Merhaba,
Ben gecen ay sag yumurtaligima yapismis 8 cm lik cikolata kistimi laparoskopi ile aldirdim. Kist 3 yil once tespit edildi o zaman 4 cm di. İlk doktorum hemen ameliyat ol cocugun olmaz demisti. Bu tavri beni cok rahatsiz etmisti ve hemen doktorumu degistirdim. O doktorda yeni evlisin 1 yil bekleyelim dogal yolla hamile kalabilirsin kist kucuk dedi. Doktoru hep ben yonlendiriyordum hsg cekileyim mi, klomen kullanayimmi diye. En sonunda onu da biraktim. Gecen yil mayis ayinda hsg cekilmistim tupler acik rahim temiz cikmisti.. esas sorunlar bu donemden sonra basladi.. 3 ay klomen ile denedik olmadi.. ben bu donem 2 doktor daha degistirdim.Kistim 6 cm e cikmisti. 2 ay kendimi beklemeye aldim hicbisey yapmadim. Gecen ay kontrole bir gittim kist 8 cm olmus ve doktorum kist tum rahimini kapatmis bu sekilde hamile kalamazsin hemen laparoskopi ameliyati dedi. Gun belirledik ameliyat oldum. Bu kist rahime o kadar hasar vermis ki sag tupum baglandi ici sivi birikmis. Sag yumurtaligim hasar gormus. Rahim ici yapisiklik dolu. Kistten kurtuldum ama ilk adetim cok agrili oldu. Hemen
tup bebek tedavisine baslayacagiz.. Kisti hafife almayin sonrasi gec kalmayin ugrasmayin benim gibi..