mrb hocam.sağ tarafımda 5,2 ve sol tarafımda 2,3 cm çikolata kistlerim var.şimdiye kadar 2 tane düşük (biri 8,diğeri6 hafta)yaptım.genetik sonucumda faktör leiden 5(kan pıhtılaşması) çıktı.5 yıl oldu evleneli.1,5 yıldır sürekli denizyoruz ama olmuyo.buradaki doktorumuz çikolata kistleri almadan tüp bebek olmaz.tutanamaz.kisti geçip yumurta toplanamaz dedi.bizde ameliyat esnasında yumurtalığın alınmasından ve rezervin alınmasından korkuyoruz.sizin tavsiyeniz ne olu?kisti ameliyatı olup mu tüp bebek tedavisine başlayalım?yoksa ameliyat olmadan tüb bebek denersek başarısız mı oluruz.tavsiyeleriniz bizim için çok önemli.bilgi verirseniz çok sevinirim..
Cok gecmıs olsun, Rabbım en kısa zamanda emeklerının karsılıgını versın ınsallah ,Benim sol yumurtalikta var mendebur kistten 2005 Temmuz ve 2006 martta yani 8 ay ara ile iki kez ameliyat oldum hatta ikinci ameliyattan sonra menopoza ilaçlarla sokuldum doktor adetin kisti beslediğini söyledi çünkü 4 aylık menapozlu dönemden sonra ceeee kist yine orda anlayacağın ameliyatlar bir halta yaramadı en son gittiğim doktor kistle uğraşma Tup bebek yap dedi ve Tup bebek maceramız başladı 1 aşılama ve 6 Tup bebek sonuç kocaman bir hüsran sadece bir tedavi olumlu oldu ama ne yazık ki bebisimiz iki aylıkken bizi terk etti son deneme sonucunu daha dün aldım negatif sana tavsiyem bitkisel seyler dene mesela ben SOĞAN kurunu duyunca denedim doktora gittiğimde o menepozlu halimde bile beni terk etmeyen kist yoktu doktor göremiyorum dedi devam etmedim küre ancak simdi yine basliyicam ha bu arada ameliyatlar hem yumurtaliklara hemde rahme zarar veriyor yapisiklik tüplerin tıkanmasi gibi neticeler doğurabiliyor benim sol Yumurtalık çalışmıyor mesela okadar zedelenmiş ki duşun artık bu hayat senin kararı sen vereceksin ama cok duşun ve cok araştır derim benim yaşadıklarımı kimsenin yasamasını istemem Allah tez zamanda şifa versin insanlah
Cok gecmıs olsun, Rabbım en kısa zamanda emeklerının karsılıgını versın ınsallah ,[/
Canım hayırlı olsun tedavın, kistin baya kuculmus cok guzel.Benım bugun daha 4. Gunum ayın 19 u test gunun ınsallah olumlu haberle donerım sana.benım doktorumun soyledıgı kistimin bebege herhangı bır etkısının olmayacagını soyledı ,KIZLAR MERHABA BENDE TÜP BEBEĞE BAŞLADM KİSTLERM VARDI 4 CM KÜÇÜLMÜK ÇİKOLATA KİSTİ ŞUANDA 1.7 CM . BUGÜN İĞNEMİN 4. GÜNÜ BAKALIM YARIN KONTROLE GİDECEĞİM YUMURTALAR NE DURUMDA.NE DERSİNZ 1 CM LİK ÇİKOLATA KİSTİYLE DENEYENLER VARMI .
Cnm bendede sağ tarafta 3.5 cm var cikolata kisti bende tüp bebek düşünüyorum nasıl küçüldü kistin ve tüp bebek sonuçlarınızi yazarmisiniz bizde umut olur inş hepimiz anne oluruzKIZLAR MERHABA BENDE TÜP BEBEĞE BAŞLADM KİSTLERM VARDI 4 CM KÜÇÜLMÜK ÇİKOLATA KİSTİ ŞUANDA 1.7 CM . BUGÜN İĞNEMİN 4. GÜNÜ BAKALIM YARIN KONTROLE GİDECEĞİM YUMURTALAR NE DURUMDA.NE DERSİNZ 1 CM LİK ÇİKOLATA KİSTİYLE DENEYENLER VARMI .
Merhaba arkadasım. Bende de senın gıbı sag overde 3 cm cıkolata kisti ve douglas yanı rahımın arka boslugunda 4 cm kist var, 1 yıldır hamıle kalamıyorum doktor kontrolunde ogrendım.bana denilen ve mantıklı gelen her amelıyat mutlaka yumurta rezervını azaltır , laporoskopıden sonrada belkı hemen hamıle kalamazsın , cok kararsız kaldım bende senın gıbı gecen ay, en son gittiğim prof faruk buyru saolsun onunde 2 secenek var ya lapo olucaksın ama yumurta rezervın azalıcak dedı, yada direk tüp bebek denıyeceksın hamıle kalırsan zaten sıkıntı yok dedı, dedıgıne gore kistler etkılemezmıs tüp bebek basarı oranını,ben adetin 3. Günü iğnelerime basladım yumurtalarım olgunlastı, dün yumurta toplama işlemım yapıldı, 18 yumurta cıktı cok sukur, bugunde kacı ıyı sevıyede haber verıcekler sanırım cumartesı yada pazartesıde transfer olucak.ınsallah hamıle kalabılırım benım sana tavsıyem bence ımkanın varsa tüp bebek denemendir Allah yardımcın olsun[/QUOTE
Bende aynı senin gibiyim merak ettim tüp bebek sonucun nedir cnm inş hamilesindir
Merhabamrb hocam.sağ tarafımda 5,2 ve sol tarafımda 2,3 cm çikolata kistlerim var.şimdiye kadar 2 tane düşük (biri 8,diğeri6 hafta)yaptım.genetik sonucumda faktör leiden 5(kan pıhtılaşması) çıktı.5 yıl oldu evleneli.1,5 yıldır sürekli denizyoruz ama olmuyo.buradaki doktorumuz çikolata kistleri almadan tüp bebek olmaz.tutanamaz.kisti geçip yumurta toplanamaz dedi.bizde ameliyat esnasında yumurtalığın alınmasından ve rezervin alınmasından korkuyoruz.sizin tavsiyeniz ne olu?kisti ameliyatı olup mu tüp bebek tedavisine başlayalım?yoksa ameliyat olmadan tüb bebek denersek başarısız mı oluruz.tavsiyeleriniz bizim için çok önemli.bilgi verirseniz çok sevinirim..