Cilt kanserine havuç !

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Cilt kanserinin 3 ayrı türü vardır. Skuamöz hücreli, bazal hücreli ve melanom yani ben şeklinde oluşan cilt kanseri olmak üzere tür olarak farklılıklar gösterir.

Cilt kanseri, türüne göre değişik belirtiler gösterir. Melanom türü cilt kanserleri, kahverengi, grimsi, siyah ben olarak ortaya çıkar. Önceleri düz bir şekle sahip olan ben, etrafına doğru asimetrik çıkıntılar göstermeye başlamışsa, üzerinde kabarıklıklar oluşmuşsa ya da büyüklüğü 6 mm yi geçmişse, içerisinde kırmızı noktalar halinde kanamalar görülmeye başlanmışsa, birden bire ortaya çıkmışsa vakit kaybetmeden bir doktora göstermek gerekir.

Skuamöz ve bazal hücreli olan cilt kanserlerinde, deride kabarıklık oluşması, birden ortaya çıkan yara izi şeklindeki görüntü, uzun süreli iyileşmeyen yaralar, ülserler, üzerinde kabuk bağlamış yaralar en önemli belirtilerdir.

Cilt kanserinden korunmanın en iyi yolu, ömür boyu güneşten korunmaktır. Alkol ve sigara gibi yaşam kalitesini düşüren alışkanlıklardan uzak durmak da çok önemlidir. Beslenmeye dikkat etmek, özellikle antioksidan özelliğe sahip gıdalarla, koyu yeşil, taze sebze ve meyve tüketmek de bir başka korunma yöntemidir.

Havuç, başta cilt ve akciğer kanseri olmak üzere tüm kanser türlerinden korunmada oldukça etkilidir. İçeriğinde falcarinol etkin maddesi bulunmaktadır. Bu madde tümör oluşumunu engellediği gibi, oluşmuş tümörlerin de büyüme ve yayılmasını yavaşlatıcı etkiye sahiptir.

Havuçtan tam olarak faydalanabilmek için kür olarak düzenli bir şekilde almak gerekir.

Kullanım- Her gün yatmadan bir kaç saat önce taze olarak sıkılmış bir bardak havuç suyu içilir. Havuç suyuna 2-3 damla kadar zeytinyağı eklemek etkisini artırır. Bu uygulamaya 3 ay devam edilir. 3 ay tamamlandıktan sonra, günlük olarak 2-3 bardak havuç suyu içmek alışkanlık haline getirilmelidir. Havuç suyunun üzerine başka bir şey tüketilmemelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…