- Konu Sahibi Prenses357
-
çok geçmiş olsun hangi şehirdesiniz kime yaptırdınız laparoskopiyi acaba.Merhaba,
Ben gecen ay sag yumurtaligima yapismis 8 cm lik cikolata kistimi laparoskopi ile aldirdim. Kist 3 yil once tespit edildi o zaman 4 cm di. İlk doktorum hemen ameliyat ol cocugun olmaz demisti. Bu tavri beni cok rahatsiz etmisti ve hemen doktorumu degistirdim. O doktorda yeni evlisin 1 yil bekleyelim dogal yolla hamile kalabilirsin kist kucuk dedi. Doktoru hep ben yonlendiriyordum hsg cekileyim mi, klomen kullanayimmi diye. En sonunda onu da biraktim. Gecen yil mayis ayinda hsg cekilmistim tupler acik rahim temiz cikmisti.. esas sorunlar bu donemden sonra basladi.. 3 ay klomen ile denedik olmadi.. ben bu donem 2 doktor daha degistirdim.Kistim 6 cm e cikmisti. 2 ay kendimi beklemeye aldim hicbisey yapmadim. Gecen ay kontrole bir gittim kist 8 cm olmus ve doktorum kist tum rahimini kapatmis bu sekilde hamile kalamazsin hemen laparoskopi ameliyati dedi. Gun belirledik ameliyat oldum. Bu kist rahime o kadar hasar vermis ki sag tupum baglandi ici sivi birikmis. Sag yumurtaligim hasar gormus. Rahim ici yapisiklik dolu. Kistten kurtuldum ama ilk adetim cok agrili oldu. Hemen tup bebek tedavisine baslayacagiz.. Kisti hafife almayin sonrasi gec kalmayin ugrasmayin benim gibi..
Kizlar bu durumu yasayan varsa bilgi verirler mi evliligim bir yil oldu 've 6 aylik evliyken rahimde yara vardi yaktirdim sonra hamile kaldim o sevinci yasadim cok sukur ama kisa surdu kurtaj oldum bos gebelik nedeniyle kurtaj olalim 5 ay oldu simdide kist gordu doktor dogum kontrol hapi kullandim duphaston diye gecmedi 've kontrole gittim gecmemis cikolata kisti dedi 've laparoskopi dedigimiz yani kapali amliyatla kisti alicaklar 4 cm kist ama ben korkuyorum cunku yumurta rezervinde azalma 've yapışiklilik olabiliyormus yasayan var mi yada oneriniz bebek istiyorum bi hevesle doktora gidiyorum ama hep yikiliyorum hamd olsun binlerce kez rabbime daha kotusunu vermesin rabbim ama cok yoruldum artik cok bana dua edin nolur rabbim herkese şafi ismi ile şifa versin uzun oldu kusura bakmayin bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim :-((
Meraba cnm bende 7 aylık evliyim ve cocugum olmadı bu süre içerisinde her yola başvurdum bende de cikolata kisti vardı malesef doğum kontrol kullandım nişanlıykende bir umut gecer diye ama gecmedi büyüdü devamlı evlendim ama hala aynı agrılı ve sızılıydı özellikle ilişkide ve adette cok doktora gittim ama hepsidr laporoskopi ameliyatı önerdi ve izmirde olmamı bende 4 ay boyunca izmire git gel git gel en sonunda doktor artık onayladı cünkü kist anormal bir sekilde büyüyordu solda vardı 8 cmm sagdakide olmuşdu 3 cnm ve 10 gün önce oldum ameliyatı cok sükür. Ve doktorun bana dedigi sey rahmim ve bagırsaklarım komple yapışkanlık oldugu tüplerin kapandıgı bu sekilde kesinlikle hamile kalamicagımmış. İşte smdi bekliyorum 6 ay normal yolla hamile kalıp kalamıcagımı. Cok korkuyorum olmayacak diye ama allah büyüktür dualarım sizinle sizde dualarınızı benden eksik etmeyin.Merhaba kızlar 6 yıllık evliyim . 