Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kistin şikayeti neydi sizdeselam bayanlar ,ben ve 2 arkadaşım aynı kistten muzdaribiziz ortak nokta kilo ve bağışıklık sistemi düşüklüğü ve diğer 2 arkadaşım sigara içiyor ,ben 35yaşıma kadar aynı kiloda ve çok düzgün beslenip abur cubur asla yemezdim sonra sektör değiştim yeme alışkanlıklarım değişen uyku düzenim derken 20 kilo aldım bağışıklığım çöktü sürekli bademcik şişmesi filan alerji derken hop 10 cmlik kocaman kistle ameliyat oldum.Amelyat sonrası 4 yıl önce haplar bende ağır yan etki yapınca iğne olarak 6 ay geçici menepoza girmem sağladılar ve kilo verdim düzenli beslenmeye çalıştım şımardım tekrar alınan ilolar derken tekrar sağlıklı beslenme ,şu an 41 yaşındayım aradan geçen 4 yılda kistim tekrarlamadı hatta bir ara bayağı korktum ama değilmiş ,bana da doktor illa çocuk demişti ama ben istemedim ki benim sol tüpüm alındı sağ tüpüm de iltihaplı ama ona rağmen doktor tüp bebek de olsa çocuğun olabilir dedi, yani kimse bence üzülmesin ve bu kist sadece çocuk olursa bitmiyor ,çünkü diğer 2 arkadaşımın çocukları var ,kimse bilimsel tıp dışında bişey yaptırıp sağlığından olmasın,ağırlıklı genetik demişti doktor bir de bana özellikle yumurta organik olmazsa yeme demişti ,o günden beri 0 yazan organik yumurtalar dışında asla yemedim bir de yılda 3 defa soğan suyu içiyorum
Renglilerim çok şiddetli ağrı yapıyordu ,beni yatıracak kadar ağrı ve makata vuran bir ağrım vardı ,artık iyice büyüdüğünde rengl olmadığım zaman da garip ağrılar başgösterdi ,son dönem sistit oldum yada taş kum döküyorum zannederek acile gitmiştim ,acildeki doktordan Allah razı olsun idrar ve kan tahlilinden sonra bu kadar ağrıya iltihap görünmüyor acil kadın hastalıklarına görünün demişti ve öyle ortaya çıkmıştıKistin şikayeti neydi sizde
Bence bulunduğunuz ilde uzman kadın hastalıkları doktoruna gidin ve evet kist olur patlar bu doktorlara güvenmemek anlamına gelmezki o anki güncel durum neyse onu söyler doktorlar, sürekli soğan suyu da zarar verebilir.ayrıca evet bazı ilaçlar bazı bünyelere yan etki yapabilir ama bunu doktora bilgi verince değiştiriyorlar zaten biraz moral biraz bünye yapısal özellikler hepsi sağlıkla ilgiliKaç hastne kaç doktor gezdm özel devlet biri norml kist biri çikolata dedi biri tümör dedi biri kistin patlamş dedi biri bu ilacı kullnma dedi artk doktor ilacların hiç birni kullnmıyorm
Ağrı kesici ağrıyı dindirir miydi pekiRenglilerim çok şiddetli ağrı yapıyordu ,beni yatıracak kadar ağrı ve makata vuran bir ağrım vardı ,artık iyice büyüdüğünde rengl olmadığım zaman da garip ağrılar başgösterdi ,son dönem sistit oldum yada taş kum döküyorum zannederek acile gitmiştim ,acildeki doktordan Allah razı olsun idrar ve kan tahlilinden sonra bu kadar ağrıya iltihap görünmüyor acil kadın hastalıklarına görünün demişti ve öyle ortaya çıkmıştı
Adetlerim çok ağrılı yumurtlama dönemi de öylebenim hayatım boyunca kullandığım ağrı kesici adedi 10'u geçmez ,ona rağmen fazla etkili olmadı ağrılarım çok kötüydü ,çeke çeke yaşadım o dönemi ,sizin de mi bu şikayetleriniz var
ya doktora gittinizmi pekiAdetlerim çok ağrılı yumurtlama dönemi de öyle
Evet sorun yokmuş anlamadımya doktora gittinizmi peki
İçiniz rahat etmiyorsa bence tekrar gidin kafanıza göre ilaç almayın kür yapmayın çok acaip şeyler duyuyorum inanamıyorum ,herkesde ağrı var diye endometrizist yada başka bir şey olacak anlamına gelmez ama hiç olmayacak anlamına da gelmez ,bünyeler çok farklı forumlarda yorumlar oluyor ama bence boşuna korkmayın ,bazı dönemlerde çok ağrılı oluyor zaten doktorlar gidişatta sorun varsa anlıyorlar ,tabi şu sıra acil bir durum olmadıkça doktora ben gitmeyi düşünmem o da ayrıEvet sorun yokmuş anlamadım
Teşekkür ederim tekrar gideceğim çünkü önceden yumurtlama ağrım yoktu sonradan oluştu ve her ay var şiddetli dayanamıyorumİçiniz rahat etmiyorsa bence tekrar gidin kafanıza göre ilaç almayın kür yapmayın çok acaip şeyler duyuyorum inanamıyorum ,herkesde ağrı var diye endometrizist yada başka bir şey olacak anlamına gelmez ama hiç olmayacak anlamına da gelmez ,bünyeler çok farklı forumlarda yorumlar oluyor ama bence boşuna korkmayın ,bazı dönemlerde çok ağrılı oluyor zaten doktorlar gidişatta sorun varsa anlıyorlar ,tabi şu sıra acil bir durum olmadıkça doktora ben gitmeyi düşünmem o da ayrı
Ne iyisiniz keşke hormonların sapıtması olsa ama çok uzun süredir böyleyim yani hep ağrı şiddetliçok geçmiş olsun umarım her şey yolundadır sadece hormanların ara sıra sapıtmasıdır:)) istanbuldaysanız doktor önerebilirim
Peki ağrı yapıyor mu sizde, yapıyorsa hangi dönemler, ameliyat olsan da tekrarlıyor maalesefbende cok sıkıntılar yasadım bu illetten ıkı defa amelıyat oldum sol tüpümü aldılar sonra tüp bebek yaptık yerlestırdıler tutmadı sonra tek tüplü olmama ragmen doğal yolla hamile kaldım mucizeydii 4.ayda enfeksıyon sebebi ile kaybettimcok zor kızlar bu hastalık sımdı ıkı taraftada 5 cm kistlerim var şaştım kaldım allah büyük bakalım ne olcak ama rabbim ol dedikten sonra olur ben bunu bilirim.
