- 30 Mayıs 2015
- 14.274
- 13.943
- 298

ben artık kedimi memnun edemiyorum

2 tane kedim var,biri erkek 3 yaşında,diğeri dişi 1 buçuk yaşında.
Genelde kuru mama ile besliyorum,ek olarak arada tavuk,balık veriyorum,bazen de kuru mamayı yaş mama ile karıştırıp veriyorum.
Birde ödül maması..
Kedi besleyenler,size kaç kilo mama gidiyor haftada?
1 bucuk senedir küçük kedimin mama konusunda ayarını tutturamıyorum. Tam geçen haftadan beri iyi gidiyordu,günde 2 kez mama vermeye başladım alıştı,gayet sakindi. Ama iki gündür yine bozdu.
Etrafımda kedi besleyen arkadaşlarım var sabah bide akşam mama veriyorlar,benimki zırt pırt ağlıyor. Çıldırmak üzereyim. Evde iki tane kedi olduğu için de mama kabını dolu bırakmıyorum,erkek olan sürekli yiyor çünkü. Ve çok kilo aldığı için bırakmak istemiyorum hastalanır. Aç olmasa da yiyor. 5 dk ara veriyor tekrar gidip yiyor ve bende onu günde 2 defa az az yemeye alıştırdım.
Ama diğer kedim beni çıldırtmaya başladı.
1 kez yaş mama ile kuru mamayı karıştırdım iki gün önce,ona alışı yine kuru mamanın yüzüne bakmıyor ve nefes almadan miyavlıyor suratıma bakarak

Karıştırdığımda da yaş mamaları seçiyor kuru mamaları bırakıyor,yaş mamasını bitirdikten yarım saat sonra tekrar başlıyor miyavlamaya. Biraz önce 4 üncü kez mama koydum koklayıp gidiyor. Napıcam ben böyle bir daha yaş mama kesinlikle koymayı düşünmüyorum. Evde 2 kedi besleyen varsa,haftada kaç kilo mama bitiriyorsunuz bana da söyler misiniz lütfen

Mama olarak royal canin kullanıyoruz en başından beri.. hiç değiştirmedim mamalarını.