Kekler - Pastalar Çikolatalı Pasta

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
Alıntıdır...

3 yumurta (orta boy, oda sıcaklığında)
1 su bardağı + 1/4 su bardağı un
1 su bardağı + 1/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
30 g kakao

İçi için:
Muz, Krem Şanti

Üzeri için:
200ml krema
200g çikolata (isteğinize göre)

Yumurta ile şekeri karışım krema gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Sütü ekleyerek 1dk kadar daha çırpın ve mikseri kapatın. Başka bir kapta karıştırdığınız toz malzemeleri ilave ederek kaşıkla karışımı söndürmeyecek şekilde karıştırın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk açmadan pişirin. Sonra kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edip pişene kadar fırından çıkartmayın. (Ben keki Tefal’in kulpsuz bir tenceresine döktüm. Yaklaşık 15 cm çapındaki tencereye yağlı kağıt sererek pişirdim böylece keki kalıptan çıkartmak zor olmadı.)

Kek soğuyunca 3′e bölüp tüm katları süt ile ıslatın.

İçi için krem şantiyi az sütle hazırlayıp alt katına muzlarla birlikte sürdüm. Üst katına da krem şantiye çekilmiş iri fındıklar ekleyerek sürdüm.

Dış kaplaması için kremaya çikolatayı ekleyerek ocakta ısıtın. Çikolatalar eriyince kaynamadan kapatıp buz dolabında soğutun. Hazırladığımız karışım dolapta iyice katılaşmadan pastayı kaplayın.

Pastayı süslemek için milka’nın içi fındıklı olan granüllerinden kullandım. Üst kısımdaki çikolataları ise benmari usulü eritip buzdolabı poşeti üzerine sürüp dondurduğum çikolataları kırarak hazırladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…