çikolata kisti ve eşinde sperm düşüklüğü olup hamile kalan var mı?

Allah size de şifa versin en kısa zamanda...
benim hiç ağrım veya bir şikayetim olmadı şimdiye dek...adetlerim de çok düzenli 26 günde bir yıllardır. bebek isteyince gittim o zaman öğrendim :KK43:

Çikolata kisti çok ağrı yapar,
benim 5cm duramıyordum
farkı bir dr daha mı gitseniz acaba

Çikolata kisti çok ağrı yapar,
benim 5cm duramıyordum
farkı bir dr daha mı gitseniz acaba
2 dr gördü ama bu perşembe 1 dr a daha gideceğim :( ca çok yüksek çıktı prolaktin yüksek biraz onun dışında lh fsh ve e2 normal dediler hem üniv hastanesi hem de özelde ama şimdi içime şüphe düştü başka bişey mi acaba :/

2 dr gördü ama bu perşembe 1 dr a daha gideceğim :KK43: ca çok yüksek çıktı prolaktin yüksek biraz onun dışında lh fsh ve e2 normal dediler hem üniv hastanesi hem de özelde ama şimdi içime şüphe düştü başka bişey mi acaba :/

içinizi ferah tutun,
desemde sen yapabiliyormusun dersen
hayıt yapamıyorum
çok bunaldım bende
elimizden gelen birşey yok
maalesef ALLAH şifa versin ealp cim

içinizi ferah tutun,
desemde sen yapabiliyormusun dersen
hayıt yapamıyorum
çok bunaldım bende
elimizden gelen birşey yok
maalesef ALLAH şifa versin ealp cim
çok teşekkür ederim inşallah kısa zamanda bu problemlerimizden ikimiz de hatta bizim gibi kim varsa kurtuluruz :KK70:

Siz ameliyatınızı olun fakat ameliyattan sonra doğal yolla olsun diye ertelemeyin.
2 milyon sperm sayısıyla doğal yoldan olması çok zor. Ameliyattan sonra tüp düşünebilirsiniz.

Arkadaşlar 33 yaşındayım henüz 4 aylık evliyim fakat maalesef sağ overde 9 cm endometriozisim var ve eşimin sperm sayısı 2 milyon :KK43: iki dr a gittim birisi evliliğin 6 ay olsun sonra ameliyat edelim hamile kalamazsan dedi, diğeri ise yaşın geçiyor hemen ameliyat olman gerek dedi ve ankarada özel hastanede bir dr a git ameliyat ol hemen dedi... çok kararsız ve ümitsizim ameliyat olup doğal yollardan hamile kalmayı beklesem mi yoksa direkt tüp bebek mi denesek? lütfen bu konuda fikri olanlar yardımcı olsun hem bana hem de benim gibi olanlara bir umut kapısı arıyorum :KK43:

Kuzenim 2 yıl uğraştı hamile kalmak için, çikolata kisti vardı.
Ameliyatla kisti temizlediler, tüp bebek yaptırdı iki kez.
Şu an iki çocuğu var.

Benimde çikolata kistim var.1,5 sene gittiğim doktor kisti küçültmek için uğraştı.6,5 cm den 4 cm ye kadar düştü.Sonra aspire edip aşılama yapalım dedi.Ama 15 günde kist tekrar aynı boyuta ulaştı.Ameliyatı hiç önermedi Allahtan.Ama aşılama da olmazmış zaten,amh 0.9 benim.Bunu tüp bebek merkezlerine sorup öğrendim.
Şimdi Bahçeci tüp bebek merkezine gidiyorum.3 yumurtadan 1 tanesi 3. Günde donduruldu.Adet olmayı bekliyorum bakalım...

Bence önce eşinin sorununu halledin.O konuda bir bilgim yok benim.Sende ameliyat olmadan doğum kontrol hapıyla küçültmeyi dene.Tabii ki doktor daha iyi bilgi verecektir ama artık bu konuda her biri başka birşey söylüyor malesef.Resmen ticarethane olmuşlar...

Arkadaşlar 33 yaşındayım henüz 4 aylık evliyim fakat maalesef sağ overde 9 cm endometriozisim var ve eşimin sperm sayısı 2 milyon :KK43: iki dr a gittim birisi evliliğin 6 ay olsun sonra ameliyat edelim hamile kalamazsan dedi, diğeri ise yaşın geçiyor hemen ameliyat olman gerek dedi ve ankarada özel hastanede bir dr a git ameliyat ol hemen dedi... çok kararsız ve ümitsizim ameliyat olup doğal yollardan hamile kalmayı beklesem mi yoksa direkt tüp bebek mi denesek? lütfen bu konuda fikri olanlar yardımcı olsun hem bana hem de benim gibi olanlara bir umut kapısı arıyorum :KK43:
sen endometriosiz le ameliyat olsan bile eşinde sıkıntı var...

normal yolla çocuk zor gibi ..

tüp bebek deneyebilirsiniz

benim sağ yumurtalığımda normal 3cm kist sol yumurtalığımdada 2,5 cm çikolata kisti var. tüp bebek için gittiğim dr ameliyata gerek yok olsanda bir süre sonra tekrarlayacak dedi. rezervlerini boş yere tüketmeyelim dedi. yaşımda 35. ilaçla hastalığının kafasına kafasına vurucaz normal yolla deneyeceksin dedi. bitane damarları genişleten bir ialç verdi günde 1 kere. diğeride klomenle olmaz bu iş deyip letresan diye bi ılaç verdi adetinin 3. günü 5 gün içip kontrole geleceksin. dedi. ameliyat konusunu ben açtığımda hocam gerek varmı dediğimde "bak bunu kimi dr ister kimisi istemez.bu ameliyatlık bişi değil" dedi. . kendisi çapada eğitim veren bir prof.

