- Konu Sahibi Karamellikahve
Kızlarr merhaba. Ben bu siteye üye olmadan önce cilt sorunlarım içinde her gün mutlaka buraya ve 1-2 siteye daha bakıyordum. Hep herkesin %100 sonuç aldığı maskeler tarifler aradım ama ne yazıkki bazıları kendi bile denemeden yazıyor. Bende benim gibiler için bu başlığı açmaya karar verdim. :)) Herkes buraya cilt tipini, kullandığı maskeyi/ürünü, nasıl kullandığını, ne kadar süre kullandığını ve nelere iyi olduğunu yazsın ki daha güvenilir maskeler kullanabilelim. Ya da benim gibi her türlü cilt sorunu olup çözüm arayan insanlar daha kolay çözüm bulabilsin. Öncelikle ben yazıyorum cildim lekeli, yağlı, her türlü cilt problemim var, pek hassas değildir;
Şekerli peeling tarifim;
1 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı soğutulmuş yeşil çay (cildiniz hassassa daha fazla katın. ben adaçayı katıyorum cilt rengini açıyo biraz. önceden kullandığınız ve cildinize iyi gelen çaylar varsa onlardan birinide katabilirsiniz)
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı bal (cildiniz yağlıysa)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (ben katmıyorum ama başka bi arkadaşım var cildi kuru ve hassas o zeytinyağı da katıyor)
2 çorba kaşığı daha toz şeker
biraz sivilce probleminiz varsa limon
bu malzemeleri karıştırıp yüzünüzü 5 dakika boyunca bu maskeyle ovun. Eğer cildiniz hassassa bastırmadan ve en fazla 3 dakika. 10 dakikada ovmadan maske yüzünüzde kalsın şimdi yıkayabilirsiniz. Şeker ve bal var diye tüylenme yapıyor diye düşünebilirsiniz ama bende ve uygulayan arkadaşlarımda yapmadı. Zaten ben bunlara inanmıyorum açıkçası. Her şey tüylenme yapıyo diyolar. Yine de sizin tercihiniz. Gelelim ikinci maskeme. Bu maskeye bayılıyorum :)))
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı un
bunları karıştırıp macun haline getirin ve yüzünüze sürün. cildiniz kuruysa kurumadan silin, karma ya da yağlıysa kuruyana kadar bekleyebilirsiniz. Eğer çok fazla sivilceniz varsa sürmeyin canınız yanar :s inanın harika bi maske. Lekelere çok iyi geliyor, ve cilt rengini açıp dengeliyor. Bayılıyorum bu maskeye. Sıra sizin bayıldığınız maske tariflerinde :))
Şekerli peeling tarifim;
1 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı soğutulmuş yeşil çay (cildiniz hassassa daha fazla katın. ben adaçayı katıyorum cilt rengini açıyo biraz. önceden kullandığınız ve cildinize iyi gelen çaylar varsa onlardan birinide katabilirsiniz)
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı bal (cildiniz yağlıysa)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (ben katmıyorum ama başka bi arkadaşım var cildi kuru ve hassas o zeytinyağı da katıyor)
2 çorba kaşığı daha toz şeker
biraz sivilce probleminiz varsa limon
bu malzemeleri karıştırıp yüzünüzü 5 dakika boyunca bu maskeyle ovun. Eğer cildiniz hassassa bastırmadan ve en fazla 3 dakika. 10 dakikada ovmadan maske yüzünüzde kalsın şimdi yıkayabilirsiniz. Şeker ve bal var diye tüylenme yapıyor diye düşünebilirsiniz ama bende ve uygulayan arkadaşlarımda yapmadı. Zaten ben bunlara inanmıyorum açıkçası. Her şey tüylenme yapıyo diyolar. Yine de sizin tercihiniz. Gelelim ikinci maskeme. Bu maskeye bayılıyorum :)))
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı un
bunları karıştırıp macun haline getirin ve yüzünüze sürün. cildiniz kuruysa kurumadan silin, karma ya da yağlıysa kuruyana kadar bekleyebilirsiniz. Eğer çok fazla sivilceniz varsa sürmeyin canınız yanar :s inanın harika bi maske. Lekelere çok iyi geliyor, ve cilt rengini açıp dengeliyor. Bayılıyorum bu maskeye. Sıra sizin bayıldığınız maske tariflerinde :))
Son düzenleme: