıl anlarız.

Arkadaşlar herkese merhaba,
daha önce başka bir başlık altındada yazmıştım, ama burada da yazma ihtiyacı hissettim.. Bir tıp fakültesi hastanesinde araştırma görevlisiyim, doktor olarak görev yapmıyorum, akademisyen olarak çalışıyorum.
Bu konu benim uzmanlık alanım değil, ama konu hakkında tıbbi eğitimim var. Ciltte beyazlama diye birşey söz konusu olamaz hiç bir zaman, sadece cildin matlığı ve lekeleri giderilebilir ve cilt daha aydınlık bir görüntü alır. Cilde renk veren pigmentlerin çokluğu yada azlığına göre esmer, kumral yada sarışın oluruz, yani bize renk veren, hücre içindeki kromatoforda bulunan melanindir. yani dıştan birşeyler sürerek ten rengini açmak olası değildir. Doğal birşeyler istiyorsanız lekelere karşı çay ağacı yağı kullanabilirsiniz,çay ağacı yağı içeren ürünler lekelerinizi giderdiği için teniniz daha aydınlık görünür, ya da cildinizdeki matlığı atmak için c vitaminli kremler olabilir. üstelik dışardan beyazlatmak için uygulayacağınız kremler çok kısa bir süre aydınlık görüntü verebilir, bir kaç gün daha beyaz görünmek için bi ömür lekeli dolaşmaya değmez bence. bi süre sonra ciltte melanin denilen renk pigmenti birikir ve kalıcı/zor tedavi edilen lekelere dönüşür.

daha önce başka bir başlık altındada yazmıştım, ama burada da yazma ihtiyacı hissettim.. Bir tıp fakültesi hastanesinde araştırma görevlisiyim, doktor olarak görev yapmıyorum, akademisyen olarak çalışıyorum.
Bu konu benim uzmanlık alanım değil, ama konu hakkında tıbbi eğitimim var. Ciltte beyazlama diye birşey söz konusu olamaz hiç bir zaman, sadece cildin matlığı ve lekeleri giderilebilir ve cilt daha aydınlık bir görüntü alır. Cilde renk veren pigmentlerin çokluğu yada azlığına göre esmer, kumral yada sarışın oluruz, yani bize renk veren, hücre içindeki kromatoforda bulunan melanindir. yani dıştan birşeyler sürerek ten rengini açmak olası değildir. Doğal birşeyler istiyorsanız lekelere karşı çay ağacı yağı kullanabilirsiniz,çay ağacı yağı içeren ürünler lekelerinizi giderdiği için teniniz daha aydınlık görünür, ya da cildinizdeki matlığı atmak için c vitaminli kremler olabilir. üstelik dışardan beyazlatmak için uygulayacağınız kremler çok kısa bir süre aydınlık görüntü verebilir, bir kaç gün daha beyaz görünmek için bi ömür lekeli dolaşmaya değmez bence. bi süre sonra ciltte melanin denilen renk pigmenti birikir ve kalıcı/zor tedavi edilen lekelere dönüşür.

Bir okuyun ya !

beyazlama isteğimize de biraz saygı duyun ya ömür boyu sizinle dalga geçilmedi benimle geçildi

beyazlama isteğimize de biraz saygı duyun ya ömür boyu sizinle dalga geçilmedi benimle geçildi

Koyu renk tenli olduğun için dalga geçilirken, sen de onlarla dalga geçmek yerine oturup söylenilenlere mi üzüldün? Ben dalga geçenlerden ziyade sana kızarım emin ol. İnsanın elinde olmayan bu tür yaradılışsal özelliklerle dalga geçmek ne kadar izansız bir tavırsa, bu tavrın esiri olmak da çok saçma. En başta onlara cevabın ''bu tanrının yaratımı, benim tasarrufumda değil; tıpkı sizin ten renginizin de sizin tasarrufunuzda olmadığı gibi'' demeliydin.

Koyu ten bence çok güzeldir ki ben de beyaz olamaktan çok memnun değilim; ama sağlıklı bazı ufak makyaj incelikleriyle kendimle daha barışık yaşayabiliyorum. Aynını sana da tavsiye ederim. Doğal tonlarda bir allıkla kızıllaştırılmış koyu tenden daha güzel bir cilt rengi düşünemiyorum. Sadece göz çevreni aydınlaratarak bile güzel bir etki yaratabilirsin.

Metabolizmamızı bizden daha iyi bilen birinden olayın çok güzel bir özeti işte. Bence üstüne başka bir şey söylemeye dahi gerek yok! Lütfen doktor hanımın sözlerini dikkate alın!

lanolinli tarif sivilce yapıo yağlı ciltler yapmasın arkadaşlar

Arkadaşlar ben de yazılanları okudum.Kimyacıyım hatta uzun süre biyokimya alanında çalışmalara katıldım.Şunu söyleyebilirim genelde bu tür renk açıcılar mesela tüy sarartıcı kremler vb... hidrojen peroksit denilen bir madde içerir. hatta hidrojen peroksit, saç boyalarında da bulunur (organik olanlarda bulunduğunu sanmıyorum ama içeriklerini inceleme fırsatım olmadı) hidrojen peroksit deriden içeri difüze olur(sızar) ve birincil kanserojen maddedir. Cildi de yakar. Bazı arkadaşlar ideal krem için cildi yakıyor demiş, bu ipucu ile hidrojen peroksit içerdiğini tahmin ediyorum. Tabi koklayıp içeriğini incelemek hatta mümkün olsa analizini yapmak:) çok daha güzel sonuç verirdi. Bu açıdan ben ideal kreme şüpheli yaklaşıyorum. Ama bal ve limon un cilde olan olumlu etkisi tartışılmaz. Eğer cildi hassas olan varsa limon oranını azaltıp balı daha fazla tutarak uygulayabilir. Ayrıca doğal bir ürün daha makul geliyor bana. Ten renginiz açılmasa bile doğal bir uygulama ile güzel bir cilde sahip olmak da iyi bir sonuç bence.Ben de bu limon ve bal bileşimini denemeyi düşünüyorum. Amacım ten rengimi açmak değil. Ama bu ideal kremden edinmeye çalışıcam çünkü çok merak ettim...

bu formül işe yaramaz cilt lekeleri için 2 çorba kaşığı kile 1 çay kaşığı kayısı yağı 1 çay kaşığı elma sirkesi boş bi su bardağına 2 çorba kaşığı veya 1.5 çorba kaşığı maden suyunu koyun içine çeyrek limonun suyunu sıkın karıştırın iyice sonra kilin içine dökün ve yüzünze sürün 20-35 dk yüzünüzde dursun ılık su ile yıkayın ve cildinizi pamuk yardımıyla gül suyu ile silin tonikleyin varsa güzel bi nemlendirici sürün yoksa kayısı çekirdeği yağı sürün kayısı değil bakın çekirdeği yağı zamanla düzelmeyi görüceksiniz

Roaccutane kullandım ama hiç faydası olmadı kullanırken güzel ama bırakınca aynı oluryor hatta daha fazla leke oluyor

roacutan ten rengini açmaz zaten sadece akne içindir

Back
X