şu an Burberry kullanıyorum kokusunu beğeniyorum ama cildim yağlı olduğundan olsa gerek kokusu üstümde fazla kalmıyor.yağlı ciltler için bi öneriniz var mı koku kalsın istiyorum.
ya seçtiğimiz parfümde ne gibi özelliğe dikkat etmek lazım
Yağlı ciltlerde diğer ciltlere göre parfümler daha kalıcı olur diye biliyorum, benim cildimde yağlı :) kıyafetlerınıze ve sacınıza sıkabılırsınız parfumunuzu :)
ya da banyo veya duştan sonra sıkın, gözeneklerınız acık olcagndan cildiniz kokuyu emer , ayrıca yağlı ciltler için ağaçsı ve baharatsı parfumler daha kalıcıdır :)
Bu konuda birkaç noktaya dikkat edebilirsin, belki yardımcı olabilir;
- kalıcılık parfüme göre deişiyor kimi parfüm tenden uçar gider ama elbiseye sıkılınca kalıcı olur kimisi de tam tersi elbisede hiç kalıcı olmaz tenden yayılır, denemelisin. çok güzel bir parfümüm vardı ama hiç kalıcı değildi meğer elbiseye sıkmam gerekiyormuş mesela bir şişe bittti bitecek yeni farkettim... ama leke yapıp yapmadıklarını kontrol etmlisin.
- bir de sana gelmez ama başkalarına koku gider sen kokmuyorum zannedersin.
- edp ler edt lere göre çok daha kalıcıdırlar
- normalde bir parfümün ortalama ciltte kalma süresi 4 saattir ayrıca ağır kokular daha kalıcı oluyor.
- cierra nın da söylediği gibi parfüm yağlı ciltte kalır çünkü koku molekülleri ciltteki yağa tutunurlar. Bu yüzden banyo yapıp temiz cildine parfüm sıkarsan istersen hacıyağı boca et 10-15 dakkada uçar gider. banyodan sonra süreceğin parfümün kokusuna paralel bir krem sürüp üstüne parfüm sıkabilirsin ama gene de az kalıcı oluyorlar bu şekilde. en iyisi banyo yapmadan edp sürmek.
parfümü vücudun sıcak noktalarına sürün derler ama ben pek inanmıyorum açıkçası. kalıcılık açısından güçsüz bir parfüm nereye sürersen sür uçar gider.
bazı markaların parfümleri özellikle pek kalıcı olmaz meseka calvin klein ve ya givency ilk aklıma gelenler gene de vücut kimyasıyla ilgili bir durum...
son olarak sıcak havalarda terliyoruz ve ciltte nem oluyor bu da kalıcılığı azaltabilir yukarda dediğim gibi elbisende kalıcı olan parfümleri yazın daha rahat kullanabilirsin. bir de madem kalıcı olmuyor hafif bir koku sen de çok sık ve ya yanında taşı gün içinde tekrarla.. bu da bir yöntem :)