15 yaşımdan beri çikolata kistiyle mücadele ediyorum bekarken dogum kontrol hapiyla baskılıyorduk. Evlenince biraktim cocuk olur diye olmadı. Hep burdan okuyup da umutlanıyorum her ay . Gecen yıl 10ar cm 2 adet kist aldırdım. Bagirsaklarima yayilmisti ilk 5 gün hiç ayağa kalkamadim ameliyatim cok uzun sürmüş sonra dogal yolla olur diye bekledim olmadı tabi ki klomen , hayit tohumu soğan kürü maydonoz buharı kocakarı yöntemleri ne varsa denedim . Tüp bebeğe başladim doktor rahim filmi cektir dedi sol tup tikanmis ameliyat yuzunden embryo dondurduk once ameliyat olmalisin dedi. Ben bunun icin doktor arastiriken birde kistler tekrarlamis onlari da aldir dediler. En son muayenemde rahim girisinde bir de nodul cikmis. Velhasıl her yere ameliyat olunmuyor yasim 26 ve riske girmek istemiyorum arastirmaktan da yoruldum artik oylece bekliyorum
Cnm bende 7 aylık evliyim. Bende beklyrm ameliyat oldum 10 gün önce falan laporoskopik ameliyatı kistlerim alındı zaten rahmin ve bagırsaklarıma kadar ilerlemiş yapışkanlık 4 saat benimle ugrasmış doktorlar temizleyene kadar tüplerimde komple tıkanmış hatta smdi de 6 ay normal yolla deneyip bekleyecegiz ama allah büyük. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Kizlar bu durumu yasayan varsa bilgi verirler mi evliligim bir yil oldu 've 6 aylik evliyken rahimde yara vardi yaktirdim sonra hamile kaldim o sevinci yasadim cok sukur ama kisa surdu kurtaj oldum bos gebelik nedeniyle kurtaj olalim 5 ay oldu simdide kist gordu doktor dogum kontrol hapi kullandim duphaston diye gecmedi 've kontrole gittim gecmemis cikolata kisti dedi 've laparoskopi dedigimiz yani kapali amliyatla kisti alicaklar 4 cm kist ama ben korkuyorum cunku yumurta rezervinde azalma 've yapışiklilik olabiliyormus yasayan var mi yada oneriniz bebek istiyorum bi hevesle doktora gidiyorum ama hep yikiliyorum hamd olsun binlerce kez rabbime daha kotusunu vermesin rabbim ama cok yoruldum artik cok bana dua edin nolur rabbim herkese şafi ismi ile şifa versin uzun oldu kusura bakmayin bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim :-((
Cnm bende 7 aylık evliyim. Bende beklyrm ameliyat oldum 10 gün önce falan laporoskopik ameliyatı kistlerim alındı zaten rahmin ve bagırsaklarıma kadar ilerlemiş yapışkanlık 4 saat benimle ugrasmış doktorlar temizleyene kadar tüplerimde komple tıkanmış hatta smdi de 6 ay normal yolla deneyip bekleyecegiz ama allah büyük. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.♥
Canim cok gecmis olsun allah hepimizim yardimcisi olsun. Tikanikliklar gittiyse hamile kalabilirsin bence rezervlerin nasil baktirdin mi amh inaCnm bende 7 aylık evliyim. Bende beklyrm ameliyat oldum 10 gün önce falan laporoskopik ameliyatı kistlerim alındı zaten rahmin ve bagırsaklarıma kadar ilerlemiş yapışkanlık 4 saat benimle ugrasmış doktorlar temizleyene kadar tüplerimde komple tıkanmış hatta smdi de 6 ay normal yolla deneyip bekleyecegiz ama allah büyük. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.♥
Yok cnm daha baktırmadım ama kontrole gttigimde doktor herseyin temiz ve güzel pldugunu söyledi ve hala bekliyorum daha adettte olmadımCanim cok gecmis olsun allah hepimizim yardimcisi olsun. Tikanikliklar gittiyse hamile kalabilirsin bence rezervlerin nasil baktirdin mi amh ina
Canım korkma ve kistim var diye o ameliyatı olmuştum zaten yapışkanlık oldugunda da yapıyorlar sende ol bian önce kurtul yapışkanlık oldugunda tüpleride kapatır sen hissetmessin. Herseyin hayırlı olsunSelam kızlar oncelikle hepinize acil sofalar doliyorum kimisi baktimda cocuk sahibi olacak hamileler cok mutlu oldum.
