sizin adınıza çok sevindim ne güzel olmuş :) peki tüp bebeği nerede yaptırdınız? ben samsunda yaptırmayı düşünüyorum ama istanbulda bahçeci ye çok iyi diyorlar onu da bilemedimBen de pko vardı ama eşimin sperm sayısı düşüktü hiç uğraşmadım açıkçası direkt tüp bebek ve ilk denemede hamıleydım. Durumumuz farklı ama ameliyat olsan bile eşinin sorunu yüzünden yine olmayabilir hem ameliyat hem.tup bebek altından kalkabilirim diyorsan ameliyat . İnsan maddıyattan ziyade psikolojik olarak çooook yıpranıyor ki ben ilk denemede pozitif sonuç alanlardanım...
Canım şuan arkadaşım aynı durumda hatta tedaviye başladı tek taraflı çikolata kisti var 9 cm aynı senle ve diger yumurtalıgnında doguştan rezervi azmış dr.amelyat etmeye cesaret edemedi kalan yumurtalarıda kaybetmekten korkmuş direk tüp bebek yapcaz demiş yaşı 30 onunda niye bekledin bukadar diye de kızmış hatta yumurta oluşursa donduralım ilerde kalmayabilir demiş tedavisine başladı Rabbim onada sana ve tüm isteyenlere saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahtüp bebeğe maddi olarak hazırız aslında ama kistim çok büyük acaba bu tüp bebek tedavisini olumsuz yönde etkiler mi yani önce kistten kurtulmam mı gerekiyor o konuda hem çaresiz hem kararsızım dr lar da başka başka söylüyoramh 1.14 çıktı o da problem çünkü kisti alırken yumurta rezervini azaltıyorlarmış
yaklaşık 1 ay önce dra gitmişti spermiogram a bakıldı ve 1 ay sonra tekrar gelin yeni bir test yapalım dediler. onun için bu hafta dr a gidecek eşim detaylı muayene ve yeni bir test isteyecekler sanırım ama araştırdığım kadarıyla varikosel gibi geliyorIki milyon spermle sende problem olmasa dahi çok zor hamile kalman.ml de 20 milyon alt sınır canım.ameliyatını ol derim ben de.eşinin sperm düşüklüğü sebebi varikosel mi?
amin inşallah canım ya ben sanki bunları yaşayan tek benmişim gibi hissediyordumCanım şuan arkadaşım aynı durumda hatta tedaviye başladı tek taraflı çikolata kisti var 9 cm aynı senle ve diger yumurtalıgnında doguştan rezervi azmış dr.amelyat etmeye cesaret edemedi kalan yumurtalarıda kaybetmekten korkmuş direk tüp bebek yapcaz demiş yaşı 30 onunda niye bekledin bukadar diye de kızmış hatta yumurta oluşursa donduralım ilerde kalmayabilir demiş tedavisine başladı Rabbim onada sana ve tüm isteyenlere saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
çok tebrik ediyorum sizi inşallah bir gün ben de hamile kalabilirim...peki kistinin boyutu ne kadardı? benimki 9 cmÇikolata kisti ile 2. Ayda kinyasal 6. Ayda normal hamile kaldım ama eşimin sperm değerlerine hiç baktırmadık.
Maşallah sen şanslı olanlardansın bende pko luyum beş yıllık evliyim çok tedavi gördüm tüp bebekte yaptırdık ama olmadı daha sonra kendiligmden hamile kaldım bin şükür.dedigin gibi çok yıpratıcı bir süreçBen de pko vardı ama eşimin sperm sayısı düşüktü hiç uğraşmadım açıkçası direkt tüp bebek ve ilk denemede hamıleydım. Durumumuz farklı ama ameliyat olsan bile eşinin sorunu yüzünden yine olmayabilir hem ameliyat hem.tup bebek altından kalkabilirim diyorsan ameliyat . İnsan maddıyattan ziyade psikolojik olarak çooook yıpranıyor ki ben ilk denemede pozitif sonuç alanlardanım...
Yeni spermlerin üretilme süreci 72gündür.neden bir ay sonra gelin dediler spermiyogram icin anlamadım.yaklaşık 1 ay önce dra gitmişti spermiogram a bakıldı ve 1 ay sonra tekrar gelin yeni bir test yapalım dediler. onun için bu hafta dr a gidecek eşim detaylı muayene ve yeni bir test isteyecekler sanırım ama araştırdığım kadarıyla varikosel gibi geliyorbu arada keçi boynuzu kürü yaptık eşime bana da soğan kürü...ne deneyeceğimizi şaşırdık. çikolata kistini karbonatlı su da küçültüyor diye okudum forumlarda onu da yaptım 15 gün. bu perşembe tekrar gideceğim ben başka bir dr a inşallah küçülür kistim de...ama problem çok bizde kist küçülse de eşimdeki problemi de halledebilir miyiz bilemedim
Antalyaya gidiyo o şimdi dogum kontrol hapı vermiş dr.onu kullanıyo ayın 1inde de igne tedavisine başlıycakmış gelişmelerden bilgilendiririn seniamin inşallah canım ya ben sanki bunları yaşayan tek benmişim gibi hissediyordumçok zor Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebekler versin evladı olanları da ailelerine bağışlasın :) arkadaşın nerede yaptırdı tüp bebek tedavisini ve sonuç ne zaman belli olacak canım?
tokattayiz canim ankara veya samsunda bir tup bebek merkeziyle mi görüşsek once diyoruz onlar mi yonlendirse bizi acaba?Yeni spermlerin üretilme süreci 72gündür.neden bir ay sonra gelin dediler spermiyogram icin anlamadım.
Varikosel üroloğun elle ve görerek dahi teşhis koyabildiği bir rahatsızlıktır.sperm değerlerini bozacak değerlere erişmişse ameliyat gerektirir.ameliyattan sonra da yeni değerlere ulaşmak en az 6 ayı bulabilir.
Keçiboynuzu da soğan da bu durumlarda hiçbir işe yaramaz sanırım canım.
Hangi şehirdesiniz?
ayy cok sevinirim bilgilendirirsen :) insallah arkadasinin da sonucu olumlu olurAntalyaya gidiyo o şimdi dogum kontrol hapı vermiş dr.onu kullanıyo ayın 1inde de igne tedavisine başlıycakmış gelişmelerden bilgilendiririn seni
çok tebrik ediyorum sizi inşallah bir gün ben de hamile kalabilirim...peki kistinin boyutu ne kadardı? benimki 9 cm
Önce iyi bir ürolog eşinize kesin teşhis koymalı.size de oyle..tüp bebek merkezleri hemen yapalım der gibime geliyor mevzu para kazanmak olunca..tokattayiz canim ankara veya samsunda bir tup bebek merkeziyle mi görüşsek once diyoruz onlar mi yonlendirse bizi acaba?
merhaba;
iki defa laparaskopi bir defa açık ameliyat oldum
çikolata kistinden fakat rezervim düştü
size ne tavsiyede bulunacağımı bilmiyorum
benim 3 sene önceki ameliyatımda çok ağrım vardı
sizinki daha büyük ağrı yapmıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?