öncelikle uzuuuun aradan sonra hepinize tekrar merhaba. ben size sorunumu anlatayım.üniversite yıllarında önce basit bir kist çıktı bende. kendi kendine eridi atıldı vücuttan. 6 ay sonra kontrole gittim. bu sefer kendi içine kanayan bi yumurta tespit edildi. ama o da çok durmadı ağrısız sancısız atıldı. aradan 1 yıl kadar geçti benim adet düzenim yine çok kötü oldu. çok düzensiz oluyordum ve olunca da 1 2 gün sürüyordu kanamalarım da lekelenme tarzındaydı varla yok arası bi şey. doktora gittim. hormonlarım alt üst olmuş. prolaktin çok yüksekti. tsf fsh testesteron hepsi sapıtmıştı ve yumurtalıklarımda irili ufaklı birçok kist çıktı ultrasonda. yapacak bir şey yok evli değilsin sana doğum kontrol hapı vereceğim dedi ama migrenim olduğu için onu da içemedim başımı çok ağrıtıyordu elektrik çarpıyordu sanki. doktor onu da kesti sakın kilo alma pko sınırındasın şekerine de dikkat et dedi. şeker için sağlık ocağında test yaptırdım 93 çıktı o da. 6 ayda bir kontrole gitmeye başladım en son gittiğimde tüm hormon değerleri normale dönmüştü. şimdi bu ay adet olunca yine kontrole gidecektim. malum adetin ilk günlerinde yapılıyor hormon tahlilleri. kasım 24 25 gibi olmam gerekiyordu hala olmadım. ve birkaç gündür acayip bir mide bulantısı, baş dönmesi, sersemlik var. hamilelik ihtimalim yok evli değilim. yine mi sapıttı hormonlarım anlamadım ki. böyle bir durum yaşayan var mı aranızda
hormonlar dengesizleşiyor ya hani bu etkilenen hormonlar arasında insülin direnci de var. zaten vücudun dengesi değişiyor ve kilo almaya başlıyosunuz vücut da şekeri depolamaya başlıyor. siz kilo aldıkça hormonlar daha çok sapıtıyor ve bu düzensizlikler adet problemleri daha çok artıyor. iş kısır döngüye dönüyor yani.
ben hamile kalmadan adetime 1 hafta kala civanperçemi içiyordum..hem adetim rahat kasılmadan sancısız geçsin diye hemde ruhsal açıdan iyi hissediyordum kendimi..
kaynamış suya 1 tutam civanperçmi atıyorsun ve 5dk demletıyorsun (bardağın ustunu bi şeyle ort) sonra sıcağa yakın çay gibi içiyorsun..şeker yerine bal katmalısın yalnız.. soğuk içersen bı faydasını göremezsin..
civanperçemi bazı yerlerde aslanpençesi diyede geçiyor..
soğan kürü nasıl yapılıuyormuş onuda bi öğren adetin gelince hemen onada başla..doğum kontrol hapı kesınlıkle önermiyorum..evlendikten sonra cocuk konusunda sende sıkıntı yaratırdı hemen olmayabilirdi çocuğunuz yani..
civanperçemi dediğim gibi hormonları yumurtalıkların dostu iyi geliyor onlara..