cilt analizi yaptırabilirsiniz kozmetik satan yerlerde vs. ücretsiz bakıyorlar (aklıma gelen pino) orda ki firmacılara güvenmezseniz güzellik salonuna gidip cildinizi analiz ettirebilirsiniz
sivilce oluşum nedenleri
fazla fast food tüketme
ağır baharatlar tüketmek
elinizle sürekli yüzünüze koyuyorsanız ve de ildiniz yağlıysa gözeneklerde bakteri üremesi hızlı ve çok olur. bunun sonuncundada svilce oluşur. siz bunları sıktıkça deri altından diğer kanallara geçerek yayılır.
psikolojik olabilir.
kalıtsal olabileceğide söylentiler arasında.
eğer maddi imkanınız varsa derma roller yaptırabilirsiniz
ayda 1 cilt bakımı yaptırırsanız(ilk başlarda svilcenin diğer yerlere yayılması durumu olduğu için siyah nokta ve sivilcelerle uğraşmazlar)
ya da şöyle yapabiliriz isterseniz. mesleki derslerime giren bi hocam vardı aynı zamanda kendisi estetisyenler birliği başkanı. ismini vereyim sosyal paylaşım sitesinde bulursunuz. sorularını sorarsanız eminim ki size daha düzgün ve doğru bilgi verecektir. kendi mesleğimi bıraktığım için yeni çıkan uygulamaları pek bilmiyorum
sizinle aynı sorunu paylaşıyorum senelerdir bi çözüm bulamadım denemediğim ilaç kullanmadığım krem kalmadı ve cildim hassas olduğundan çoğu krem kırmızı bi balona dönüşmeme sebep oldu.. 3 yıl önce aknetrent tedavisi uygulandı 6 ay kan tahlili ve imzayla alınan yan etkileri fazla bi ilaçtı bel ağrısı deri döküntüleri dudaklarda çok aşırı kuruluk gibi.. o ilaçla cilt yapım tamamen değişti eskiden yağlı olan cildim şimdi kuru gibi ama tam kuruda değil adını koyamıyorum yağlı duruyo sabunsuz suyla yıkıyorum kupkuru oluyo dökülüyo pul pul ve hala çıkmaya devam ediyorlar işe yaramadı.. yani denemediğim yol kalmadı sonuç olarak kendi hallerine bıraktım ve onlarla barışık yaşamaya çalışıyorum..
sizinle aynı sorunu paylaşıyorum senelerdir bi çözüm bulamadım denemediğim ilaç kullanmadığım krem kalmadı ve cildim hassas olduğundan çoğu krem kırmızı bi balona dönüşmeme sebep oldu.. 3 yıl önce aknetrent tedavisi uygulandı 6 ay kan tahlili ve imzayla alınan yan etkileri fazla bi ilaçtı bel ağrısı deri döküntüleri dudaklarda çok aşırı kuruluk gibi.. o ilaçla cilt yapım tamamen değişti eskiden yağlı olan cildim şimdi kuru gibi ama tam kuruda değil adını koyamıyorum yağlı duruyo sabunsuz suyla yıkıyorum kupkuru oluyo dökülüyo pul pul ve hala çıkmaya devam ediyorlar işe yaramadı.. yani denemediğim yol kalmadı sonuç olarak kendi hallerine bıraktım ve onlarla barışık yaşamaya çalışıyorum..
Benim de cildime su değer değmez kuruyor, geriliyor. yüzümü yıkayamıyorum, ağzımı her yıkadığımda dudak çevrem kuruyor her defasında krem sürmem gerekiyor ve bu yüzden sanırım sivilcem ve siyah noktam arttı eskisinden çok daha fazla sivilcem ve siyah noktam var artık. Hiçbir yol bulamadım. İnsanın cilde suyla bu hale gelir mi? banyo yapıyorum çıkınca yarım saat bütün vücuduma losyon sürmek zorundayım yoksa pul pul kuruyor ve kaşındırıyor. bazen sırf bu yüzden banyoda sadece saçımı yıkayıp çıkıyorum. tabi saç diplerim de aynı sıkıntıyı yaşıyor ama en beteri oraya krem de süremiyorum. Su değince kuruduğu için ben de cilt tipime kuru dedim hep ona göre ürünler kullandım ama aslında belki onu bile yanlış yapıp yanlış ürünler kullanmış olabilirim. Şu an cilt tipimin ne olduğunu anlamış değilim. küçük küçük de olsa, kızarıklık şeklinde de olsa mutlaka her gün en az 5-10 sizvilcem çıkıyor sanki cildim yağlıymış gibi ama su değse kupkuru oluyor. Cildiyeye gittim verdiği vücut nemlendiricisi çok rahatlattı ama 2 günde bir bütün vücuduma sürmekten fenalık geldi artık zaten kullandım bitti. Yüzüme verdiği krem de suya karşı hassasiyetimi gidermedi. Tekrar gideyim dedim cildiyeci gitmiş. Burası küçük bir şehir ne kaliteli marka ürün bulabiliyorum ne de cildiyeci bulabiliyorum zaten iyi bir doktor gelse 1 sene kalıp hemen batıya gidiyorlar. Bir de yüze fazla dokunmamak gerekiyormuş, kirlenmemesi ve sivilcelerin yayılmaması için. Ben geceleri yatarken mutlaka yüzümü yastığa yapıştırıp yatarım ya sağ tarafım ya sol tarafım tamamen yastığa gömülür yoksa uykuya dalamıyorum. Bunun da etkisi var mıdır sivilcelerimin geçmemesinde?
yatış şeklinle alakası yoktur ya sanmıyorum belki genetiktir ailende varmı bu şekilde bi cilde sahip birileri.. benim ablalarımda sivilceli misal biri 30 biri 35 yaşına geldi hala çıkıyor.. :s