Ne iyisiniz keşke hormonların sapıtması olsa ama çok uzun süredir böyleyim yani hep ağrı şiddetlisiz şimdi nasılsınız peki
[
Geçen yıl bayağı kötü ağrılarım vardı gittim sağ tüpüm şişmiş meğer :) müdehale edilmedi kendiliğinden normale döndü sanırım ,sol tüpüm alındı benim henüz oluşan bişey yoktu bu yıl şu ortam nefes alsın gidip baktırıcam ama Allaha şükür bir ağrım yok henüz darısı başınıza diyorum
ağrı mı o da ne :) onun adı ağrı degıl bence delice çılgınca bir ağrı...yerleri tırmaladığımı biliyorum hastane inlettiğimi unutmam agrıdan ama söyle birşey var son zamanlarda adette degıl adtten sonra agrılar olmaya baslıyor ama eskısı kadar degıl cunku beslenme tarzımı degıstım ve spor yürüyüş yapıyorum belki onun etkisi olmustur pelvik kas güclendirici hareketelr yapıyorum işine yarar mutlaka arastır ben cok arastırdım yeşil çay gunde bır defa ıcmeye calıs yeşillik ben cok tüketiyorum siyah üzüm var içindeki çekirdegı cok yararlıymıs duyunca şaşrdım bıde bazı aksamlar sıcak suyun ıcıne zencefil zerdeçal atıp içiyorum oda iyimiş agrılar içinPeki ağrı yapıyor mu sizde, yapıyorsa hangi dönemler, ameliyat olsan da tekrarlıyor maalesef
Sizin ameliyattan sonra şikayetleriniz geçmişmiydi ? sancılı karın ağrısı,makata vuran ağrı vsRenglilerim çok şiddetli ağrı yapıyordu ,beni yatıracak kadar ağrı ve makata vuran bir ağrım vardı ,artık iyice büyüdüğünde rengl olmadığım zaman da garip ağrılar başgösterdi ,son dönem sistit oldum yada taş kum döküyorum zannederek acile gitmiştim ,acildeki doktordan Allah razı olsun idrar ve kan tahlilinden sonra bu kadar ağrıya iltihap görünmüyor acil kadın hastalıklarına görünün demişti ve öyle ortaya çıkmıştı
Benimki ağır bir amelyattı mesane bağırsakların bir kısmı tüpler heryerimi sarmıştı 10 cmle 4.cü evreydi ,amelyatım iyi geçmişti fakat ,gaz olduğunda tulevetim geldiğinde o ağrıyı bir süre yaşadım ,sonra geçici menepoza girmemi sağladılar 6 ay lucrin iğne yapıldı ,sonra renglilerim başlayınca çok ağrım oldu fakat normale döndüm ,4 yıl kadar herşey normalken geçen yıl makata vuran ağrı şişklik aşırı ağlatan rengl dönemim oldu 4 ay kadar sonra geçti ben de anlamadım hatta bazı aylar kötü yumurtlama ağrısı bile yaşadım ,o da geçti :) şu uyuz virüs bitsede kontrole gitsem diye bekliyorum:)Sizin ameliyattan sonra şikayetleriniz geçmişmiydi ? sancılı karın ağrısı,makata vuran ağrı vs
Aynen bende virüs sebebiyle gidemiyorum . İnsanın canına takediyorBenimki ağır bir amelyattı mesane bağırsakların bir kısmı tüpler heryerimi sarmıştı 10 cmle 4.cü evreydi ,amelyatım iyi geçmişti fakat ,gaz olduğunda tulevetim geldiğinde o ağrıyı bir süre yaşadım ,sonra geçici menepoza girmemi sağladılar 6 ay lucrin iğne yapıldı ,sonra renglilerim başlayınca çok ağrım oldu fakat normale döndüm ,4 yıl kadar herşey normalken geçen yıl makata vuran ağrı şişklik aşırı ağlatan rengl dönemim oldu 4 ay kadar sonra geçti ben de anlamadım hatta bazı aylar kötü yumurtlama ağrısı bile yaşadım ,o da geçti :) şu uyuz virüs bitsede kontrole gitsem diye bekliyorum:)