Merhabalar
Ben de aynı sizin gibi çikolatayı çok seviyorum. Bu arada Dukan diyeti yapıyorum. Kesin duymuşsunuzdur, bu diyette tatlı yasak, hatta meyve bile yasak şekerli olduğundan. Ama sınırlı olaraktan kakao ve tatlandırıcı izni var. Size bir tarif vereyim, adı DUKANELLA :
5 yemek kaşığı süt tozu (Pınar marka ve genellikle Migroslarda satılıyor, fiyatı 5-6 tl)
1,5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (Takita-Formtat 60, tatlandırıcılar içinde en ucuz ve güzel olanı ve yine Migroslarda bulabilirsiniz, 15-18 tl)
1 çay bardağı süt
Bu dördünü derin bir kapta karıştırıyorsunuz, ben tekli mikserle çırpıyorum, hepsi bu kadar. Tadı aynı milkshake gibi oluyor. Ben bu karışımı 4 lü meyveli yoğurtların kaplarına boşaltıyorum. 3 tane az dolu kap ediyor. Sonra da buzluğa atıyorum, diyet dondurma yapmış oluyorum. Tatlı krizine girdiğimde bundan 2-3 çay kaşığı yiyorum. 1 haftadan önce bitirmemeye kasıyorum :)
Bence diğer bir alternatif activia meyveli yoğurtlar. 1 tanesi 100 kcal. Activia'nın çileklisinden ve böğürtlesinden takılıyorum. Hem 1 tanesi 100 kcal ve hem de yoğurt olduğundan çok da faydalı.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın