• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt kanseri miyim lütfen bakın

Teşekkürler,redepra isimli ilacı içtim bu arada az önce
İçindeki madde sizi uyutur, ayrıca bu ilaçlar öyle düzensiz ve ara verilerek, kafanıza göre kullanılmaz yapmayın 😔 en az 6-9 ay düzenli kullanılması gerekir... bir anda da bırakılmaz, istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir...
doktorunuz nasıl kullanın dediyse öyle kullanın, asla öyle arada sırada falan kullanmayın 😔

İçindeki madde sizi uyutur, ayrıca bu ilaçlar öyle düzensiz ve ara verilerek, kafanıza göre kullanılmaz yapmayın 😔 en az 6-9 ay düzenli kullanılması gerekir... bir anda da bırakılmaz, istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir...
doktorunuz nasıl kullanın dediyse öyle kullanın, asla öyle arada sırada falan kullanmayın 😔
Doktor sadece kriz anında kullan dedi.Krizim yok ama sakinleşmem gerek,o yüzden kullandım.

Redepraya mı dedi kriz anında kullan diye? 🙄 başka ilaç vermiş miydi yanında? Xanax falan?
Yok vermedi,ama bu ilaç şu an uyku yapmaya başladı.Doktor uyarmıştı ama benim bünye ilaca kolay kolay reaksiyon vermediği için bende böyle olmaz diye düşünmüştüm.Çok değil ama göz kapaklarım ağırlaştı.Bu arada yine gideceğim psikiyatra.

Nasıl fark ettiniz hastalığı,geçmiş olsun
Çok tesekkur ederim ☺️ Babamın sırtında çıkan ben kontrolsüz şekilde büyüdü. Rengi hani elimizi sıkıştırınca kan oturur mosmor olur ya, o renge döndü. Çok fazla kaşınmaya başladı ve zamanla kabartı şeklini aldı. Babam ilk başta önemsemeyip doktora erkenden gitmediği için biraz geç teşhis oldu. Birkaç kez ameliyat geçirdi, tedavi gördü. Şansımıza sadece koltuk altı lenflerine sıçradı, daha fazla yayılım olmadı.

Yok vermedi,ama bu ilaç şu an uyku yapmaya başladı.Doktor uyarmıştı ama benim bünye ilaca kolay kolay reaksiyon vermediği için bende böyle olmaz diye düşünmüştüm.Çok değil ama göz kapaklarım ağırlaştı.Bu arada yine gideceğim psikiyatra.
Yani yanlış mı biliyorum diye tekrar düşündüm de, o ilacın içinde mirtazapin var, ve antidepresan grubunda, iyilik hali de 2-3 haftada başlar.. öyle sedatif etkisi olsun diye atak esnasında içildiğine hiç rastlamamıştım.. şaşırdım 😊

doktorunuz daha iyi bilir, nasıl dediyse öyle kullanın.
ve de evet, mutlaka tekrar randevu alın ❤️

Gitmeyeyim peki,bu arada doktorun verdiği redepra ilacına başlamaya karar verdim.Az önce içtim,yan etkilerinde mide bulantısı ve kusma bile vardı ama nasıl olsa ilaçlardan çok etkilenen biri olmadığım için içtim gitti.Kusmaktan çok daha kötüymüş bu psikoloji.

Ablacım sen bilirsin yine de istiyorsan git. Ama hastaneler hastayla dolup taşıyor, cilt lekesi için canından olma yani.

İlacı psikaytr yazmış zannımca lütfen kafana göre kullanma. Doktoun söylediği zamanlarda ve dozuyla kullan.

Yan etki her ilacın üstünde yazıyor, o semptomlar az sayıda kişide görülüyor yoksa o ilaç piyasaya sürülmez bile. Bepanthen için cilt tahrişi, asprin için mide delinmesi, benim cilt kremi için çift görme yazıyor. O zaman hiç kimse ağrı kesici almasın, psikiyatri ilacı almasın, mide ilacı içmesin, cilt kremi sürmesin. İlacını kullan yani belli ki ihtiyacın var bu kafayla gidersen kafanı daha toplayamazsın, yan etki görsen bile max 10dk miden bulanır o da olursa yani.

