• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çikolata kisti ve yumurta rezervi düşüklüğü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Butterfly63

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
32
28
88
31
Merhaba arkadaşlar. Bunca zaman sadece konuları okuyup, insanların deneyimlerine, hayat hikayelerine şahit oluyordum. Şimdi de kendi hikayemi anlatmaya karar verdim. 26 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda 3 cm çikolata kisti ve sol yumurtalığımda da 5 cm basit oluşumlu bir kistim var. Amh değerim 0.13 😔 1 tane de başarısız aşılama geçmişim var. 1 yıldır anne olmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Aynı durumda olanlar var mı ? Bu sorunları aşanlar ??

Doktor değişikliği yapmayı düşündük istediğim doktor için de en erken 1 ay sonraya randevu alabildik 😔 1 ay beklememiz gerekiyor 1 ay çok şey kaybettirir mi acaba ?? Bu durumda olup doğal yoldan hamile kalan yok mudur ki

İllaki vardır, deneyin. 1 ay da çok uzun bir zaman değil zaten. Sıkmayın canınızı

Yanıklar Baharat varmış Pendik 'te sayfasını inceleyin derim instada:) Ben de daha yeni keşfettim:)

Merhaba arkadaşlar. Bunca zaman sadece konuları okuyup, insanların deneyimlerine, hayat hikayelerine şahit oluyordum. Şimdi de kendi hikayemi anlatmaya karar verdim. 26 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda 3 cm çikolata kisti ve sol yumurtalığımda da 5 cm basit oluşumlu bir kistim var. Amh değerim 0.13 😔 1 tane de başarısız aşılama geçmişim var. 1 yıldır anne olmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Aynı durumda olanlar var mı ? Bu sorunları aşanlar ??
Benim kistim 5cm ve hamile kalabildim rahim filmi çekindiniz mi

Evet canm sağda kistim ve sağ tüpümün yüzde 60ı açık sol tüp yüzde yüz açık görünüyor
Anladim ben filmden 1 ay sonra gebe kalabildim benim tüplerim açık çıkmıştı ama hafif yapışıkliklar vardi belki onlar açıldı gerçi sıvının geçişi çok hızlı oldu ama bilemiyorum düşük yaşadım o ayrı konu yani kalınabiliniyor kurtajdan sonra şuan da aşılama tedavisindeyim aşılamam yapıldı sonuc için gün sayıyorum biraz zorlıcak bizi ama inşallah sonuç alabilcez

Bende de aynı durum var kistim 5 cm dr ameliyat dedi büyük bir ihtimal ameliyat olcsm amh düşük benimde . Dr tüp bebek kist varken olamaz dedi çünkü hormon değerlerini arttırır dedi bilmiyorum artık hayırlısı bir doktora dağa görünüp ameliyat olcam

Bende de aynı durum var kistim 5 cm dr ameliyat dedi büyük bir ihtimal ameliyat olcsm amh düşük benimde . Dr tüp bebek kist varken olamaz dedi çünkü hormon değerlerini arttırır dedi bilmiyorum artık hayırlısı bir doktora dağa görünüp ameliyat olcam
Bana da kistini içini boşaltip oyle tup bebek yapariz demisti ama önce aşılama yaptirdim benim de 5cm bende başka doktora da sorup oyle ameliyata karar vercem çünkü ameliyatta yumurta rezervlerine zarar veriyo oyle bi kötü durumdayız ki artik bunaldim

Benimde kafam çok karışık Dr ameliyat dedi benim yumurtalık rezervim çok düşük doğal yollardan da olmuyor aşılama için zaman kaybı senin için dedi Dr ameliyattan sonra direkt tüp bebek dedi ama . Ameliyat sırasında ki ister istemez yumurta kapasitesi düşecek açıkcası korkuyorum . Allah inancım tam olacağı varsa olur diyorum ama bide eşin aile tarafında daha doğrusu annede olan bir psikolojik baskı hissedebiliyorum bide işin o boyutu var

Benimde kafam çok karışık Dr ameliyat dedi benim yumurtalık rezervim çok düşük doğal yollardan da olmuyor aşılama için zaman kaybı senin için dedi Dr ameliyattan sonra direkt tüp bebek dedi ama . Ameliyat sırasında ki ister istemez yumurta kapasitesi düşecek açıkcası korkuyorum . Allah inancım tam olacağı varsa olur diyorum ama bide eşin aile tarafında daha doğrusu annede olan bir psikolojik baskı hissedebiliyorum bide işin o boyutu var
Allahtan benim kayınvalidem oyle bi sorun yaratmıyo zaten bende ki problemi de biliyo aslinda bence de aşılama zaman kaybı ama ben bi kez şansımı denemek istedim sende başka doktorlarında fikrini alıp bence oyle bi yol çiz kendine ben oyle yapcam biz de olacigi varsa olur diyoruz ama elimizden geleni yaptıktan sonra çünkü zaman bizim aleyhimize işliyo kistsiz kadınlara nazaran o yüzden bir an önce caresine bakılmalı ben 1 bucuk yıl oldu evleneli 1 bucuk yildır doktorlardayim diyebilirim :)

Bende iki farklı doktora göründüm ikiside çok farklı seyler söyledi ilki ameliyat gerekli sonra tüp bebek dedi . başka bir doktora daha görünmeye karar verdim bu doktor da 5,5 cm kist için çocuk düşünen birine ameliyat olmaz dedi , 6 ay deneyim aşılama sonrası için dedi kafam allak bullak

Ameliyat yumurta rezervine zarar veriyormuş diye duydum ben 😔 temmuz a kadar erteledim tüp bebeği. Temmuzda tüp bebeğe başlayacağız. İnsan Allak bullak oluyor bu süreçte malesef 😔

Evet doktorum bana kisti alalım konusunu hiç açmadı ama ben zaten yeni bir doktor için randevu aldım bir de onun fikrini alacağım

Back