çikolata kisti ve eşinde sperm düşüklüğü olup hamile kalan var mı?

melekea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
95
41
38
Arkadaşlar 33 yaşındayım henüz 4 aylık evliyim fakat maalesef sağ overde 9 cm endometriozisim var ve eşimin sperm sayısı 2 milyon iki dr a gittim birisi evliliğin 6 ay olsun sonra ameliyat edelim hamile kalamazsan dedi, diğeri ise yaşın geçiyor hemen ameliyat olman gerek dedi ve ankarada özel hastanede bir dr a git ameliyat ol hemen dedi... çok kararsız ve ümitsizim ameliyat olup doğal yollardan hamile kalmayı beklesem mi yoksa direkt tüp bebek mi denesek? lütfen bu konuda fikri olanlar yardımcı olsun hem bana hem de benim gibi olanlara bir umut kapısı arıyorum

Ben de pko vardı ama eşimin sperm sayısı düşüktü hiç uğraşmadım açıkçası direkt tüp bebek ve ilk denemede hamıleydım. Durumumuz farklı ama ameliyat olsan bile eşinin sorunu yüzünden yine olmayabilir hem ameliyat hem.tup bebek altından kalkabilirim diyorsan ameliyat . İnsan maddıyattan ziyade psikolojik olarak çooook yıpranıyor ki ben ilk denemede pozitif sonuç alanlardanım...

tüp bebeğe maddi olarak hazırız aslında ama kistim çok büyük acaba bu tüp bebek tedavisini olumsuz yönde etkiler mi yani önce kistten kurtulmam mı gerekiyor o konuda hem çaresiz hem kararsızım dr lar da başka başka söylüyor amh 1.14 çıktı o da problem çünkü kisti alırken yumurta rezervini azaltıyorlarmış

sizin adınıza çok sevindim ne güzel olmuş :) peki tüp bebeği nerede yaptırdınız? ben samsunda yaptırmayı düşünüyorum ama istanbulda bahçeci ye çok iyi diyorlar onu da bilemedim

Iki milyon spermle sende problem olmasa dahi çok zor hamile kalman.ml de 20 milyon alt sınır canım.ameliyatını ol derim ben de.eşinin sperm düşüklüğü sebebi varikosel mi?

Canım şuan arkadaşım aynı durumda hatta tedaviye başladı tek taraflı çikolata kisti var 9 cm aynı senle ve diger yumurtalıgnında doguştan rezervi azmış dr.amelyat etmeye cesaret edemedi kalan yumurtalarıda kaybetmekten korkmuş direk tüp bebek yapcaz demiş yaşı 30 onunda niye bekledin bukadar diye de kızmış hatta yumurta oluşursa donduralım ilerde kalmayabilir demiş tedavisine başladı Rabbim onada sana ve tüm isteyenlere saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Iki milyon spermle sende problem olmasa dahi çok zor hamile kalman.ml de 20 milyon alt sınır canım.ameliyatını ol derim ben de.eşinin sperm düşüklüğü sebebi varikosel mi?
yaklaşık 1 ay önce dra gitmişti spermiogram a bakıldı ve 1 ay sonra tekrar gelin yeni bir test yapalım dediler. onun için bu hafta dr a gidecek eşim detaylı muayene ve yeni bir test isteyecekler sanırım ama araştırdığım kadarıyla varikosel gibi geliyor bu arada keçi boynuzu kürü yaptık eşime bana da soğan kürü...ne deneyeceğimizi şaşırdık. çikolata kistini karbonatlı su da küçültüyor diye okudum forumlarda onu da yaptım 15 gün. bu perşembe tekrar gideceğim ben başka bir dr a inşallah küçülür kistim de...ama problem çok bizde kist küçülse de eşimdeki problemi de halledebilir miyiz bilemedim

amin inşallah canım ya ben sanki bunları yaşayan tek benmişim gibi hissediyordum çok zor Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebekler versin evladı olanları da ailelerine bağışlasın :) arkadaşın nerede yaptırdı tüp bebek tedavisini ve sonuç ne zaman belli olacak canım?

Maşallah sen şanslı olanlardansın bende pko luyum beş yıllık evliyim çok tedavi gördüm tüp bebekte yaptırdık ama olmadı daha sonra kendiligmden hamile kaldım bin şükür.dedigin gibi çok yıpratıcı bir süreç

Yeni spermlerin üretilme süreci 72gündür.neden bir ay sonra gelin dediler spermiyogram icin anlamadım.
Varikosel üroloğun elle ve görerek dahi teşhis koyabildiği bir rahatsızlıktır.sperm değerlerini bozacak değerlere erişmişse ameliyat gerektirir.ameliyattan sonra da yeni değerlere ulaşmak en az 6 ayı bulabilir.
Keçiboynuzu da soğan da bu durumlarda hiçbir işe yaramaz sanırım canım.
Hangi şehirdesiniz?

Antalyaya gidiyo o şimdi dogum kontrol hapı vermiş dr.onu kullanıyo ayın 1inde de igne tedavisine başlıycakmış gelişmelerden bilgilendiririn seni

tokattayiz canim ankara veya samsunda bir tup bebek merkeziyle mi görüşsek once diyoruz onlar mi yonlendirse bizi acaba?

çok tebrik ediyorum sizi inşallah bir gün ben de hamile kalabilirim...peki kistinin boyutu ne kadardı? benimki 9 cm

Ya 8 ya 9 cmdi. Emin olamıyorum. Soldaydı. Sağ için umut var dedi bir Dr. Başka Dr ameliyat dedi. Korktum yaptırmadım diğer doktora uydum. O ay zaten artık hamile kalamam ben diye saldım kendimi. (Ovülasyon testi, düzenli ilişki vs olmadı) hatta zamanında regl olmayınca kistten diye düşündüm. Baktım hamileymişim.
Doktora gittim, doktor soldan olmuş gibi duruyor ama net konuşamayız tabi dedi. Gebeliğin 6 haftası itibari ile kist yok oldu.
Ama dediğim gibi eşime hiç baktırmadık. Benim tiroid, kist vs sorunlarına yoğunlaştık.

Çikolata kisti hamileliği zorlastirabiliyor ama engel değil gorumcem 1 seneden sonra normal yollardan hamile kaldı.baska bir tanidigim da sperm düşüklüğü vardı esinde eşi tedavi gordu yine hamile kaldı tüp bebeğe gerek olmadan.ikinizde de farklı sorunlar var.tüp bebeğe gerek kalmaya bilir.zaten bildiğim kadarıyla tüp bebek tedaviler sonuç vermezse denenebiliyor.tedavi olsun esin öncelikle daha çok yenisiniz hamile kalirsin canim

tokattayiz canim ankara veya samsunda bir tup bebek merkeziyle mi görüşsek once diyoruz onlar mi yonlendirse bizi acaba?
Önce iyi bir ürolog eşinize kesin teşhis koymalı.size de oyle..tüp bebek merkezleri hemen yapalım der gibime geliyor mevzu para kazanmak olunca..

merhaba;
iki defa laparaskopi bir defa açık ameliyat oldum
çikolata kistinden fakat rezervim düştü
size ne tavsiyede bulunacağımı bilmiyorum
benim 3 sene önceki ameliyatımda çok ağrım vardı
sizinki daha büyük ağrı yapmıyor mu?

Allah size de şifa versin en kısa zamanda...
benim hiç ağrım veya bir şikayetim olmadı şimdiye dek...adetlerim de çok düzenli 26 günde bir yıllardır. bebek isteyince gittim o zaman öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…