Ablacım sen bilirsin yine de istiyorsan git. Ama hastaneler hastayla dolup taşıyor, cilt lekesi için canından olma yani.

İlacı psikaytr yazmış zannımca lütfen kafana göre kullanma. Doktoun söylediği zamanlarda ve dozuyla kullan.

Yan etki her ilacın üstünde yazıyor, o semptomlar az sayıda kişide görülüyor yoksa o ilaç piyasaya sürülmez bile. Bepanthen için cilt tahrişi, asprin için mide delinmesi, benim cilt kremi için çift görme yazıyor. O zaman hiç kimse ağrı kesici almasın, psikiyatri ilacı almasın, mide ilacı içmesin, cilt kremi sürmesin. İlacını kullan yani belli ki ihtiyacın var bu kafayla gidersen kafanı daha toplayamazsın, yan etki görsen bile max 10dk miden bulanır o da olursa yani.
Sorun yok ya,aldım yine de ilacı korkmadım yan etkilerden

Eki Görüntüle 2737971
Eki Görüntüle 2737973
Bu gördüğünüz benler vücudumda yeni fark ettiğim benler.İkisi iki farklı bacağımda.(Bir tanesinin etrafında sararma var o bir yere çarpmaktan kaynaklı sanırım,arada oluyor öyle)
Dokununca acımıyor kanamıyor bir şey olmuyor,kaşıntı kızarıklık yok.Normal benden biraz daha açık renkleri.
Nedir bunlar ? Bazıları melanom diyor deliriyorum,en ölümcül kanser türlerinden biri o.
Beyaz tenliyim ama güneşe çok çıkan biri değilim,ailemde cilt kanseri öyküsü yok.
Çok korkuyorum,nedir bu ?
Bu arada boynumda da karartı bir leke var etrafında sivilcenme de oluyor hatta bazen,senelerdir var o.3 farklı dermatoloğa gösterdim pcosum var onunla ilişkili olabileceğini düşündüler.Bu lekelerle ilgisi var mıdır bilmiyorum.Çok korkuyorum,doktora gitmeli miyim ?
Anneme de gösterdim önemsemedi
sakin internete bakma cnm hele burada hic sorma cunku kafan karisir bosa uzulursun ben patoloji lab inda calisiyorum boyle biyopsileri deri ornekleri de dahil her turlu doku inceleniyor bir univ hastanesine dermatolojiye git onlarin ileri cihazlari var evhamlanma bosuna yas ilerledikce insanda lipofissun denen bi pigment azaliyor o boyle lekeler cikmasina neden olabiliyor ırsi olabilir aileden ,benim ailem de anne tarafim cok cilli ve benlidir dr a kontrole gittim benlerime bakti hic bi sıkınti yok ama yatkinligin var dedi yuksek faktorlu krem kullaniyorum artik kimin yatkinligi yokki bu dunyada

Ben de ne için internete baksam ya kanser çıkıyorum ya da acilen hastaneye gitmem gerektiği yoksa öleceğimle ilgili bişey çıkıyor. Fotoğraftakiler de melanoma benzemiyor. Birini çarpmışsınız belli etrafı yeşil muhtemelen ortadaki yer de kanama odağı. Diğeri de benzemiyor. Rahat olun bişey çıkmaz başka şeylerden dolayı kendinize sarıyorsunuz muhtemelen

Böyle netten bakıp bakıp kendinize teşhis koymayın. Bu kadar kolay olsa doktorlar min 6 sene okumazdı. Bu yeni oluşan bene benziyor ilk çıktığında hafif kaşıntı da olabilir. Her şeyi kafaya takmayın

Back