Ben amh dusuklugi nedeniyle doktora gittim ve endometriozis olabilirsin dedi asiri derecede agrili adet oldugimdan dolayi. Ve yumurta rezervi dusuk diye tup bebek onerdi. Bi kac doktora daha gozuktum sonrasinda hep unlu ve bu iste basarili kisilere gittim ama muayeneler 5 dk surdu dogrudurust bailmadim bile. Fakar ilk doktoruma guvendim ilgili ve sorularimi aciklyico bir adam. Benim kistim alinmayacak ztn yok fakat yapisikliklar varmis. Rezervlerimide bunlar dusurmus. Tup bebekten once bunlar temizlenecek dedi yimurtana dokunmayacagiz dokunursak rezervler ztn dusuk olani da kaybedebiliriz dedi. Haftaya bugun ameliyat olacahim. Histereskopi ile rahim ve tuplere bakilcak laparoskopi ile de yapisikliklar temizlenecek. Bugun lucrin 3.75 olan igneden vuruldim. 1 ay sonra tekrar vurulcam ve kismetse mayista tup bebek deneycegiz. Benim gibi yapisikliklar ve hamile kalamamaktan dolayi boyle bir tedavi goren var mi. Acikcasi kistim yok ama ameliyata giriyorum bu dogru karar mi bilemiyorum bir yandan. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Yaa cok tesekkurederim bana huzur verdin gercekten gece gece uykum kaciyo uyuyamiyorum dusunmekten insallah bi cirpida gecer. Senin cok agrin olmusmuydu uyaninca canimCanım korkma ve kistim var diye o ameliyatı olmuştum zaten yapışkanlık oldugunda da yapıyorlar sende ol bian önce kurtul yapışkanlık oldugunda tüpleride kapatır sen hissetmessin. Herseyin hayırlı olsun♥
Evet agrı cok oluyor heleki narkozun etkisi gectiginde ama dedigim gbi bende kistte vardı ya oda başlıca bir agrı sebebi zaten.Yaa cok tesekkurederim bana huzur verdin gercekten gece gece uykum kaciyo uyuyamiyorum dusunmekten insallah bi cirpida gecer. Senin cok agrin olmusmuydu uyaninca canim
Merhaba sonunda oldum amleiyatimi 21 martta cnm suan iyi sayilirim tupler acikmis rahimde sorun yokmus. Solda bi kac yapisiklik varmis temizlemis sagda da 1 cmlik yumurtalik kisti gormus ama bende.amh dusuklugu oldugu icin dokunmamis sorun teskil etmez dedi. Suan birazcik zor yuruyorum ama bi kac gune iyi olurum ve dedigin gobi uyannca bagira bagira agliyomusuk bayag agrim vardi sonradan toparladim ignelerle agri kesicilerle cok sukur smdi iyiyim :) bu arada kanamam oluyo seninde olmusmuydu cnm normal mi yani haftaua pansumana gidicem doktora smdi arayip sormym dedmEvet agrı cok oluyor heleki narkozun etkisi gectiginde ama dedigim gbi bende kistte vardı ya oda başlıca bir agrı sebebi zaten.
Aaaa cok cok gecmiş olsun canım evet benimde kanamam oldu 5 gün falan gördüm korkacak hic birsey yok snra bi daha görmedim adet olmam gerekiyordu üstünden baya gecti işte dün oldum bende cok sükürMerhaba sonunda oldum amleiyatimi 21 martta cnm suan iyi sayilirim tupler acikmis rahimde sorun yokmus. Solda bi kac yapisiklik varmis temizlemis sagda da 1 cmlik yumurtalik kisti gormus ama bende.amh dusuklugu oldugu icin dokunmamis sorun teskil etmez dedi. Suan birazcik zor yuruyorum ama bi kac gune iyi olurum ve dedigin gobi uyannca bagira bagira agliyomusuk bayag agrim vardi sonradan toparladim ignelerle agri kesicilerle cok sukur smdi iyiyim :) bu arada kanamam oluyo seninde olmusmuydu cnm normal mi yani haftaua pansumana gidicem doktora smdi arayip sormym dedm
Co ksaol cnm herseyin normale donmesine sevindim darisii benim basima bi de acaip gogus agrisi oluyo hastaymisim gibiAaaa cok cok gecmiş olsun canım evet benimde kanamam oldu 5 gün falan gördüm korkacak hic birsey yok snra bi daha görmedim adet olmam gerekiyordu üstünden baya gecti işte dün oldum bende cok sükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?