Çikolata kistiiii ??

beyzaa1607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2024
55
19
24
Kızlar merhaba , eşimle 1 senedir bebek düşünüyoruz daha öncesinde gittiğimde sol over de az bir polikistik görünüm olduğunu söyledi doktor ama bunun bebek olmasına engel değil dedi adetim bu ay 1 ay gecikti ve 2 gündür idrar yaparken sağ kasığımda ağrı ve oturup kalkarken batma hissi oluyordu ve tansiyonum düşüyordu ara ara Bugün farklı bir doktorda kontrolüm vardı ve sağ över de 3,5 cm çikolata kisti olduğunu daha önce böyle kist olduğunu söylemediler mi dedi kan tahlili yaptı normal dedi ama ultrosanda bakarken kist kanama yapmaya başlamış dedi anlamadım ama herhangi bir ilaç vermedi ağrım devam ederse acile gidiceğimi söyledi ama kistin küçülmesi için herhangi bir ilaç da vermedi daha kapsamlı bir hastaneye gitmemi söyledi bu kistle hamile kalabilir miyim ? Ve ağrımın olması normal mi

Kızlar merhaba , eşimle 1 senedir bebek düşünüyoruz daha öncesinde gittiğimde sol over de az bir polikistik görünüm olduğunu söyledi doktor ama bunun bebek olmasına engel değil dedi adetim bu ay 1 ay gecikti ve 2 gündür idrar yaparken sağ kasığımda ağrı ve oturup kalkarken batma hissi oluyordu ve tansiyonum düşüyordu ara ara Bugün farklı bir doktorda kontrolüm vardı ve sağ över de 3,5 cm çikolata kisti olduğunu daha önce böyle kist olduğunu söylemediler mi dedi kan tahlili yaptı normal dedi ama ultrosanda bakarken kist kanama yapmaya başlamış dedi anlamadım ama herhangi bir ilaç vermedi ağrım devam ederse acile gidiceğimi söyledi ama kistin küçülmesi için herhangi bir ilaç da vermedi daha kapsamlı bir hastaneye gitmemi söyledi bu kistle hamile kalabilir miyim ? Ve ağrımın olması normal mi
Merhaba öncelikle geçmiş olsun 🌸 benim 2 adet çikolata kistim var biri bir yumurtalıkta diğeri diğer yumurtalıkta. Bunun için ben belki 6-7 farklı doktorla görüştüm tr de yurtdışında da yaşadığım için burada da görüştüm. Ben bahsettiğiniz gibi kistte bi kanama yaşamadım ama size tavsiyem en az 3 doktora gidin ki hepsi aynı şeyi mi söylüyor teyit edin. İlk polikistik denmiş sonra çikolata kisti bi garip geldi bana bilmiyorum. Çikolata kisti takip edilmesi izlenmesi gereken bir kist, küçülme genelde olmuyor ya da çok az oluyor önemli olan büyümemesi. İlk doktorum ameliyat lazım sen doğal gebe kalamazsın dedi ruh hastası bende travma yarattı, ama diğer doktorların hemen hepsi ameliyatı önermedi yumurtalık rezervine zarar verdiği için. Hepsi önce bi doğal dene bakalım en az 6 ay en fazla 1 sene dediler. 1 sene sonra olmazsa tüp bebek denersin hiç strese girme dediler. Şimdi düşünmüyosan hemen ilaç yazalım demişlerdi ama Ben hiçbir ilaç dahi yine de kullanmadım, gebeliği de son 4 aydır yeni yeni düşünmeye başlamıştık çok şükür hamile kalabildim ama sağlıksız boş gebelik geçirdim. Çikolata kisti Gebe kalmaya sorun değil yani korkmayın. kaybıma çok üzüldüm ama kistler olmasına rağmen tüplerde bi tıkanıklık olmamasına ve hamile kalabilmeme sevindim. çikolata kistine sahip çok kişi doğal gebe kalabiliyor. Önemli olan yumurtlamanız ve tüplerin açık olması. Doktora gittiğinizde amh yumurtalama testi de yaptırın.
Kistte kanama varsa süreç nasıl ilerliyor tabi bilmiyorum ama böyle hassas konularda dediğim gibi en az 3 doktor görüşü alarak ilerleyin, gerekiyosa özele gidin.

Teşkkür ederim yorumunuz için aynen başka doktorlara da gidicem size de çok geçmiş olsun 🤲🏻Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın 🌸

Çikolata kisti bazı insanlarda regl dönemlerinde ağrıya ve fazla kanamaya sebep olabiliyor. Bnm burdan bir arkadaşımın regl dönemlerinde ağrı yaşadığını biliyorum ama normal zamanlarda da yaşıyor muydu bilemiyorum. Sanırım siz normalde de ağrı yaşıyorsunuz.

Benim de 2,5 ve 3 cm boyutlarında iki adet çikolata kistim vardı. Doktor doktor gezdim diyebilirim; doktorların hepsi kist boyutu ufak old. için ameliyat önermedi. Bu kistin en güzel tedavisinin hamile kalmak olduğunu, hamile kalınca kist boyutunun ufaldığıni hatta yok olduğunu söylediler. Fakat herkes için geçerli bir durum mu bilmiyorum; çünkü geçenlerde bu forumdan birisi hamile kaldiginda kistinin boyutunda buyume oldugunu yazmisti. Gittigim tüm doktorlar hamilelikte salgilanan hormonun bu kisti ufalttigini soylemisti, nitekim bende de aynı durum oldu, kistlerim hamileligim ile birlikte ufalip yok oldular. Ama şöyle ki bu kistler ufalip kaybolsalar ya da ameliyatla alınsalar bile tekrarlayabiliyorlar.

Bu kistin normal yoldan hamile kalmayı engelledigini savunan doktor olduğu gibi tam tersini söyleyen doktor da çok.

X