sizin adınıza çok sevindim ne güzel olmuş :) peki tüp bebeği nerede yaptırdınız? ben samsunda yaptırmayı düşünüyorum ama istanbulda bahçeci ye çok iyi diyorlar onu da bilemedim :KK43:
Ben ankaradaydım burada Anatolıa da yaptırdım

Maşallah sen şanslı olanlardansın bende pko luyum beş yıllık evliyim çok tedavi gördüm tüp bebekte yaptırdık ama olmadı daha sonra kendiligmden hamile kaldım bin şükür.dedigin gibi çok yıpratıcı bir süreç
Evet ne çektiğimi bir ben bi allah bilir :( ama çok şükür bin şükür rabbime kusursuz bi tedavi surecı geçirdim ona rağmen böyle olduysam olumsuz sonuç alanları düşünemiyorum. Allah isteyen bir nasip etsin inşallah

Cikolata kisti ile arkadasim 4 ay icinde hamile kaldi. ancak esinde bir rahatsizlik yoktu diye biliyorum.
Sanki ilk planda esinizin değerlerini nasil yükseltmek gerekiyor. bunun icin tedavi olurken sizde ameliyat mi tüp bebekmi bunu netlestirin.. iciniz rahat bir sekilde tedavinize baslayin.
Her seyden önce zihninize bunu takmayin.
Inşallah en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.

tüp bebeğe maddi olarak hazırız aslında ama kistim çok büyük acaba bu tüp bebek tedavisini olumsuz yönde etkiler mi yani önce kistten kurtulmam mı gerekiyor o konuda hem çaresiz hem kararsızım dr lar da başka başka söylüyor:KK43: amh 1.14 çıktı o da problem çünkü kisti alırken yumurta rezervini azaltıyorlarmış :KK43:
eğer kistiniz kanamalı kistse eğer ilk önce alınması lazım diye biliyorum ben.gebelikte sorun yaratabiliyor.öbür kist çeşide olsa 9 cm büyük bir kist bence önce ameliyat derim ben daha yeni evlisiniz ameliyat olup ona göre yol izlersiniz

Cikolata kisti ile arkadasim 4 ay icinde hamile kaldi. ancak esinde bir rahatsizlik yoktu diye biliyorum.
Sanki ilk planda esinizin değerlerini nasil yükseltmek gerekiyor. bunun icin tedavi olurken sizde ameliyat mi tüp bebekmi bunu netlestirin.. iciniz rahat bir sekilde tedavinize baslayin.
Her seyden önce zihninize bunu takmayin.
Inşallah en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.

insallah takmamayi basarabilirim ne kadar istesem de stres yapıyorum haliyle :KK43: cok teşekkür ederim gerçekten mantıklı dediginiz gibi yapmayi düşünüyorum[/QUOTE]

eğer kistiniz kanamalı kistse eğer ilk önce alınması lazım diye biliyorum ben.gebelikte sorun yaratabiliyor.öbür kist çeşide olsa 9 cm büyük bir kist bence önce ameliyat derim ben daha yeni evlisiniz ameliyat olup ona göre yol izlersiniz
sogan kürü kucultuyor diye okudum bazi forumlarda ama tabi kist buyukken nasil olur bilemiyorum :(

arkadaslar esime keci boynuzu kuru uyguladik 21 gun ve bugun test yaptırdı 15milyon cikti sperm sayısı ve morfoloji %5 :) bu kadar cabuk sonuclarinin degistigine inanamıyorum...
umit doğdu icime ama benim 9 cm kistim hala duruyor aynen :(

Merhaba arkadaşlar. Benimde solda 2,5 sağda 5,25 ve 2,5 olmak üzere 3 tane çikolata kistim var. 1,5 sene önce öğrendim kistleri. o zaman sol 2 sağ 3 cmdi. 1,5 yıl sonra hem büyüdü hem sayısı arttı. Eşiminde morfolojisinde sorun var. Ben hep kendiliğinden olur dedim ama olmadı. Şimdi aralık sonu kistleri aspire edecekler, hemen sonrada tüp bebek yapacaklar. İlk denemede olması önemli çünkü kistlerin içini boşaltınca kısa sürede büyüyormuş. Büyümeden inşallah bebeğim tutunur bana .Çok korkuyorum çok heyecanlı ve stresliyim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, anne olmayı nasip etsin

Merhaba arkadaşlar. Benimde solda 2,5 sağda 5,25 ve 2,5 olmak üzere 3 tane çikolata kistim var. 1,5 sene önce öğrendim kistleri. o zaman sol 2 sağ 3 cmdi. 1,5 yıl sonra hem büyüdü hem sayısı arttı. Eşiminde morfolojisinde sorun var. Ben hep kendiliğinden olur dedim ama olmadı. Şimdi aralık sonu kistleri aspire edecekler, hemen sonrada tüp bebek yapacaklar. İlk denemede olması önemli çünkü kistlerin içini boşaltınca kısa sürede büyüyormuş. Büyümeden inşallah bebeğim tutunur bana .Çok korkuyorum çok heyecanlı ve stresliyim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, anne olmayı nasip etsin
inşallah amin canım. hakkında hayırlısı olsun allah yuzuu güldürsün.Bu kistleri aspire etme dediğin şey yapılmadan tüp yapılmıyormu

inşallah amin canım. hakkında hayırlısı olsun allah yuzuu güldürsün.Bu kistleri aspire etme dediğin şey yapılmadan tüp yapılmıyormu
Canım bilgim yok ama yapılmıyor sanırım. Yumurta toplarken sorun oluyormuş. Tabi belkki yapılanı da vardır ama benim doktorum bunu tavsiye etti

Back